• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Sputnjik

19.10.2018

18:09 >> 18:16

NATO: ČIM ALBANCI FORMIRAJU VOJSKU, VIDEĆEMO DA LI KFOR TREBA KOSOVU: Albanci za sve moraju pitati  NATO!

Politika

NATO: ČIM ALBANCI FORMIRAJU VOJSKU, VIDEĆEMO DA LI KFOR TREBA KOSOVU: Albanci za sve moraju pitati NATO!

Podeli vest

NATO poručuje da je za svaku promenu mandata Kosovskih snaga bezbednosti važna puna konsultacija sa svim zajednicama na Kosovu kao i sa Severnoatlantskom alijansom.

Naglašavamo da svaka inicijativa koja se odnosi na mandat Kosovskih snaga bezbednosti zahteva punu konsultaciju sa svim zajednicama na Kosovu, kao i sa NATO saveznicima, rečeno je Tanjugu u sedištu NATO u Briselu.

Povodom usvajanja zakona o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u Kosovske bezbednosne snage, što se tumači kao novi korak ka uvođenju kosovske vojske, iz NATO su ponovili da će ukoliko se mandat Kosovskih snaga bezbednosti promeni i Alijansa preispitati nivo svog angažmana na Kosovu.

- Politika NATO je konstantna i suština naše pozicije jeste da ukoliko mandat KBS-a evoluira i Severnoatlantska alijansa će morati da preispita svoje angažovanje na Kosovu - rečeno je Tanjugu u NATO.

(FOTO) JE*E ŽELJO, ALI JE*E I VELEŽ... Vučić i Palmer ostali čvrsti u svojim stavovima!

Na pitanje Tanjuga u kom pravcu se mogu očekivati promene angažovanja NATO na Kosovu, da li to podrazumeva eventualno smanjenje kapaciteta Kfora i da li će prilikom odluke o mogućoj promeni svog angažmana NATO u obzir uzeti i pozicije kosovskih Srba, koji Kfor vide kao garanta bezbednosti na KiM, zvaničnik Severnoatlantske alijanse insistirao je prvenstveno na uslovima neophodnim kako bi do promene mandata Kosovskih snaga bezbednosti uopšte došlo.

- Nastavljamo da naglašavamo da svaka inicijativa koja se odnosi na mandat Kosovskih snaga bezbednosti zahteva punu konsultaciju sa svim zajednicama na Kosovu, kao i sa NATO saveznicima - kaže zvaničnik NATO. 

U sedištu NATOa ovoga puta nisu odgovorili ni na pitanje Tanjuga kako vide kapacitete i mogućnosti Kosovskih snaga bezbednosti da osiguraju mir i stabilnosti na teritoriji KiM i među svim etničkim zajednicama koje tu žive.

MILO, NEKRSTU! Đukanović SVETOSAVLJE NAZVAO AGRESIVNIM, a SPC optužio da je SLEPI POSLUŠNIK RUSKOG IMPERIJALIZMA!

Sredinom septembra, prilikom podnošenja nacrta zakona o transformaciji KSB od strane privremenih organa vlasti u Prištini na pitanje Tanjuga da li je NATO bio informisan ili konsultovan o tim potezima u sedištu Alijanse su dogovorili da se „tim pitanjima bave kosovske vlasti". Istovremeno je ocenjeno da su postojeće KBS "profesionalna i multietnička snaga" i "izvor stabilnosti u regionu". 

- NATO podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga pod mandatom u kome su trenutno. Ukoliko taj mandat evoluira Severnoatlantski savez će morati da preispita nivo svog angažmana na Kosovu", rečeno je tada u zvaničnoj izjavi NATO za Tanjug.

U sedištu NATO-a u Briselu navode da Alijansa ostaje posvećena bezbednosti i stabilnosti Kosova i dodaju da je misija Kfora najduža operativna misija NATO i da se na Kosovu trenutno nalazi 4.000 pripadnika snaga predvođenih NATO-om. 

(FOTO) STRAŠNA PROVOKACIJA EDIJA RAME! Premijer Albanije objavio ŠOKANTNU FOTOGRAFIJU i razbesneo SRBIJU!

Istovremeno se naglašava da NATO u potpunosti podržava i dijalog u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine uz ocenu da je on od kritične važnosti za mir i bezbednost u regionu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lale

pre 5 godina

Brzo se priblizava dan D kada cemo morati da intervenisemo na kosovu.Albanci ce dobiti zavrsni udarac i granicu da ce i bez vode ostati.Brana GAZIVODE u buducnosti ce biti igracka.To moraju siptari da shvate.Jedva cekam da se to zavrsi za svagda.I VUCIC to zna.Samo se dobro sprema i kupuje vreme.

jani

pre 5 godina

Scenario već napisan. Srbija mora u NATO ili u RAT. Treća opcija nije prihvatljiva za zapad

RINGISPIL

pre 5 godina

Ovi NASI filozofi opet vode traljavu i ljigavu politiku. Mir, samo mir pa do propasti mi mirujemo i borimo se za mir a ONI preko samo rade li rade. ZASTO vlada i Vucic sada jasno ne kazu EVOPI I NATOu. Mi nudimo mir i razgranicenje , vi nato i eu, nudite PARAVOJSKU na kosovu i destabilizujete situaciju. Ako kosovski parlament proglasi osnivanje te paravojske mi treba istog momenta da objavimo da je KOSOVO pod okupacijom jer u jednoj drzavi Srbiji ne mogu da postoje dve vojske. U tom kontekstu traziti od Putina da kao u Siriji STANE U ODBRANU NAPADNUTE ZEMLJE SRBIJE. Videcemo reakciju Rusije reakciju NATOa i sve ce nam biti jasno. Znaci bez ispaljenog metka ili cemo imati drzavu kakvu treba da imamo ili da savijemo rep i da se molimo bogu da ne krenu na NIŠ. Pošto velike sile igraju sami svoju igru neka je onda i završe tamo gde su počeli. Mi sami ne možemo ništa i to treba svima da bude jasno. Ako sami krenemo u odbranu srpskog naroda i zaratimo sa NATO biće to naš kraj jer sve pogranične državice oko nas čekaju pravi momenat da nam zabodu nož u ledja.

delkim

pre 5 godina

Cim formiraju vojsku onda im treba uzet celo Kosovo pa osvojit i Albaniju. Nek onda idu u tri lepe i traze azil. Nakon toga za sve Siptare uvest zabranu ulaska i prolaska preko terutorije Srbije. Persone non-grata!

Ljubo

pre 5 godina

* Sta mi Srbi komunisti uradismo ,- kukala nam majka ,kako da pogledamo precima u lice pred Bogom " ...auuuuu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija