• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

20.10.2018

13:23

OD SRBA ĆEMO PRAVITI SUDŽUK! Nove stravične šiptarske pretnje, OTKRIVEN GLAVNI ZADATAK TZV. VOJSKE KOSOVA!

Politika

OD SRBA ĆEMO PRAVITI SUDŽUK! Nove stravične šiptarske pretnje, OTKRIVEN GLAVNI ZADATAK TZV. VOJSKE KOSOVA!

Podeli vest

U istom danu kada su odlučili da uz dozvolu SAD formiraju vojsku takozvane republike Kosovo, poslanik partije NISMA čiji je predsednik Fatmir Ljimaj, glavni pregovarač Prištine za dijalog u Briselu, otkrio je šta će biti primarni zadatak oružanih sila Prištine.

- Vi ste ubili nas 14.000, mi smo ubili vas 1.400, nismo mogli više, ali bismo od vas napravili sudžuk - zapretio je Miljaim Zeka.

(FOTO) STRAŠNA PROVOKACIJA EDIJA RAME! Premijer Albanije objavio ŠOKANTNU FOTOGRAFIJU i razbesneo SRBIJU!

Igor Simić, potpredsednik Srpske liste je prokomentarisao najnoviju pretnju:

- Što se tiče te skandalozne izjave, kako ostati pribran i odgovoriti na kulturan način na tako nešto. Ovo je samo još jedna poruka kako je težak život Srba na KiM. Kad albanski predstavnici unutar institucija poručuju da će od Srba da naprave sudžuk, onda stavljaju jasno do znanja da formiranjem takozvane kosovske vojske žele da naprave mašinu za pravljenja sudžuka. Najviše zabrinjava ćutanje međunarodne zajednice, i na protivpravni pokušaj formiranja vojske i na ovakve šovinističke izjave predstavnika kosovskih Albanaca.

Šta podrazumeva tzv. vojska Kosova

Iako ni po jednom međunarodnom sporazumu Priština ne bi smela da formira svoje oružane snage, ona je to učinila, zaobilazeći sopstveni ustav. Buduća tzv. vojska Kosova trebalo bi da broji 5.000 pripadnika aktivnog sastava, kao i 3.000 u rezervi, a za teško naoružanje, borbena vozila, helikoptere i tenkove Priština bi se oslanjala na donacije. Zakoni predviđaju da do transformacije u vojsku dođe u periodu od deset godina, i ona bi pokrivala celu teritoriju samoproklamovanog Kosova. Tzv. Vojska će imati četiri kategorije pripadnika, odnosno aktivni i rezervni sastav, regrute i veterane (pripadnici OVK), ali i rezervno osoblje, kadete, regrute i civilno osoblje.

 

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da bi sud za zločine OVK morao da se pozabavi izjavom albanskog poslanika.

- I sa srpske strane je bilo zločina, ali smo mi procesuirali, a gospodin sada direktno priznaje da je upleten u ubistvo 1.400 Srba, mada je ta brojka daleko veća. Ovo je poruka međunarodnoj zajednici da mora da kazni zločince iz redova OVK, inače će ostvariti svoje pretnje i nastaviti sa ubijanjem.

ŠIPTARSKI ZLOČINAC OPET PROVOCIRA! Ljimaj: Kosovu vojska do kraja novembra, očekujemo i Interpol!

S druge strane, vojni analitičar Vlade Radulović smatra da su promene u ovom trenutku "kozmetičke“ i da ostaje da se vidi kakav će biti stav Kfora po tom pitanju.

- Vrlo je upitno da li bi patrolirali adminstrativnom linijom. Morali bi da dobiju dozvolu od Kfora za bilo kakvu patrolu i pitanje je onda kakva bi bila reakcija Srbije ako bi se pojavili na severu Kosmeta. To što su oni promenili naziv ovom trenutku, to su samo kozmetičke promene. Na dugoročnom planu idu na to da povećaju broj ljudstva, ali i da pređu sa lakog na teško naoružanje, da probaju da idu s tenkovima i borbenim vozilima. Najbitnije je pitanje kako će se Kfor postaviti, jer ovo za nas nije prihvatljivo i svakako će doprineti otežavanju bilo kakvog dijaloga - navodi Radulović i dodaje da Priština nema para u budžetu za opremanje vojske, tako da će zavisiti od donacija sa strane.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NevenaK

pre 5 godina

Strasno cime se Albanci. Srbija nikada nije tako ruzno govorila ni o kome pa cak ni o Albaniji

Mare

pre 5 godina

Albanci su poceli otvoreno da prete iako jos uvek nisu uspeli da formiraju vojsku Kosova

Majko

pre 5 godina

Opstanak Srba je ugrozen ako Albanci formiraju vojsku Kosova

Maki

pre 5 godina

Kakav si to čovek kad daješ tako odvratne, monstruozne izjave?!

Milan

pre 5 godina

Dokle ce se toleristi ovakvo bahato ponasanje Albanaca? Sramota! Vreme je da medjunarodna zajednica reaguje na ove stravicne pretnje!

Mica

pre 5 godina

Presesce im i sama pomisao od Srba sudzuk da prave

slađa

pre 5 godina

Bez sopstvenih vojnih i policijskih snaga Srbija na KiM neće računati na punu bezbednost Srba, jer je KFOR služio kao logistička podška formiranju ove terorističke kvazi vojske. Nakon ovakvih izjava Zeke, nema sumnje sa kim imamo posla u budućnoti.

Maja

pre 5 godina

Krajnje je vreme da medjunarodna zajednica reaguje...dokle da nas narod na KiM zivi u strahu

zanimljivo

pre 5 godina

Braco Srbi ne uzdajte se u medjunarodnu zajednicu, oni ih podrzavaju u svemu pa i u ubijanju Srba. Medjunarodnoj zajednici je cilj da Srbi zavrse kao americki Indijanci. Uzdajte te use i u svoje kljuse, spavajte kao zec, budite mudri kao lisica i klizavi kao zmija. Jedino tako ce Srbija i njen narod opstati.

Kija

pre 5 godina

Koliko moras biti nesrecan i nezadovoljan da bi ovako pricao. Uzas!

Vladica

pre 5 godina

Pravicete vi da ne kazem sta. Dokle sa ovim provokacijama, odakle coveku tolika mrznja?

Bilja

pre 5 godina

Stravicne pretnje i treba ih uzeti za ozbiljno.Po ko zna koji put pitanje zasto je medjunarodna zajednica nema?

AS

pre 5 godina

BOLJE NE S*RI, JER DOK TI AMERI PRITEKNU U POMOĆ IMA DA VAS NEMA BUDALO.

nele

pre 5 godina

Kako pregovarati kada suprotna strana podmuklo i na najprljaviji način sprovodi ovakve postupke, formiranje vojske i to uz izjave pojedinaca da će od Srba uskoro napraviti suđžuk!? Sramota!

Jole

pre 5 godina

Nadam se da ovakve pretnje neće proći nekažnjeno...

Branko

pre 5 godina

Dokle ce zvanicnici u EU da okrecu glavu na ovako otvorene pretnje?

Bojan

pre 5 godina

Neka vidi Zapad sa kakvim budalama mi mora da razgovaramo.

Srdjan

pre 5 godina

Njihovim provokacijama nikad kraja. Najvažnije je ostati pribran na ovakve skandalozne izjave.

Viki

pre 5 godina

Sve dok se ovako budu bahatili nama nema nastavaka dijaloga.

Dzon Stajnbek

pre 5 godina

Lajanje na zvezde. Skupljanje politickih poena. Sve vise gube svetsku podrsku, tako da ce ovog sve vise biti.

rada

pre 5 godina

Izjave Albanaca su jezive. Moramo maksimalno zastititi nase ljude na Kosovu!

mila

pre 5 godina

Jadno je i bedno tako pretiti Srbima na Kosovu.

stefan

pre 5 godina

Da li ce neko konacno da reaguje na ovolike pretrnje Albanaca?

Gosa

pre 5 godina

Ovim zlocincima treba stati na put da ne bi opet izbio rat .

Nesa

pre 5 godina

Vojska tkz republike Kosovo ce imati zadatak da lovi Srbe i to javno govore , pa hoce li neko da odreguje i spreci to ?!

MARKO

pre 5 godina

Zgazićemo ih ako nešto pokušaju. Neće se zadržati sve do mora

Goran

pre 5 godina

Ваљда ти шиптарски ментори чују чему ће служити та војска коју им праве и наоружавају? АЉКо то подржавају онда ми немамо чему да се надамо! Морамо окренути лист!

Gaga

pre 5 godina

Sram te bilo, kako te nije sramota da dajes takve izjave. Zna se cije je Kosovo. Sto se vise ne smiris, i ostavis Srbiju na miru. Tebe ni tvoje gradjane niko ne dira.

Jovana

pre 5 godina

Dokle više provokacije sa njihove strane?! Ima li tome kraja?!

Aca

pre 5 godina

Siptari su ubedljivo najbolesnija i najmanje civilizovana nacija na svetu!

jasminajo

pre 5 godina

Formiranje vojske Kosova će svakako uticati na destabilizaciju odnosa i još više nas udaljiti od konačnog razrešenja tog problema! Medjunarodna zajednica bi trebalo da odgovori na ovakve pretnje sa njihove strane, jer ovi zločinci su spremni na sve ukoliko vide da imaju odrešene ruke!

Nika

pre 5 godina

Šta više odgovoriti na ovakve pretnje, kako ostati pribran...sva podrška predsedniku Vučiću u nameri da se pitanje Kosova reši mirnim putem, ali ovakve izjave dotičnih trebaju biti dobro razmotrene od strane međunarodne zajednice.

Goran

pre 5 godina

Pored Bonstila treba osnovati konkretno u Ruskom Humanitarnom Centru u Nišu vojnu bazu Ruske Federacije neka se zove Srpsko Rusko Slovensko Bratstvo pa se ližite i da lje sa Šiptarima. Stoka Američka je zaboravila savezništvo u dva svetska rata i podržava Albance koji su bili podguzne mušice Hitlerove.

Darko

pre 5 godina

Genocidne izjave od strane terorista kojima ništa nije sveto. Najstrašnije je što međunarodna zajednica žmuri na sve to...

jelena

pre 5 godina

Ovakve izjave i ovakve pretnje Srbima itekako treba kazniti, smeniti sa položaja jer takav rečnik i stav ne odgovara jednom političaru pa sve da nas ne vole ne znam kako i koliko.

Dragan

pre 5 godina

Zar na ovakve izjave niko ne reaguje..Ne, verovatno zato što velike sile podržavaju sve što Albanci kažu. Srbe bi već u tom slučaju opominjali iz Brisela za rečnik i govor mržnje,pretnje..

milos

pre 5 godina

Srbima na Kosovu nije nimalo lako, zato ih treba zastiti maksimalno

Zvonko Torbiaca

pre 5 godina

Ovo je strasno i za svaku osudu. Albanci i u 2018. godini misle na rat, dokle?! Srbija mora da preduzme sve da zastiti svoje gradjane, sebi smo najveci prijatelji ne treba da se oslanjamo na druge.

marina

pre 5 godina

Šta reci kada se čuje ovakva izjava.Strašno.

Milan

pre 5 godina

Sud za zločine OVK treba da se pozabavi malo ovom skandaloznom izjavom...

Getsbi

pre 5 godina

Od srba možete jedino da dobijete po sudžuk od pozadi.

beli tigar

pre 5 godina

I ove treba hapsiti za prosipanje pretnje i uterivanje straha srbima na Kosmetu a sire.

Nena

pre 5 godina

Pripadnici te takozvane vojske Kosova ce da budu u prvim redovima kriminalci bivse OVK i mislim da je to svima jasno.

ruzica

pre 5 godina

sramno je sta ovi ljudi rade i pricaju..Vucicu nauci ih pameti

Pera

pre 5 godina

Bojim se da bi njihove pretnje morale da se shvate ozbiljno, s obzirom da im Amerika vrlo svesno daje vetar u leđa.

mile

pre 5 godina

Umesto pretnji, zvanicnici KiM bi trebalo da se ugledaju na nase politicare koji pokusavaju da sve moguce probleme rese mirnim putem. Ipak je vreme ratova davno proslo.

milena

pre 5 godina

Albanci samo znaju da prete i provociraju.Zarad ocuvanja mira, necemo nasedati na provokacije i otvorene pretnje albanske strane

ILDIKO

pre 5 godina

Albanci provociraju, ne znaju da smo tada ujedinjeni, najjaci! Svi uz predsednika!

Sara

pre 5 godina

Ovo su veoma teske pretnje od strane Albanaca, u trenucima kada Srbija ulaze velike napore da ocuva mir i stabilnost regiona. Krajnje je vreme da međunarodna zajednica reaguje i osudi ovakvo ponasanje Albanaca.

Dilan

pre 5 godina

Ako posle ovih reci medjunarodna zajednica bude cutala ili pozivala obe strane na suzdrzavanje, onda neka nista vise ne progovara. Jasno nam je sve.

MilijanaLakić

pre 5 godina

Izjave Haradinaja su monstruozne a reakcije međunarodne zajednice nema, čime su zaslužili njihovu bezrezervnu podršku kada mogu ovakve pretnje javno da upućujuSrbima zaista mi nije jasno jer za takvo nešto nema opravdanja

Milena

pre 5 godina

Albanci nece stati sa provokacijama dok ih neko od gore ne opomene. Previse su sebi dali za pravo i koriste cutanje Srbije kao i svih ostalih.

mara

pre 5 godina

Albancima su pretnje u krvi. Ako dodje do formiranja vojske Kosova, Srbi na KIM nece biti bezbedni.

Sat sat

pre 5 godina

Formiranje Kosovske vojske nije u skladu sa zakonom međunarodne zajednice kao mi sa Briselskim sporazumom. Tzv Kosovo, nije nezavisna država, nikada neće ni biti. Formiranje vojske ide direktno uz podršku Amerike, kao i uvek do sada idi se koliko je sati.

jovan

pre 5 godina

Sta drugo ocekivati od albanskih politicara osim pretnji i provokacija.

Una

pre 5 godina

Ovakve izjave zahtevaju reakciju medjunarodne zajednice!

Una

pre 5 godina

Ovakve izjave ne smeju biti tolerisane od strane medjunarodne zajednice!

Miki

pre 5 godina

Međunarodna zajednica treba da reaguje i to oštro na ovakve provokacije. Dokle god imaju podršku od pojedinih sila ponašaće se ovako i neće doći do rešenja za problem Kosmeta.

Iva

pre 5 godina

Pa dokle više zli ljudi?! Ostavite nas više na miru.

Dana

pre 5 godina

Baš me interesuje, gde je sada Mogerini da se oglasi na ove mostruozne pretnje.

Brana

pre 5 godina

Od njih samo provokacije, a da se NATO skloni da se spustimo dole , pobegli bi pešice za Albaniju.

Marko

pre 5 godina

Vojska kosova ne sme se dozvoliti da se formira!

saša

pre 5 godina

Sram da ga bude. Kako da se dogovorimo sa takvim ljudima koji javno prete.

milos

pre 5 godina

Polako, polako, nemojate od nas praviti neprijatelje, nemojte da vam sila Vojske Srbije pokaze svoje domete, nemojte posle da bude kuknjava "ajoj sta nam uradise, ovo je sada sprzena zemlja, nista od nas belokapica nije ostalo..."

Govedarica

pre 5 godina

Nema kraja provokacijama od strane albanaca.

Uroš

pre 5 godina

Oni koji su činili najstrašnije zločine nad Srbima sad im vode tu lažnu državu,pa bi da ponavljaju.

jOKSIMOVIĆ

pre 5 godina

Albanci klanjem i ratovanjem nikad neće postići mir na Kosovu, niti voditi Kosovo ka boljoj budućnosti!

Jovančić

pre 5 godina

Zar Albanci nikad neće odabrati ispravan način postupanja u državi radi bolje budućnosti Beograda i Prištine???!!!

Ema

pre 5 godina

Na ovakve pretnje reagovanje medjunarodne zajednice ne sme izostati.

Gojko

pre 5 godina

Zbog te njihove podrske oni i jesu takvi kakvi jesu.

Maja

pre 5 godina

Pa probali ste 1998/99 mije vam pomogla ni Albanija, niti NATO, sada morate da igrate na kartu da niko nece da mrdne prstom ako se budemo vratili dole. Ovi ce Vam okrenuti ledja , budtite uverni. Nemaju oni mnogo veliko srce.

dana

pre 5 godina

Samo neka prete! Sve se vraća! Okrenuće i njima SAD ledja!!!

Jana

pre 5 godina

Drugo ništa i ne mogu osim da žustro provociraju!

Lena

pre 5 godina

Kosovski lideri i naša opozicija imaju mnogo sličnosti. U nemogućnosti da izdominiraju argumentima, oni pribegavaju pretnjama i pozivanjem na krvoproliće. Srbija je ojačala vojno, politički, i ekonomski sa mogim zemljama u okruženju i svetu, tako da više Albanci ne računaju da će sa Srbijom i njenim rukovodstvom, na čelu sa predednikom VUčiće, lako izaći na kraj.

hogar

pre 5 godina

Inforemer priziva zlo i sukobe šireći dezinformacije,strah i paniku,kao što su radili miloševićevi mediji 90ih.Tijanićeva škola. Informer je nesvjestan da će u slučaju sukoba,bilo kakve vrste,i na bilo kojem dijelu bivše YU,najveću cijenu platiti upravo srbi.Srbi su već odavno targetirani kao ruska marioneta koje rusi koriste radi pokušaja ostvarivanja vlastitih interesa interesa,ali prvenstveno da bi gurala prst u oko zapadu. Pitanje je dana kada će se taj prst slomiti,a inforemer radi upravo na tome i na ubrzavanju dolaska tog dana. Ovaj post informer neće objaviti,ali možda informerovci shvate da su i oni dio prsta

Anja

pre 5 godina

Tako samo divljaci mogu da govore, a Albanci su samo to, jedni obicni divljaci.

Aleksandra

pre 5 godina

Ovo hitno mora da osudi medjunarodna zajednica,ne sme se cutati na ovakve pretnje.

Sasa

pre 5 godina

Ovo su veoma teske pretnje od strane Albanaca, koje su stravicne i granice sa sa ludilom. I to sve u trenucima kada Srbija ulaze velike napore da ocuva mir i stabilnost regiona. Ako ovo nije razlog da medjunarodna zajednica konacno reaguje i osudi ovakvo ponasanje Albanaca, pitam se sta jos treba da bi oni reagovali.

Miloš

pre 5 godina

Kao što nikada do sada nismo padali na šiptarske provokacije, tako ne treba pasti ni sada!

Mica

pre 5 godina

Da li ove pretnje čuje Međunarodna zajednica? Da li znaju čime nama Albanci prete? Dokle više će da budu slepi i gluvi na njihove monstruozne pretnje?!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59