• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2018

14:21

VESIĆ I VULIN: Grad i vojska dogovorili više pitanja važnih za grad!

Politika

VESIĆ I VULIN: Grad i vojska dogovorili više pitanja važnih za grad!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom dogovorio nekoliko važnih pitanja od značaja za Grad i vojsku, među kojima i razmenu kasarne Sedmog puka, odnosno zgrade na uglu Resavske i Nemanjine

- Vojska će dobiti adekvatnu imovinu od grada, a naša ideja je da tu napravimo gradsku biblioteku, mesto sa čitaonicama i kafićima, gde posetioci mogu provesti ceo dan. Rekonstrukcija te zgrade biće i veliki izazov za gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture, jer je ceo objekat pod zaštitom i moram priznati da sam zbog svega toga veoma srećan jer smatram da su takve stvari moja glavna misija u gradu - kazao je Vesić na TV Studio B.

On je podsetio da je tokom jučerašnjeg dana imao sastanak sa ministrom odbrane na kojim se razgovaralo o otvorenim pitanjima između grada i vojske.

- Dogovorili smo nekoliko važnih stvari i veoma sam zahvalan ministru Vulinu na velikom razumevanju kada je u pitanju zajednički rad grada i vojske - rekao je Vesić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Na sastanku je dogovoren i početak obnove zgrade Komande ratnog vazduhoplovstva u Zemunu, jedne od najlepših zgrada sagrađenih između dva rata, podvukao je Vesić.

- Zavod za zaštitu spomenika dobio je nalog od grada da radi projekat i očekujem da će on biti završen za četiri do pet meseci. Nakon toga, vojska će krenuti u rekonstrukciju samog objekta, a mi ćemo uraditi ceo Avijatičarski trg - rekao je Vesić.

On je naveo i da su se dogovorili oko Vojnog muzeja, odnosno da Grad Beograd u saradnji sa vojskom preuzme upravljanje. 

- Naravno, vojska će ostati tu i održavati muzej, ali tako će se više novca ulagati u Vojni muzej koji ima veliku i dugu tradiciju. To će nam takođe omogućiti i da Beogradsku tvrđavu stavimo na listu Uneska, odakle će nam biti dostupni fondovi ove organizacije - istakao je Vesić.

Govoreći o rekonstrukciji Muzeja grada Beograda, Vesić je najavio da će ona početi na jesen sledeće godine.

- Do tada će biti završen tender, dobićemo izvođača i počeće rekonstrukcija zgrade. Vrednost rekonstrukcije iznosiće između 15 i 20 miliona evra, a tačnu brojku trenutno ne možemo znati jer se projekti sada završavaju. To će biti moderan muzej sa čitaonicom, restoranima i mestima za odmor, kako bi posetioci mogli što više vremena da provedu u njemu, što je savremena intencija svih muzeja u svetu - kazao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djura

pre 5 godina

Bas mi je drago sto su se grad i Vojska brzo dogovorili je ovo je odlican projekat, nakon izgradnje grad ce jos lepese izgledati.

stanislava

pre 5 godina

Sve pohvale za rad i dosadasnje angazovanje Vesica.

Rada

pre 5 godina

Svi projekti su od velikog znacaja za nasu kulturu i istoriju.

Dragana

pre 5 godina

Odlicna ideja za rekonstrukciju, jedva cekam da vidim Gradsku biblioteku i ostale zgrade kako ce izgledati nakon rekonstrukcije.

Miomir

pre 5 godina

Dobra vest iskreno se nadam da ce u skorijoj buducnosti biti rekonstruisane i neke druge vredne zgrade unistene tokom bombardovanja u svim krajevima Srbije.

veselin85

pre 5 godina

Odlican projekat koji se zasniva na saradnji vojske i grada

Petar

pre 5 godina

Uredjenje i modernizacija objekata kao zajednicki projekat vojske i grada donece nesto novo Beogradu

Mara

pre 5 godina

Ovo je odlična ideja, nadam se da ce biti realizovana...

Mara

pre 5 godina

Spoj istorije, vojske i omladine. Odlična ideja.

Milica Milicic

pre 5 godina

Saradnja vojske i grada na visokom nivou.

Milica Milicic

pre 5 godina

Modernizacija u svim sferama, Srbija sve naprednija i uredjenija.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija