• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

14.10.2018

22:02

LINTA NEĆE DA PREĆUTI: Protest u Vukovaru - nastavak hajke na Srbe!

Politika

LINTA NEĆE DA PREĆUTI: Protest u Vukovaru - nastavak hajke na Srbe!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da protest Hrvata u Vukovaru u vezi sa ratnim zločinima, predstavlja nastavak dugogodišnje hajke na Srbe, i pozvao Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da počne da procesuira ratne zločine nad Srbima počinjene na tlu Hrvatske.

- Za proustaške snage u Hrvatskoj, svaki Srbin koji je bio pripadnik JNA i vojske i policije Republike Srpske Krajine je ratni zločinac. U Hrvatskoj se dugi niz godina vode montirani procesi protiv Srba za navodne ratne zločine s ciljem da se Srbima nametne teza da su, tobože, izvršili agresiju i da su zločinačka strana - navodi se u pisanoj izjavi Linte.

S druge strane, istakao je on, Hrvatska suštinski ne procesuira ratne zločine koje su protiv Srba počinili pripadnici hrvatskih paravojnih snaga, vojske i policije.

- U prethodnom periodu, nažalost, ni Srbija nije gotovo ništa učinila na kažnjavanju naredbodavaca i počinilaca ratnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima - navodi se u izjavi.

Linta poziva Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da konačno počne da procesuira ratne zločine nad Srbima koji su počinjeni na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i na Kosovu i Metohiji. 

- Tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković je izjavila da će odmah po stupanju na funciju da procesuira ratne zločine nad Srbima u hrvatskim zločinačkim akcijama ‘Oluja’ i ‘Bljesak’. Nažalost, dosad nije pomaka po tom pitanju”, napominje se u tekstu.

 

SVAKOM HRVATU NA GRANICI SA SRBIJOM DATI ORUŽJE! Ovakva podlost može izaći SAMO IZ MOZGA USTAŠE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija