• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

18.10.2018

19:40 >> 21:14

TADIĆ O UBISTVU GARDISTA NA TOPČIDERU: Tužilaštvo me nije pitalo o tvrdnjama da je ISTRAGU ZATAŠKAO ŠEF DB CRNE GORE VUKAŠIN MARAŠ!

Politika

TADIĆ O UBISTVU GARDISTA NA TOPČIDERU: Tužilaštvo me nije pitalo o tvrdnjama da je ISTRAGU ZATAŠKAO ŠEF DB CRNE GORE VUKAŠIN MARAŠ!

Podeli vest

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić saslušan je kao građanin pred tužiocem u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala u pretkrivičnom postupku za ubistvo gardista u Topčideru. Tadić tvrdi da ga Tužilaštvo me nije pitalo o tvrdnjama da je istragu zataškao nekadašnji šef službe Državne bezbednosti Crne Gore Vukašin Maraš, koji je u vreme pogibije gardista bio zamenik ministra odbrane SCG

Gardisti Dražen Jakovljević i Dragan Milovanović ubijeni su u kasarni u Topčideru 5. oktobra 2004. godine.

Tadić je za list Politika rekao da mu nisu postavljana pitanja u vezi sa saznanjima objavljenim u nekim medijima poslednjih dana, u kojima se pominje da je istragu navodno zataškao pokojni šef crnogorske Državne bezbednosti Vukašin Maraš.

- Niko me nije pitao za Vukašina Maraša kao ni za bilo kakve navode koji su objavljivani u režimskim tabloidima prethodnih dana. To je očigledan dokaz da su ta nova saznanja relevantna samo za medijske istrage, a ne za stvarne istrage nadležnih institucija povodom tragične smrti dvojice gardista - rekao je Tadić.

(VIDEO) SRPSKI GENERALI, ČASNO STE BRANILI ZEMLJU, NATO vam nije mogao ništa - BILI STE NAJBOLJA VOJSKA SVIH VREMENA!

Tadić je rekao i da nikada ranije nije čuo da je Maraš na bilo koji način bio umešan u taj slučaj i da ostaje nejasno i kako je Maraš mogao imati nadležnosti da prekida istrage s obzirom na funkcije koje je obavljao tada.

Maraš, koji je u vreme pogibije gardista bio zamenik ministra odbrane SCG, više nije živ, pa se njegovo ime ne nalazi u spisima koji su nedavno formirani u ovom predmetu.

Crnogorski portal borba.me objavio je u sredu da je nekadašnji šef službe Državne bezbednosti Crne Gore Vukašin Maraš stopirao istragu o stradanju gardista.

(VIDEO) IZRAEL SPREMA NAPAD NA PVO RUSKE SISTEME S-300 U SIRIJI: Američki general otkrio planove Tel Aviva!

Prema tvrdnjama portala, bivši oficir Vojske Srbije i Crne Gore, koji sada živi u Moskvi, dao je nedavno iskaz u tužilaštvu tvrdeći da su dvojica gardista ubijeni zbog tone i po kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darija

pre 5 godina

Tadicu ti si zataskao ubistvo gardista iz tebi znanih razloga

vojkan

pre 5 godina

Jednom lažov ,uvek lažov..treba sve ispitati

milan306

pre 5 godina

Nisu tu čista posla...treba dobro ispitati sve

Milena

pre 5 godina

Uvek su prebacivali odgovornost na drugog. Vuk pojeo magarca.

Cane

pre 5 godina

Da li to onda znaci da je Tadija pocinio krivicno delo, skrivanje saznanja i dokaza o zlocinu?

Zoran

pre 5 godina

Tadicu stidisli se roditelja gardista ? Stidisli se Srbije i srpskog naroda??

Ron

pre 5 godina

Od tih tonu i po, koliko li je bilo Tadicevo i Jeremicevo?

slađa

pre 5 godina

Porodice ubijenih gardista u Topčideru zaista zaslužuju jednu ozbiljnu priču koja vodi ka istini. Nemojte se u medijima poigravati sa ovom tragedijom. Ako tužilaštvo ima ozbiljne navode, sa tim neka izađe u javnost. U suprotnom ovo će biti dvostruko bolno za porodice ubijenih i mi kao društvo nemamo na to pravo.

Dinja

pre 5 godina

Da li to onda znaci da je Tadija pocinio krivicno delo

milena

pre 5 godina

Sramno ponasanje bivseg predsednika! Vecna slava gardistima

Maja

pre 5 godina

Tadic je na naeki nacin kriv za ubistvo gradista.Jer nije doprineo bezbednosti.Savakako mislim da treba,detallno sve ispitati.Tadic mi je jako sumnjiv.

Pjer

pre 5 godina

Tadić sigurno mnogo zna i u interesu istrage,bilo bi etički da kaže ,kako bi se otkrile i motiv i ubice !

Ana

pre 5 godina

Opet opozicija skrece javnost sa udarnih vesti političkog uspeha. Zasto o tome nije ranije pricano nego je zataskavano.

Dragan R

pre 5 godina

Izgleda da prepošteni Boris pere ruke u ovom slučaju.

momo

pre 5 godina

Ovo je sramota svih koji su bili na vlasti da za toliko godina ne utvrde istinu

Miodrag

pre 5 godina

Tadic nema veze o svemu ovome, jer se on nije mesao u posao, koji je trebao da radi kao predsednik drzave.

Sale

pre 5 godina

Tadic kao da je pao sa Marsa. Nema ni o cemu pojma. Tako je obavljao i funkciju predsednika Srbije. Zali boze sta dozivesmo i prezivesmo sa tom petooktobarskom bandom.

zora

pre 5 godina

Pa mogao si da ispricas istinu a da te niko ne pita. Nemoj samo da nas ubedjujes da nista nisi znao.

Goran

pre 5 godina

Какав немар, неодговорност, неправда и безобразлук свих учесника у убијању ових војника и лажима у вези са тим случајем!

dusan

pre 5 godina

Cinjenica je da mladih gardista vise nema i da su nevini izgubili zivote, a svako ko je iole umesan u ovaj zlocin treba biti izveden pred sudom i biti kaznjen u skladu sa zakonom.

Balša

pre 5 godina

Odvratni Tadić, najveći dušmanin ovog naroda. Nedelovanjem je toliko uništio Srbiju, kao niko ni u ratu čak.

Vodolija

pre 5 godina

Клупко је почело да се одмотава , мислим да има и те како одговорности и Тадића али и јеремића за заташкавање убиства гардиста.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59