• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.10.2018

15:12

ĐORĐEVIĆ: Punoletnima bez roditelja olakšice da otpočnu posao

Politika

ĐORĐEVIĆ: Punoletnima bez roditelja olakšice da otpočnu posao

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je danas da je u završnoj fazi izrada zakona o socijalnom preduzetništvu, prema kojem će i punoletne osobe bez roditeljskog staranja imati pravo da dobiju novac od države kako bi započeli sopstveni posao

 

Na pitanje novinara da li država ima socijalni program za decu bez roditeljskog staranja koja su napunila 18 godina, Ðorđević je rekao da će Zakonom o socijalnom preduzetništvu biti obuhvaćena i ta kategorija stanovništva.

- Oni će pod posebnim uslovima dobijati određene beneficije da započnu posao, ukoliko ga ne nađu na drugoj strani - rekao je Ðorđević novinarima u Vladi Srbije.

Dodao je da Srbija brine i o deci migrantima kojima je, kaže, obezbedila da u smeštaju budu odvojeni od odraslih i pružila mogućnost da se školuju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija