• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.10.2018

13:51

ŠIPTARIMA SMETA I VIDOVDAN! Albanci ne daju Srbima da slave NAJVEĆI SRPSKI PRAZNIK!

Politika

ŠIPTARIMA SMETA I VIDOVDAN! Albanci ne daju Srbima da slave NAJVEĆI SRPSKI PRAZNIK!

Podeli vest

Albanski poslanici, članovi nadležnog parlamentarnog odbora koji je razmatrao Zakon o kosovskim praznicima, jedinstveno su protiv zahteva Srpske liste da 28. juni, srpski pravoslavni praznik Vidovdan, bude uvršten u taj akt

Prištinska Koha piše danas da je Srpska lista zatražila da se 28. jun uvrsti u Zakon o praznicima, ali se tome najpre usprotivio poslanik Miljaim Zeka, koji taj zahtev smatra uvredom za Albance.

Zeka je, kako se navodi, rekao da nema ništa protiv tog srpskog praznika, ali smatra da je reč o provokativnom i veoma uvredljivom zahtevu za Albance.

Tim pre, rekao je, što Srbi ne poštuju "drzavne simbole Kosova", ali i mogućnosti da se oni toga dane pojave na proslavi sa slikama Miloševića.

On je, ragujući na zahtev Srpske liste, rekao da i opozicioni pokret Samopredeljenje ne poštuje "državne simbole Kosova".

Foto: Reuters/Hazir Reka

To mu je, međutim, zamerio poslanik tog pokreta Adem Mikulovci rekavši da nije lepo porediti Srpsku listu i Samoopredeljenje.

- Uopšte nije lepo upoređivati Samoopredeljenje sa Srpskom listom. Ja za to neću glasati živ - rekao je Mikulovci.

Uvođenju Vidovdana kao praznika suprotstavio se i poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Rasim Selmanaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ateista

pre 5 godina

Srbi prvi ne bi trebal ida ga slave pošto su se sva najveća srpska zla u istoriji desila baš na taj dan! Odvojili ste se od braće u 11veku posebno u 13veku(1219g) kad je Vizantija priznala SPC pa su vas zato muslimani pregazili i porobili i 500g držali u ropstvo za kaznu od Boga i vas i SVE pravoslavne zemlje na Jugu Evrope a Vizantiju su i izbrisali sa lica zemlje koliko je bila pravoslavna i eto još se niste opametili pa posle tog ropstva se dizali sa lažima i mitovima i satanističkom SPC i huškanjima na rat i zlo pa vam sada opet dolaze muslimani eto ode Kosovo i Preševačka doline i Sandžak pa će polako cela Srbija ma još od 11veka ste preodređeni da budete muslimanske sluge i robovi. A hrvatima katolicima treba samo da se divite jer nisu odbacila Boga i Gospu i Papu od 7veka i zato ih se tako male i katoličke 1000g pokušava izbristati ali eto odbacili su oni i muslimane i vas? Pa eto namesto genocidne i mitomanske pravo(krivo)slavne Velike Srbije će Evropa dobiti muslimansku Veliku Albaniju bez ispaljenog metka uz Božju/Alahovu pomoć a šta tu reći nego fala ti Bože pravde?

Bojan

pre 5 godina

Ne smeta njima samo Vidovdan, njima smeta sve ono sto je srpsko.

Gosa

pre 5 godina

Uzalud se trudite, ne mozete na taj nacin da iskorenite srpstvo na Kosovu.

MILAN

pre 5 godina

Kakav bezobrazluk pristinskih vlasti... Ovakve stvari se nigde na svetu ne desavaju. Ovo je bruka i sramota za pristinske vlasti i za sve one zapadne zemlje koji podrzavaju samoproglaseno Kosovo na kom ne vaze isti zakoni za Srbe koji tamo zive.

Aleks

pre 5 godina

Vidovdan je najveci Srpski praznik i treba da ga slave svi Srbi.

Bane

pre 5 godina

Monstrumima smeta sve što ima svoj identitet, istoriju i tradiciju. Oni su i dalje divlje pleme koje nije niti će sići sa drveta!!!

Miloš

pre 5 godina

Teroristima smeta pravoslavlje, hrišćanstvo, Srpsko-Ruski odnosi, sve što je sveto. Oni su ostaci barbara koji su zaostali u razvoju ali su oružje zamenili odelima i skupim telefonima te glume političare i civilizaciju. Zaista poražavajuće!!!

bokica

pre 5 godina

Srbi sa kosova moraju da sacuvaju svoju veru i svoje obicaje.

kiki

pre 5 godina

Albanci kao i uvek provociraju i pokazjuju koliko ne mogu da podnesu nasu zemlju i koliko nas nevole.

Sara

pre 5 godina

Ovo postaje sve napetija situacija,trebalo bi doci do resenja sto pre!!!

Una

pre 5 godina

Ovo vec prelazi sve granice,sta su umislili ovi siptari,da je sve njihovo,pa tako nece moci,nisu ni svesni sta ih ceka!!

Iva

pre 5 godina

Smetalo ne smetalo, zna se da će se Vidovdan obeležiti na Kosovu.

Comi

pre 5 godina

E vala ce biti uvršten,pa svidjalo se to siptarskih ekstremista ili ne,a i onako se uskoro nece vise nista pitati.

Dejo

pre 5 godina

Moze njima da smeta koliko god hoce,praznik Vidovdan ima da se slavi,i raduje me to.

Velizor

pre 5 godina

Strasno. Ne mogu da ispostuju veru. Kolika je to mrznja prema nama

danijela

pre 5 godina

Pokušavaju da izbrišu svaki srpski trag na KiM... Ali istorija svedoči, Vidovdan i Kosovski boj biće uvek urezani i slavljeni kako u autonomnoj pokrajini KiM tako u celoj Srbiji

mara

pre 5 godina

Док је Срба на Косову, славиће се Српски празник.

Queen038

pre 5 godina

Ko su uopšte Šiptari da nama brane bilo šta,pogotovu ono što se vekovima slavi??? Da ne bi možda i Gazimestan da sruše vandali???

Lela

pre 5 godina

Ima Boga za Albance, neko sve to vidi sta rade!!!!

jasminajo

pre 5 godina

Bruka i sramota ! Branimo li mi njima proslave preznika u Srbiji, palimo li im džamije, skrnavimo li im spomenike ? Shvataju i oni da je Kosovo sveta Srpska zemlja i toga se i plaše !

Viktorija Vikica

pre 5 godina

Uopste mi se ne dopada trenutna situacija na KiM. Konastantno Albanci kuju planove protiv Srba, prosipaju jeftine provokacije u javnosti.

Filip

pre 5 godina

Ovo prevazilazi politicke odnose. Odakle nekome hrabrosti da se drzne i umesa u necije stvari koje su suvise licne!?

Dragojlo

pre 5 godina

Albanci nemaju mira nikako u svojim glavama, samo im je cilj da unište jadne Srbe na Kosovu.

Miki

pre 5 godina

Odakle njima to pravo da sprečavaju proslavu vidovdana!

miki

pre 5 godina

Da narod ni praznik ne moze u miru bez straha da provede.

liki

pre 5 godina

Albanci pokusavaju da od svakog naseg praznika naprave bauk.

Dario

pre 5 godina

Ovi su gori od nacističke Nemačke i NDH zajedno.

Dario

pre 5 godina

Niko ne može zabraniti narodu da slavi svoje praznika. Ovakvim činom su samo pokazali svoj nivo tolerancije i poštovanja ljudskih prava.

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija