• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Alo

13.10.2018

19:49

ŠIPTARI U PANICI! VESELJI BESAN - SRBIJA JE JAČA! Beograd ne sme da odlučuje o našoj sudbini!

Politika

ŠIPTARI U PANICI! VESELJI BESAN - SRBIJA JE JAČA! Beograd ne sme da odlučuje o našoj sudbini!

Podeli vest

Predsednik Skupštine samoproglašenog Kosova Kadri Veselji izjavio je da Kosovo ne bi smelo da dozvoli da Srbija bude snažnija u procesu dijaloga, prenosi RTK2

Pre nastavka dijaloga, Priština bi trebalo da usvoji rezoluciju o dijalogu, koju za sada, ne podržava opozicija, piše RTK2. Tim povodom predsednik skupštine je sazvao sastanak kome su se odazvali samo Socijaldemokrate i predstavnici Alternative. Šef poslaničke grupe DSK Avdulah Hoti izjavio je da aktuelna vlada nema legitimitet da nastavi dijalog sa Beogradom.

- Ne može biti sukoba sa Srbijom. Najvažnija je naša teritorija, naša evroatlantska buducěnost od bilo koje fotelje. Istorijska je greška što podelama dajemo prostor Srbiji da govori u naše ime, što našim neslaganjima omogućujemo da predsednik Srbije (Aleksandar) Vučić govori u naše ime. Moramo biti zajedno, potreban nam je nacionalni konsenzus, koji je neizbežan - rekao je Veselji prenosi RTK2.

Poslanik Socijaldemokratske partije Dardan Sejdiu je rekao da se proces dijaloga sa Srbijom ne može nastaviti bez konsenzusa, koga neće biti bez saglasnosti opozicionih partija.

USTAŠKA POSLA! SMETAJU IM SIMBOLI, hoće da uklone SRPSKE SPOMENIKE I GROBLJA!

- Naš zahtev je se da se ova debata vrati u Skupštinu. Sedenjem nećemo pronacěi rešenje. Politika se u ovoj zemlji treba pretvoriti u argumente u institucijama. Sve stavove bi trebalo predstaviti u Skupštini - dodao je Sejdiu.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti, čija se stranka nije odazvala pozivu Veseljija na sastanak rekao je za RTK2 da bi nastavak dijaloga trebalo da usledi tek pošto na Kosovu budu održani prevremeni izbori.

(VIDEO) TERENAC ČEČENSKIH SPECIJALACA ZA VOJSKU SRBIJE: Naoružan je mitraljezima, bacačima granata, nosi i bespilotnu letelicu!

- Kao prvo ne prihvatamo da jedna manjinska vlada vodi ovako važan proces, drugo, kao opozicija, početkom septembra smo predložili drugu rezoluciju kako bi se postavila crvena linija, a glavni uslov dijaloga sa Srbijom je da se ne pregovara o teritorijalnosti Kosova. Kao opozicija i kao Demokratski savez Kosova ostajemo otvoreni kako bismo rešili sva otvorena pitanja sa Srbijom i verujemo i da nema drugog puta osim dijaloga -  naglasio je Hoti.
 
Predsednik Kosova Hašim Tači izrazio je optimizam da će do sledećeg proleća biti postignut sporazum sa Srbijom, koji će uključivati korekciju granica. Tači je naglasio da promena granica nije ideja koju on želi da predstavi, nego je posle dosadašnjih pregovora to jedino mudro rešenje za stabilnost.

ŠOK SVEDOČENJE! GARDISTI UBIJENI ZBOG 1,5 TONE KOKAINA sakrivenog u podzemnom SKLONIŠTU KARAŠ NA TOPČIDERU?!

S druge strane, premijerka Srbije Ana Brnabić je poručila zvaničnoj Prištini da prestane da priča o Preševu, Bujanovcu i Medveđi i da se okane centralne Srbije, ali i istakla da treba da se razgovara o tome da li možemo da dođemo do kompromisa koji bi obezbedio dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ddd

pre 5 godina

Pa Srbija vodi mudru politiku.Moze mnogima da bude krivo

taki

pre 5 godina

Vucic vodi mudru politiku mogu samo da mu zavide.

Biljana Đ

pre 5 godina

ddd: Da se razumemo politiku Kosova vodi Amerika i Albanci moraju da prihvate stav Amerike.

Boško J

pre 5 godina

ddd:Verujemo da će a mudra politika uroditi plodom.

Sara

pre 5 godina

Mnogima je krivo sto Srbija vodi uspesnu politiku.

Dzon Stajnbek

pre 5 godina

Dobro je za nas dok god je ovakav diletant poput Kadrija V. u Vladi Kosova. Nemaju mesto u UN i ne mogu ga dobiti bez Srbije, gube medjunarodnu podrsku, ne mogu da putuju, niko im ne dolazi, tonu u sve veci kriminal i siromastvo. Vucic ih ceka na penal i mnogo pametnije koristi Brisel nego Tadic i Kostunica.

Daca

pre 5 godina

Vucic radi u interesu svih naroda koji zive na teritoriji republike Srbije.

Aleksandra

pre 5 godina

Predsednik se zalaze za mir i zato ima veliku podrsku.I zbog takve politike Srbija je jaca.

lena

pre 5 godina

I po dijalozima i po diplomatskom resavanju,ma na svim poljima Srbija je jaca i uvek ce biti jaca od vas.

Vanna

pre 5 godina

Pppriznajte da smo u svemu bolji od vas, i da niste sposobni da vodite dijalog sa Vučićem.

Ana

pre 5 godina

Ne mogu oni da se dogovore medjusobno sta zele, prave razdor medju sobom, a to nama odgovara.

Ana

pre 5 godina

Veseljiju je jedino i preostalo da besni,ne postuju ga ni oni oko njega, ali KiM nece dobiti to neka im je svima jasno.

Marko

pre 5 godina

Svakako ce se Beograd pitati jer je Kosovo deo Srbije i sve više zemalja vam povlači priznanje. Tek cete da panicite nije to jos nista.

cvetin

pre 5 godina

šta šiptari hoćete pa mi SRBIJA smo institucija i država za vas klošari jedni pa vojsku imamo i imali smo za 24 časa da vas proteramo gamad jedna

Arpad

pre 5 godina

Srbija vredno radi na dijalogu i ispunjava postavljenje zahteve, što Priština apsolutno ne radi već samo priča i obećava.

Tina

pre 5 godina

Pa svi znaju da je Srbija jača od šiptara. Kroz našu istoriju pokazalo se koliko smo jak i borben narod.

Arpad

pre 5 godina

Priština olako shvatila dijalog sa puno vere da će postići da Kosovo bude nezavisna država, a da ne treba ništa da urade. Za razliku od njih Beograd vredno radi na dijalogu i dobija sve veću podršku.

Ceda

pre 5 godina

Srbija ne zeli nikog da svadja ili uzima nesto sto nije nase. Zelimo mirnu politiku da vodimo i guramo Srbiju napred.

Marko

pre 5 godina

Pravi je trenutak da u narednih nekoliko meseci rešimo probleme, a ne da ih ostavljamo u nasleđe deci. Nije mala stvar pričati o ovome i pokušati da se ne se stvari reše a ne kao do sada probleme gurati pod tepih, a oni postaju vremenom sve veći i ako ovako nastavi uskoro će ne samo Niš biti u problemu nego ko zna dokle bi sa takvim natalitetom i novcem od droge kojim albanci kupuju po Srbiji širili svoj uticaj.

slađa

pre 5 godina

Opet je prištinskim vlastima kriv Vučić? Ne zaboravte činjenicu da je Srbija u pravu. A to je jačina koja održava istinu na videlu.

Velizar

pre 5 godina

Naravno da smo mi ti koji treba da odluče o svojoj južnoj pokrajini.

mara

pre 5 godina

Beograd i te kako ima pravo da odlucuje o sudbini ljudi na Kosovu, jer medju Albancima yive i nasi ljudi. Predsednik Vucic vodi racuna na Srbima na Kosovu.

Jelena

pre 5 godina

Naravno da je Vučić pametniji. I to ne brojeno puta. A šta su oni nesrećni mislili?

Vlade

pre 5 godina

O Vašoj sudbini će i te kako da odluči Beograd. Samo ćete možda moći da izaberete zatvor.

Queen038

pre 5 godina

Naravno da će Srbija imati podršku svetskih lidera obzirom da su svi uočili ja smo mi za saradnju i za ostvarenje zajedničkih interesa i prava a ne samo svojih kao što to rade Albanci! Dodatno na svaku njihovu provokaciju,a bilo ih je puno,nas narod nije odreagovao!

Mira

pre 5 godina

Predsednik ulaze veliki trud da Srbija bude stabilna zemlja i odrzi mir. Zahvaljujuci mudroj politici nase Vlade Srbija sve vise napreduje.

Aca Acic

pre 5 godina

Diplomatskom ofanzivom sa cinjenicama na nasoj strani Srbija ima sve bolju i bolju poziciju u pregovorima. Siptari su u panici.

Jovan

pre 5 godina

Srbija ce nastavi istim putem kao i do sada jer na taj nacin radi u interes gradjana.

Biba

pre 5 godina

Srbija zeli da se pronadje kompromisno resenje i zato moze tako da govori.

Makica

pre 5 godina

Gospodin Veselji mora da shvati da je to srpska teritorija i da ne mogu samo oni da odlucuju sta ce biti sa Kosovom.Vlada Republike Srbije na celu sa premijerkom Brnabic i predsednik Vucic nece izneveriti svoj narod na Kosovu i nece odustati od dalje borbe za sto bolji polozaj Srba na Kosovu.

Ana

pre 5 godina

Pa kada oni nisu za saradnju naravno da cemo govoriti ono sto je najbolje po KIM.

MaJa

pre 5 godina

Meni ovo vise lici da ce Taci u Pariz kao sto je isao i na sednicu UN, krisom i kuloarski, da iskace iza coska. Ne bi me cudilo.

Mica

pre 5 godina

O vašoj sudbini je Amerika odlučila odavno. Vučić je samo tu da vas politički totalno porazi zauvek.

Maki

pre 5 godina

Kako je meni ovaj Makron sumnjivo lice pa to je čudo,ništa me ne bi iznenadilo od njega!

Goran

pre 5 godina

Зар то није нормално и логично? Како би они хтели? Да Косово буде јаче и способније? То је наопака логика!

Marija

pre 5 godina

Vučić ne ide u Francusku da se sastane sa Tačijem, nego da prisustvuje velikom skupu u Parizu povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Wesa

pre 5 godina

Srbija vodi pravu politiku.Mogu da besni budu koliko hoce dzaba im je zato sto je na celu politike nas Predsednik koji zna sta radi.

Mile

pre 5 godina

Teroristi i treba da budu u panici,Srbija je jača od terorista.

hojla

pre 5 godina

dosta su se oni bahatili, i mislili da odlucuju i u nase ime. konacno je vreme da Srbija preuzme palicu u pregovorima

Lazar

pre 5 godina

Srbija je disciplinova, uvek će braniti ono što je njeno.

Emina

pre 5 godina

Beograd treba da odlucuje o sudbini Kim, jer je KiM sastavni deo Srbije

Goran

pre 5 godina

Ako Srbija krene ništa neće ostati od šiptara.

Davor

pre 5 godina

Ako cela Srbija ustane, a Rusija kao pomoć, ono što je naše biće opet.

Milan Savić

pre 5 godina

Do sada su bili u prednosti, ali sa mudrom politikom našeg predsednika Vučića, Srbija je prešla u vodstvo i ide ka pobedi.

perica

pre 5 godina

Beograd se bori da odlučuje o sudbini svog naroda na Kosovu.

maja

pre 5 godina

Srbija vodi ispravnu politiku i zalaze se za mirno resavanje pitanja Kosova.

Maja

pre 5 godina

Srbija je od vajkada bila jača od Šiptara u svakom pogledu sem u kriminalu!

cica

pre 5 godina

Sve dok naša vlada bude vodila mudru politiku na čelu sa Aleksandrom Vučićem oni nemaju nikakve šanse.

cica

pre 5 godina

Naravno da smo jači uz našu vladu i predsednika!

Helena

pre 5 godina

Nemaju mesto u UN i ne mogu ga dobiti bez Srbije.Gube lagano..

Nada

pre 5 godina

Beograd može i hoće da odlučuje u ime Prištine.

Beli tigar

pre 5 godina

Bice u sve vecoj panici jer znaju da ne mogu da sprovedu u delo svoj plan bez podrske SAD-a.

mita

pre 5 godina

Svaki potez našeg predsednika je promišljen i mudar.Mogu mu oni samo zavideti!

jelena

pre 5 godina

Možda nisu svesni ali polako shvatiće koliko je Srbija jaka kada ima uz sebe ljude koji su odluči da se bori za svoju teritoriju, narod, jezik.

Dragan

pre 5 godina

Svako ko pametno vodi svoju državu mora doći i do pozitivnih rezultata..Za uspeh Srbije trenutno je zadužen Predsednik Vučić i njegova mirna politika.

Sladjan

pre 5 godina

Srbija se bori mirnim putem, trazi resenje u pregovorima za mir, ali predati Kosovo nikad nece. Aleksandar Vucic uvek radi korektno, Vucic vodi mudru politiku mogu samo da mu zavide, nikad nije klecao ispred nikoga, radio u interesu naroda, razgovarao sa svakim, samo da se sprovede mir na Kosovo.

maja

pre 5 godina

Niko im nije kriv.Srbija i treba da vodi glavnu rec,jer je KiM deo Srbije.

maja

pre 5 godina

Predsednik se zalaze za mir i zato ima veliku podrsku.

Sava

pre 5 godina

Srbija jača jer je za mir i stabilnost , ne pretimo mi ratovima i nasiljem kao šiptari.

Ilija

pre 5 godina

Šiptari moraju da shvate da bez Srbije nema pregovora , i da im je najpametnije da se postigne kompromis.

Helenalena

pre 5 godina

Srbija se bori mirnim putem, trazi resenje u pregovorima za mir, ali predati Kosovo nikad nece.A oni samo nek se svadjaju,nama ide u prilog.

Moki

pre 5 godina

Pa normalno je da politika mira i stabilnosti predsednika Vučića pobeđuje šiptarsku politiku sukoba .

Mika

pre 5 godina

Pa ne moze Albanija da odlucuje o teritoriji Srbije!

milosobilic

pre 5 godina

Polako pametna politika Srbije dolazi do izrazaja, ne kaze se uzalud tiha voda breg roni!

srecko

pre 5 godina

Naravno , boli ih sto razgranicenje percepcijski ne znaci samo teritorijalno vec , kulturno, imovinski, pravno, ima mnogo razgranicenja, ali intelekt Sitptara misli samo na teritoriju. Toga su svesni tvorci projekta velike Albanije ,, AMERIKA ,,.

Mila

pre 5 godina

Zahvaljujuci mudrosti i stalozenosti predsednika Vucica sve ce polako da dodje na svoje

Ilinka

pre 5 godina

Ne može se večno prikrivati istina I živeti u laži... mislim da polako stvari dolaze na svoje mesto I da svet uvidja istinu...

Janko

pre 5 godina

Pa samoproklamovani premijeri i ministri u vladi Kosova, mogu samo da zavide Vučiću na politici koju vodi, razumno i tiho, bez obzira na sabotiranje od strane Prištine.

rada

pre 5 godina

I biće još jača, pa neka se on zabrine još više

dule

pre 5 godina

Ne može biti sukoba sa Srbijom, da li je moguće da ovako nešto Veselji izjavi

srecko

pre 5 godina

Naravno da je sve veci , pa nove karte su na stolu, samo oni neznaju koje.

tara

pre 5 godina

Uhvatila ga prpa. Mora neko i njima stati na put.

era

pre 5 godina

Mislili da ce i dalje raditi sta god im je volja.

mister x

pre 5 godina

kosovoo do beograda!sjebace vas albanci,a onda stizemo mi iz bosne da vam ga jos nabijemo u srbijansko dupe!

Dejana

pre 5 godina

A ko to treba odlucuje o Kosovu, ako ne Srbi?

Sanja

pre 5 godina

E ovo su rezultati naseg napornog diplomatskog rada.

Mika

pre 5 godina

To je trebalo odavno da im bude jasno. Ko se igrao i nije poštovao dogovor ima prava da se ljuti kad gubi!

Darko

pre 5 godina

Samo vi talasajte, necete jos dugo. Dok vi radite silom neko radi mozgom. Pokazace vreme da vam je sila bila uzaludna.

Pera

pre 5 godina

Mudrom politikom Vučić čeka na pogrešan potez suprotne strane. Diplomatski.

Mica

pre 5 godina

Nas predsednik mudro odlucuje o svemu pa tako i o Kosovu.

grucho

pre 5 godina

Odlucivacemo. Samo sacekaj. Vasa sudbina je da cete svi da zavrsite iza resetaka gde vam je i mesto.

Milica

pre 5 godina

Srbija vredno radi na dijalogu i ispunjavanju zahteva, dok Priština ništa ne radi već samo obećava i isčekuje da bude po njihovom.

SARA

pre 5 godina

Siptari polako gube podršku svojih dosadašnjih prijatelja sa zapada, dobro je to....

Tamy

pre 5 godina

Haha Veselji se uplasio! Ubedjen je da je nedodirljiv, ali svi polako shvataju ko je on!

mila

pre 5 godina

Poruka Albancima da više nisu miljenici Amerike-samo polako, svi će im na kraju okrenuti leđa.

Zoran

pre 5 godina

Srbija mudro postupa i svakim danom je sve jaca.

milana

pre 5 godina

Veselji mora da shvati da je ovo borba Srbije i grdno s eprevario ako je mislo da cemo tek tako da se predamo. Srbija je jaka zemlja i nikad nece predati Kosovo niti izneveriti svoje ljude koji tamo zive

janka

pre 5 godina

Pa ne samo da je Srbija jaca u dijalogu ona je jaca na svim poljima i svakim danom sve vise jaca.

oliva

pre 5 godina

I treba da ih hvata panika pustite Vucica da mirnim putem resi pitanje KiM svejedno ce on dati zadnju rec.

Anna

pre 5 godina

Ljubomorni su na Srbiju i njenu politiku, jer nisu ni priblizno dobri kao Srbija.

Pjer

pre 5 godina

Pravda i pravo su na strani Srbije ,pa će uvek biti "snažnija" u pregovorima ,ako medjunarodna zajednica bude objektivna !!??

Dane

pre 5 godina

Sa odgovornom politikom na celu sa A. Vucicem Srbija je postigla mnogo u prethodnom periodu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija