• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.10.2018

11:42

ŠIPTAR OPET PRETI! Veselji: Formiraćemo vojsku Kosova bez obzira što se Srbi protive!

Politika

ŠIPTAR OPET PRETI! Veselji: Formiraćemo vojsku Kosova bez obzira što se Srbi protive!

Podeli vest

Predsednik parlamenta lažne države Kosovo, Kadri Veselji, tvrdi da će Kosovske bezbednosne snage (KBS) biti transformisane u vojsku do kraja ove godine bez obzira na to da li to želi Srpska lista ili ne

 

- Mi ćemo formirati kosovsku vojsku u partnerstvu sa SAD i NATO. Ove godine će to biti učinjeno želi li to neko ili ne želi. Srpska lista je protiv, ali mi ćemo na tome raditi - rekao je Veselji novinarima u pauzi sednice parlamenta.

Veselji kaže da Priština" mora da ojača" Kosovske bezbednosne snage i transforumiše ih u "Oružane snage Kosova".

- Radićemo na osnaživanju i povećanju budžeta za desetinu miliona... - kazao je Veselji i dodao da će današnja sednica palamenta biti nastavljena, a naredna, na kojoj će biti paket zakona o transformacii KBS, je zakazana za četvrtak, prenela je prištinska Gazeta Express.

Poslanici najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja bojkotuju današnju sednicu, ali su najavili da će doći u četvrtak.

Armend Zemaj, poslanik DSK, kaže da su u četvrtak na dnevnom redu važni zakoni i zato će doći.

- Razlozi su već poznati. Sednica sazvana za četvrtak ima važnije zakone koji se odnose na transformaciju KBS-a u vojsku. DSK će prisustvovati toj sednici - rekao je on, prenela je Koha.

U međuvremenu, Albulena Hadžiju, poslanica Samoopredeljanja takođe je potvrdila da će poslanici tog pokreta prisustvovati sednici zakazanoj za četvrtak.

Istovremeno, međutim, ona je izrazila zabrinutost zbog odlaganja paketa zakona o transformaciji KBS i smatra da je razlog nedostatak sredstava u budžetu.

- Oni (vlast) su sada shvatili da nemaju budžet za transformaciju KBS, ali smo svejedno mi insistirali da ti zakoni budu na sednici - rekla je Hadžiju za Kohu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 5 godina

Oce sto kaze DACIC kad na vrbu rodi grozdje jer za vojsku treba i orudja ne samo oruzje .Moj savet vam je da ne cackate mecku gde nije pozeljno , jer i siriju cackase pa se i provedose .

Cackalica

pre 5 godina

Ako je neko cackao i proveo se, onda ste to vi... dobili po nosu i jos se pravite vazni!!

bubasvaba

pre 5 godina

Vidim letite nad SIRIJOM svih 24h bez prestanka i vas ISIS napreduje samo ih ima sve manje svakog dana pa im pomogni nemoj da ti je zao da pomognes.

tomas9d

pre 5 godina

Po njegovom bi ta vojska bila formirana već sutra, ali kako izgleda to će biti, malo sutra.

milan lala

pre 5 godina

Ti vojsku ne formiras jer je nemate niti cete je ikad imati . To sto imate i sto formiras to su naoruzane teroristicke siptarske bande OVK na Srpskom KiM . Svi ste uknjizeni u registru nase policije kao banditi teroristi .

Musa

pre 5 godina

Bice sine vojska i necete moci vise da masakrujete civili. Pa jebacemo vase picke lepe materine do Crvene Jabuke. Pitajte vase cetnicke dede pa ce vam kaze gde je Crvena Jabuka(Molla e Kuqe). Picke sa vojnicima nemte muda a ratujte sa civilima ne nauruzanim. Countdown has begun

zoki

pre 5 godina

Oni misle da se Srbi boje . Ma - ne boje se tih jadnika sigurno .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija