• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

15.10.2018

22:20

NEMAČKA  ŠAMARČINA HRVATIMA ZBOG SRBIJE: Berlinu dosta USTAŠA i napada na Beograd, ZAGREB više nije njihov miljenik!

Politika

NEMAČKA ŠAMARČINA HRVATIMA ZBOG SRBIJE: Berlinu dosta USTAŠA i napada na Beograd, ZAGREB više nije njihov miljenik!

Podeli vest

Ofanziva Hrvatske, koja na svim frontovima pokušava da oteža evropske integracije Srbije i odakle svakodnevno stižu pretnje blokadom našeg puta ka EU, naišla je na veliko neodobravanje vodećih članova Unije, pre svih Nemačke, saznaju Novosti

Prema informacijama ovog medija, zvanični Berlin već je neformalnim kanalima poslao upozorenje Zagrebu da nedobrosusedska retorika i bujanje nacionalizma nisu dobrodošli.

Poslednja konkretna opomena Hrvatskoj došla je pre nekoliko dana, kada većina amandmana koje su njihovi poslanici pokušali da ugrade u izveštaj o Srbiji, izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera, nije prošla.

Alarm u vodećim evropskim prestonicama zbog ponašanja Zagreba "upalio se" i nakon pretećih poruka hrvatske šefice diplomatije Marije Pejčinović Burić da "nema popuštanja Srbiji" i da će naše komšije insistirati na ispunjavanju svih kriterijuma za ulazak u EU.

Diplomatski izvori u Briselu kažu da je jedno insistiranje na evropskim standardima, a drugo provlačenje države kandidata kroz "toplog zeca", radi ostvarenja nekih uskonacionalnih interesa.

Njih posebno zabrinjava i ekspanzija desničarskih partija u Hrvatskoj i njihov pritisak na vladu u Zagrebu, a koji se preliva i na srpsko-hrvatske odnose.

CIPRAS ZALEDIO MAKEDONCE: NEMA PLANA B, ako nećete da budete SEVERNA MAKEDONIJA, zaboravite i EU i NATO!

Politiku uslovljavanja Srbije, koju poslednjih meseci vodi Zagreb, dodatno je "začinio" i protest u Vukovaru, održan u subotu pod palicom gradonačelnika Ivana Penave, sa kojeg je, uz ustašku ikonografiju, zatraženo da Hrvatska uslovi ulazak Srbije u EU procesuiranjem odgovornih za ratne zločine.

Šef diplomatije Ivica Dačić poručio je u nedelju da je očigledno da se nastavlja antisrpska histerija u Hrvatskoj:

- Ne znam na koga se žale, Srbija je sankcionisala i sankcionisaće svakog ko je počinio ratni zločin. Oni samo treba da budu svesni svojih zločina. Hrvatska ne sme da rehabilituje zločine iz Drugog svetskog rata, koji su hiljadu puta veći nego što je to bio slučaj devedesetih.

MAKEDONIJA U STANJU UZBUNE! Žestoka rasprava u Sobranju, SPORAZUM SA GRČKOM NEĆE PROĆI?!

On je dodao da je protest u Vukovaru organizovan neposredno nakon promocije knjige o nekadašnjem upravniku logora u Jasenovcu Vjekoslavu Maksu Luburiću.

Dačić je upitao šta bi se desilo da se u Nemačkoj organizuje promocija knjiga o upravnicima Aušvica ili drugih logora, ili da se u Austriji promoviše knjiga o upravniku Mauthauzena.

MILOGORCI BI DA PUTINU SMESTE OTROV "NOVIČOK": Apsurdne optužbe za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori!

Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić kaže, za „Novosti", da će Zagreb očigledno nastaviti s pokušajima da zakoči naše integracije, ali da ključni evropski igrači to neće dozvoliti:

- Vodeće države Unije insistiraju da su dobrosusedski odnosi među najvažnijim evropskim vrednostima i takvo ponašanje očekuju od svih članica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Krleza

pre 5 godina

Cetnik I Ustasa su braca po krvi al ne po krvi u venama vec po onoj koju iz vena izbacuju drugima samo moram priznati Cetnik je zverskiji od Ustase Bar Ono sta ja vidjeh devedesetih Cetnik je daleko po zverstvu divljastvu otisao od Ustasa kod Ustasa ima ljudi humanista evropejaca Koji Taj gen verovatno od austro ugarske Monarchie vuku dok kod svetosavskih monstruma svi zlotvori

Ljubo

pre 5 godina

Imamo mi preca posla ,mi Srbi ,napraviti svoju prciju bar malo drzavom .Iskreno ,ne obozavam zajednicu gde su Hrvati ,ovakvi Francuzi ,Njemci ,pi* ke Holandjani ,cigani Rumuni ,dvolicni Bugari.. i jos neki .

Stojan

pre 5 godina

Hrvati su njihovi verni psi koji su isli ginuti za sve Nemacke prljave ratove. Nece njima Nemacka nista.

Hrvoje Hrvatinic

pre 5 godina

Tjesite se,tjesite.. dok i zadnji zarez iz uvjeta za ulazak u EU ne ispunite nema vam ulaska u EU. Mi pamtimo.

sumadinac neprskani

pre 5 godina

nije ovo nikakva promena stava nemaca prema svojim miljenicima a nasim susjedima . ovo vise lici na ono kad domacin sutne svoje kuce koje previse laje na komsiju .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija