• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.10.2018

11:21

VUČIĆ O ĐILASOVOJ TUŽBI PROTIV UREDNIKA INFORMERA: Šta bi bilo da sam ja tražio zatvorske kazne za novinare?

Politika

VUČIĆ O ĐILASOVOJ TUŽBI PROTIV UREDNIKA INFORMERA: Šta bi bilo da sam ja tražio zatvorske kazne za novinare?

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da mediji u Srbiji imaju dvostruke aršine, te da njemu može svašta da se postavi kao pitanje, dok se, na primer, ni mediji koji se smatraju provladinim, niti oni koji su samoproklamovano nezavisni ne usuđuju da pitaju Vuka Jeremića za šta je dobio pet miliona evra i to od lica protiv kojih se u svetu vodi istraga za malverzacije

 

- Šta bi bilo da sam ja tražio zatvorske kazne za novinare - upitao je Vučić.

- Postoje dvostruki aršini - dodao je povodom pitanja novinara o krivičnoj prijavi Dragana Ðilasa protiv urednika Informera.

Primetio je da je, na primer, u nedeljniku NIN od 100 strana on na 80 ili 90, da ga napadaju sa svih strana, podsetio da je jedan dnevni list na naslovnim stranama pisao o tome kako je nekoga u jednom podrumu podmitio za 100 maraka, a čoveka nikada nije ni video. . .

Kaže i da ga svake subote i nedelje napadaju u Blicu, na dve grčke televizije u svim emisijama rade slično, da je i na drugim televizijama takođe tako, jer nisu samo Šolakove i Ðilasove u pitanju, već i one televizije čiji nisu vlasnici, ali imaju uticaj.

Mora, kaže, da trpi laži, jer je to cena demokratije i bavljenja politikom, a neki bi, ocenjuje, da se vrati upravo to vreme kada nije smela da se kaže istina, i da se vrati vreme laži i gašenja medija.

ĐILAS JESTE ĐITLER! Traži zatvor za urednike Informera!

Vučić je rekao da je otvoren za svako pitanje, za razliku od onih koje niko ne sme da pita za šta su dobili pet miliona evra od "bandita Hoa", koga goni ceo svet, ili 200.000 evra iz katarske ambasade, i to ga, Jeremića, kaže, ne pitaju ni državni, a kamoli oni koji glume nezavisne medije.

- Pet miliona evra lopuža (Ho) mu je prebacio na račun - ponovio je Vučić.

On je pozvao Šolakove i Ðilasove medije da mu postave što više pitanja, "da će na sve odgovoriti, jer radi pošteno i marljivo i vredno i zbog toga se ne plaši da daje odgovore, jer kada neko radi na takav način onda se ničeg i ne plaši".

Kako je rekao, mogu da lažu i izmišljaju na društvenim mrežama šta hoće, pa i da se sastao sa Puškinom i sa njim dogovarao kriminalne radnje, da neki otvaraju restorane i ko zna šta, ali niko ne pita "odakle jednome 25 miliona evra, a drugome pet miliona evra od Hoa ili 200.000 od katarske ambasade".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vladimir

pre 5 godina

Bilo bi isto sto i kada bi novinari trazili zatvorsku kaznu za tebe povodom svega sto si uradio, zabranio i ostalo....

Krleza

pre 5 godina

Ove novine su vucicevo vlasnistvo ovdje Vucic I pise I uredjuje znaci radnici ovih novina su sigurni kao novinar u nemackoj od 1936 do 1945 samo Hitler Vucic moze da zameni ili hitcem u glavu odpusti

I ovo nece da se objavi

pre 5 godina

Srbija je jedina zemlja u Evroöi gde se komentari cenzurisu Treb li jos nesto napisati ????

cule

pre 5 godina

Djilas je srpski Alibaba ,predvodnik ostalih razbojnika.Pomislio je da je napad najbolja odbrana.

Sonja

pre 5 godina

Ovaj Đilas je potpuno nerealan, samo pokušava da privuče pažnju. Koga je sve onda predsednik trebao da tuži?

Rade

pre 5 godina

Đilas nije navikao da nema kontrolu nad svim medijima.

Milan

pre 5 godina

Srbija je slobodno društvo, opozicija mora da pusti novinare da rade svoj posao.

Anna

pre 5 godina

Svasta bi bilo, ali predsednik ne obraca paznju na njih.

Miki

pre 5 godina

Đilas je pokrao Beograđane i ne zna šta mu sada nije jasno neka bude srećan što nije odgovarao za to!

voja

pre 5 godina

đilas bi optrilike trebalo da tuzi 90% stanovnika koji svakodnevno govore istinu o njemu a to je da je lopov i da je pokrao drzavu!!!

era

pre 5 godina

e pa, onda bi to bila sabotaza novinara i medija. jer u srbiji je tako da predsednika moze da blati ko hoce a da za lopova ni slucajno ne smete da kazete da je lopov i da je ojadio drzavu i narod

007

pre 5 godina

Nas predsednik je gospodin covek.Nije plitak kao Djilas,koji trazi zrtve gde moze da izvuce novac za svoj interes.

goran

pre 5 godina

Predsednice ne mora laž da se trpi, niti je to politika, a ako jeste onda je pokvarena politika. Postoji sredstvo protiv lazi u Srbiji i treba ga koristiti.

Milica Milicic

pre 5 godina

Djilas bi da mediji piso o njemu samo pozitivno, a da zazmure pred ruznom stranom.

Marcco

pre 5 godina

Lakše malo... ne uvlačite u dnevnu politiku čoveka koji je očigledno "fikser" za raznorazne državne poslove Kine po Africi. Više je nego očigledno da su se preko njega podmićivali raznorazni afrički političari u ime i za interest Narodne Republike Kine i njenih privrednika.

Zika

pre 5 godina

Djilasove optuzbe su smesne, on je covek za posmatranje.

MILAN

pre 5 godina

pozivanjem na linc novinara u 21 veku je odraz necije nemoci i skretanjem paznje na sebe glumeci zrtvu. Kada bi se Djilas procesuirao za svo zlo koje je naneo svom narodu i pojedinim ljudima ne bi izasao iz zatvora nikada, zato mu je mozda bolje da cuti.

Dragojlo

pre 5 godina

Đilas je kriv za propast Srbije i sada je sve izašlo na videlo, istina boli, zato hoće da tuži novinare, sram ga bilo.

Marko

pre 5 godina

Đilas se bori za slobodu medija samo dok pozitivno o njemu pišu!

maria

pre 5 godina

Svaku uvredu i napade nas predsednik dostojanstveno prevazidje jer zna sta se krije iza lazi upucenih na njegov racun!

Sloba

pre 5 godina

Ovo je dobar primer na kom se vidi ocita razlika izmedju Vucica i Djilasa. Dok Djilas napada i tuzi medije, Vucic sve napade koji dolaze prihvata mirno i diplomatski

Ana

pre 5 godina

U Srbiji mediji imaju slobodu da rade svoj posao, nije mi bas jasno cemu prijava. Mada, Ðilas uglavnom radi stvari koje nikom nisu jasne.

Moki

pre 5 godina

Ђилас ,човек који је постао тајкун за време своје владавине није вредан спомена.

kontesanera

pre 5 godina

Da se Vučić kojim slučajem ponaša kao što se Đilas ponaša proglasili bi ga najgorim diktatorom. Đilas ne poreza od ucena i zastrašivanja predstavnika medija što je za svaku osudu.

Zvezdana

pre 5 godina

Majnje prostora davati Djilasu u domacoj stampi. Nije vredan tolikog pomena.

mara

pre 5 godina

Sve sto su novinari napisali za gospodina Djilasa, su napisali kako jeste. Opljackao je drzavu, doveo je do propasti, obogatio se dok je imao funkcio, nakrao... nita nisu slagali.

pre 5 godina

Dok je Đilas mogao, zabranio je sve. Srbija je bila u mraku. To pokušava da uradi i sada. Koliko su samo predsednika ismevali, kritikovalji i pljuvali po medijima, i onda, pa i sada. On se nasmeje na sopstveni račun ili se pravda, objašnjavajući šta je istina , a šta nije. Koliko bi ljudi bilo pohapšeno da je uhapšen svaki koji je po njemu poljuvao i preko njegovih leđa do reči i pažnje dolazio???

Seka

pre 5 godina

Djilas je alergican na istinu zato i ovako reaguje.

GajbexG

pre 5 godina

Ovo sto Djilas trazi je i vise nego smesno.Pokazuje samo svoju nemoc i frustraciju.

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija