• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rtrs.tv

13.10.2018

12:32

GALIJAŠEVIĆ POTVRDIO: Džaferović je znao za MASAKR NAD SRPSKIM CIVILIMA!

Politika

GALIJAŠEVIĆ POTVRDIO: Džaferović je znao za MASAKR NAD SRPSKIM CIVILIMA!

Podeli vest

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević tvrdi da je novoizabrani bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović znao za zarobljavanje i ubistva najmanje 64 srpska civila i vojnika 1994. godine i u muslimanskoj ofanzivi na Ozren 1995. godine, jer je bio šef Centra državne bezbednosti u Zenici

- I pored obimne dokumentacije nekoliko bezbednosnih službi u BiH, a zatim i prijave Tužilaštvu BiH nekadašnjeg potpredsednika Federacije BiH /FBiH/ Mirsada Kebe, istraga protiv Džaferovića nikada nije ni započeta - rekao je Galijašević Srni.

Prema njegovim rečima, Džaferović i tadašnji komandat Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin su znali sve o zarobljavanju u selu Kesten 53 civila i vojnika srpske nacionalnosti, kao i 11 pripadnika Lake prnjavorske brigade.

- Ne samo što postoje pisane izjave da su upoznati sa situacijom sa svim zarobljenima, već su i sami slali svoje poverljive ljude u te logore, ali puna tri meseca, od 11. septembra do 14. decembra 1995. godine, oni nisu preduzimali apsolutno ništa, mada su dobijali informacije da se zarobljenici ritualno ubijaju, muče i masakriraju - dodao je Galijašević.

(VIDEO) MNOGI U SDA SU SE IZ MASKIRNIH UNIFORMI PRESVUKLI U ODELA! Čović otvoreno o Džaferoviću: Sarađivao je sa mudžahedinima, bio je prisutan kada su SEKLI GLAVE SRBIMA!

On je podsetio da je tokom rata Džaferović bio šef Centra državne bezbednosti u Zenici, gde su sve do kraja rata bili stacionirani pripadnici jednog dela odreda "El mudžahid".

- O zločinima koje su mudžahedini počinili 1994. i 1995. godine ukazuju i dokumenta koja je Džaferović morao da ima, s obzirom da su nastali posle više operativnih akcija usmerenih na aktivnosti odreda "El mudžahidž" - kaže Galijašević.

On smatra da je nedopustivo što Džaferović nije procesuiran za zločine koji su počinjeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija