• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.10.2018

14:42

PALMA: Goste ne vodimo u muzeje da vide šta su nam preci radili, već im pokazujemo šta smo mi uradili!

Politika

PALMA: Goste ne vodimo u muzeje da vide šta su nam preci radili, već im pokazujemo šta smo mi uradili!

Podeli vest

Svečanom sednicom Skupštine grada i uručivanjem Oktobarskih nagrada Jagodina je danas obeležila, 17.oktobar Dan oslobođenja od fašizma u Drugom svetskom ratu, kada su, pre 74 godine, jedinice Crvene armije i jugoslovenskih partizana, oslobodile ovaj grad i Pomoravlje od nemačkog okupatora

 

Svečanost je počela polaganjem venaca na spomenik partizana u Aleji nosilaca "Partizanske spomenice 1941." na Gradskom goblju, na Spomen kosturnicu, 1.170 vojnika i oficira Crvene armije poginulih za oslobođenje Jagodine i ovog dela Srbije, i Spomenik ratnicima svih srpskih ratova na Skveru omladine u centru grada.

Venac u ime Ruske Federacije položio je prvi sekretar Ambasade Rusije Nikolaj Pomilujko.

Pozdravljajući odbornike predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma je rekao da grad osim razvoju i dovođenju starnih investitora, veliku pažnju poklanja rešavanju socijalnih pitanja građana.

- Rado gostima pokazujemo, šta smo mi uradili i napravili, ne vodimo ih u muzeje, da vide šta su davne generacije radile, već šta smo mi uradili - rekao je Marković.

Naveo je i da je gde god da odlazio, bilo da je reč o Rusiji, Turskoj, Austriji, Bugarskoj, Grčkoj... išao kao predsednik Jedinstven Srbije, ali da je svuda predstavljao Srbiju u dogovoru sa državnim vrhom.

Foto: Tanjug

Ponovio je Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosova i ponovo pozvao predsednika Crne Gore Milu Ðukanovića, da povuče priznanje takozvane države Kosovo.

Marković se zahvalio svim institucijama i ustanovama grada na saradnji, koalicionima partnerima SPS i SNS, crkvi, policiji, pravosudnim organima...

Na svečanoj sednici uručene su "Oktobarske nagrade" - plakete grada koje pratiti novčani iznos od 50.000 dinara a dobilo ih je 15 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola, najbolji sportisti, policajci, lekari, institucije...

Oktobarsku nagradu za kardiohirurga "Dedinja" Sašu Borovića, primila je njegova majka a zahvalio su mlađi brat Vladan Borović.

Jagodinu i Pomoravlje su pre 74 godine, 17. oktobra, oslobodile jedinice Crvene armije pod komandom komadanta 1.041. streljačkog puka Matveja Markoviča Puzirovskog i jedinice jugoslovsnskih partizana.

Odlukom Skupštine grada Puzirovski je prošle godine dobio ulicu u Jagodini.

Dan oslobođenja od fašizma danas obeležavaju i građani Rekovca.

Svečanoj sednici Skupštine grada prisustvovali su predstavnici javnog, političkog i privrednog života države, grada i Pomoravskog okruga, vojske, policije, crkve, ambasade Ruske Federacije, studenti i profesor Fakulteta pedagoških nauka i Fakulteta iz Baje (Mađarska), Margit Savović, menadžer međunarodnog Memorijalnog centra Sergej Glušenko...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija