• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

18.10.2018

15:35

SRPSKE POSLANIKE NAZIVALI SVINJAMA! Šiptari divljački vređali predstavnike Srpske liste u takozvanom "kosovskom parlamentu"!

Politika

SRPSKE POSLANIKE NAZIVALI SVINJAMA! Šiptari divljački vređali predstavnike Srpske liste u takozvanom "kosovskom parlamentu"!

Podeli vest

Albanski poslanici u prištinskom parlamentu žestoko su danas vređali i dobacivali predstavnicima Srpske liste dok su napuštali skupštinsku salu, nazivajući ih "srpskim svinjama"

 

Poslanici Srpske liste odlučili su da izađu iz sale, nezadovoljni što je parlament započeo raspravu o tri vladina predloga zakona kojima se predviđa transformaciji "Kosovskih bezbednosnih snaga" u vojsku. Na predlog opozicije odlučeno je da to bude prva tačka dnevnog reda.

Šef poslaničkg kluba Srpske liste Igor Simić je rekao da se kategorički suprotstavljaju formiranju vojske:

- Ni Srbima, ni Albancima ne treba militarizacija, vojne formacije ni rat, već ekonomski napredak i mir. Pre svega ovaj predlog zakona je protivan svim pravnim aktima, i ne samo rezoluciji 1244 SB UN, već i samom ustavu koji je na snazi, ali i protiv interesa svih građana a posebno Srba.

SKANDAL! KOSOVO DOBIJA VOJSKU: Skupština u Prištini usvojila zakon, predstavnici "Srpske liste" napustili salu za glasanje!

Simić je naveo da najava ulaganja više do 150 miliona evra u nekakve vojne formacije nije u interesu ni Albanaca:

- Umesto da se ovaj novac, koga i nema, investira u obrazovanje, zdravstvo i razvoj ekonomije on će se potrošiti na simboliku koja neće građanima značiti bolji život. Neki eksperti kažu da je sa ovim novcem moguće otvoriti 5.000-7.000 radnih mesta, a umesto toga on se troši na simboliku. Možda bi međunarodni predstavnici bolje čuli naš apel ako bismo ovde koristili suzavac, ali mi to nećemo raditi iz poštovanja prema našim građanima koje predstavljamo.

Inače, baš na dan kad je otvorena rasprava u parlamentu zakazana je i zajednička vežba Kfora i KBS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jasna

pre 5 godina

Samo smiriti situaciju i ne obracati paznju na njihovo divljastvo.

Maja

pre 5 godina

Siptarima i lici takvo ponasanje. Ne treba vas cuditi.

mara

pre 5 godina

Siptari i dalje nastavljaju svoju politiku nasilja.

Jelena

pre 5 godina

Ovakvo ponasanje je svojstveno Siptarima. Poslanici su postupili pravilno i dostojanstveno.

sonja

pre 5 godina

Ja zaista ne znam kuda sve ovo vodi, malo je reći da je albansko ponašanje bedno!

Jokan

pre 5 godina

Da Srbija nema vojsku i da šiptari imaju drugačije iskustvo iz proteklog rata sigurno je nebi formirali.

Kosta

pre 5 godina

Gdesu Sava Janjic,Kandic,biserko ..itd...itd... d aovo osude da napdnu,o ugrozenim pravima vredjanjima.Nesto ih necujem.

grga

pre 5 godina

A šta je tačno uvreda? Kako "tzv" kad u njega idu i pravoslavni Kosovari????

Ljubo

pre 5 godina

Pa zasto ,mi Srbi smo navikli da nas ponizavaju ,ubijaju ,to nam u kontinuitetu savetuju nasi politicari ,nauka ,Crkva ," elita" .Ono sto smo ispustali ,vise povratka nema .Stvarno smo mi Srbi ,deca komunizma ,obicni debili ...

praga

pre 5 godina

Debili da,komunisti ne!Komunisti ne čine genocid i etničko čišćenje,ne vrše agresiju na susjedne zemlje,ne rehabilitiraju osudjene ratne zločince....

Mirjana

pre 5 godina

Šta očekivati od iskompleksiranih ludi ? Da znaju da probiraju reci? Pa, ne znaju. Ubice ih primitivizam i prostakluk jer oni ni ne znaju da se bore snagom svojih reci već samo puskama.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija