• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.10.2018

17:13

HRKALOVIĆ: Tunis i Alžir ne menjaju stav o Kosovu!

Politika

HRKALOVIĆ: Tunis i Alžir ne menjaju stav o Kosovu!

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović istakla je danas u razgovoru sa ambasadorima Alžira Abdelhamidom Šebšubom i Tunisa Seifom Režebom, da bi eventualni prijem tzv."Kosova" u članstvo Iinterpola predstavljao kršenje međunarodnog prava i da bi tim činom bila prekršena pravila i procedure ove međunarodne organizacije

Eventualni prijem tzv. "Kosova" u ovu međunarodnu organizaciju, kako je istakla Hrkalović, predstavljao bi pre svega kršenje pravno obavezujuće Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

Ona je podsetila i da pravila i procedure Interpola definišu da članice ove organizacije mogu biti samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN, saopštio je MUP.

Eventualna odluka o prijemu tzv."Kosova" u članstvo, kako je ocenila Hrkalović, bila bi politička odluka koja bi proizvela nesagledive posledice za sve članice ove međunarodne organizacije. 

Time bi, kako je objasnila, bila ugrožena i ekspertska priroda Interpola. 

Hrkalović se zahvalila Alžiru i Tunisu na njihovom nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. "Kosova" i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub ukazao je da je stav te države o nepriznavanju tzv. "Kosova" poznat i naglasio da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Ambasador Tunisa Seif Režeb istakao je da je spoljnopolitički stav te države nepromenjen i da ne priznaju tzv. „Kosovo“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija