• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

20.10.2018

16:54

CIPRAS ZBOG MAKEDONIJE NA UDARU KRITIKE:  U Sobranju se glasalo uz MITO i PRETNJU HAPŠENJEM!

Politika

CIPRAS ZBOG MAKEDONIJE NA UDARU KRITIKE: U Sobranju se glasalo uz MITO i PRETNJU HAPŠENJEM!

Podeli vest

Samo tri dana posle ostavke ministra spoljniih poslova Nikosa Kocijasa i upozorenja premijera Aleksisa Ciprasa da neće tolerisati neslaganja u vezi s pitanjima od nacionalnog interesa, na pomolu su novi sukobi u grčkoj vladi, piše grčki dnevnik "Katimerini", posle glasanja za početak procedure ustavnih reformi u makedonskom Sobranju

Cipras je čestitao svom makedonskom kolegi, Zoranu Zaevu, na, kako je naveo, postizanju važnog koraka u zajedničkom uspehu, odnosno prihvatanju predloga vlade o promenama Usta, prema kojima se izme zemlje preimenuje u Republika Severna Makedonija. 

Potom se oglasio i koalicioni partner u Ciprasovoj vladi, ministar obrane iz konzervativne stranke Nezavisni Grci Panos Kamenos, koji je na svom tviter nalogu napisao:


- Ko bi mogao da pomisli da u evropskom sistemu vrednosti i demokratije oni koji ne glasaju po naređenjima bivaju hapšeni, a poslušni za glasanje dobijaju bonus u iznosu od dva miliona evra ''prljavog novca''. Stidim se.



Ovim tvitom Kamenos je samo potvrdio sumnje da su neki poslanici makedonske opozicije primili novac da bi promenili stav prema vladinoj inicijativi o ustavnim amandmanima, o čemu se spekuliše u makedonskim medijima.

"Katimerini" primećuje i da dok je Ciprasova poruka napisana na engleskom jeziku, Kamenosova je na grčkom.

Budući da internet komunikacija nema jezičkih barijera, list navodi da je ova poruka grčkog ministra brzo dospela do portparola makedonske vlade Mileta Bošnjakovskog, koji je optužio Kamenosa da "širi lažne I neproverene informacije”.

Prema navodima "Katimerinija", Cipras bi trebalo da shvati da su podele u unutrašnjoj politici neizbežne i da se one odražavaju na strateške nacionalne interese zemlje.

Navodi se, takođe, da Cipras treba da razume i utiče na izjave Kamenosa koje mogu da se odraze na domaću političku sčenu.

Njegova optužba za podmićivanje makedonskih poslanika zbog negativnih političkih interesa tema je u kojoj će se grčka javnost brzo pronaći, a u grčkim kafanama će se, kažu, pitati: "Koliko će naših poslanika glasati za Prespanski sporazum?" 

STRAŠAN PRITISAK NATO NA MAKEDONIJU! Poslanicima VMRO-DPMNE pretili hapšenjem AKO NE GLASAJU za sporazum sa Grčkom!

HRISTIJAN MICKOSKI VMRO-DPMNE: "Crni petak" makedonske istorije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Bravo za Panosa Kamenosa!!! Izneo je istinu. Na grčkom jeziku. Koji je to sistem vrednosti koji pojedince tera prljavim novcem u izdaju svoje zemlje. To je princip pritisaka koji može biti primenjen bilo gde u bilo kojoj maloj državi. Ne samo u Makedoniji. Radi se o potkupljivanju poslanika koji rade protiv volje svog naroda. Tačka. Prespanski sporazum je definitivno izgubio obraz. Da li će se Cipras prepoznati i shvatiti šta radi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59