• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.10.2018

19:05

ĐURIĆ: Napad na vernike još jedan dokaz protiv militarizacije Albanaca!

Politika

ĐURIĆ: Napad na vernike još jedan dokaz protiv militarizacije Albanaca!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić apelovao je na međunarodnu zajednicu da reaguje na današnji napad na pravoslavne hodočasnike, koji su obilazili srpske manastire u Metohiji

- Današnji napad je samo još jedno upozorenje kakva bi sudbina zadesila sve srpske svetinje na Kosovu i Metohiji ukoliko bi ostali bez zaštite, i zato apelujem na međunarodnu zajednicu da najozbiljnije reaguje, jer to nije samo napad na hodočasnike, već i na simbole zajedničke evropske hrišćanske tradicije i evropske vrednosti - istakao je Ðurić.

On je istakao da je to, istovremeno, još jedan argument protiv militarizacije kosovsko-metohijskih Albanaca, jer društvo u kojem se stimuliše ili barem ne sankcioniše versko nasilje ne sme imati vojne snage, pošto te snage sasvim sigurno neće staviti u službu mira i bezbednosti građana, bez obzira na njihovo versko i nacionalno opredeljenje.

Pravoslavni hodočasnici koji su danas obilazili srpske manastire u Metohiji ponovo su bili žrtve kamenovanja, a u napadu na dva autobusa kod Istoka samo pukom srećom nije bilo povređenih, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ðurić je napomenuo da su albanski ekstremisti danas na Kosovu i Metohiji još jednom pokazali koliko im je strana verska tolerancija i koliko preziru i hrišćansku prošlost naše južne pokrajine i spomenike srpske pravoslavne baštine.

On je dodao da Evropa ne sme ostati nema i pasivna pred ekspanzijom ekstremizma i verskog radikalizma na Kosovu i Metohiji, jer to je pošast koja ne poznaje granice i sutra bi mogla zapretiti i prestonicama evropskih država.

- Kosovo i Metohija je postalo lonac u kojem se kuvaju svi oblici mržnje i ekstremizma, i pred time se više ne mogu i ne smeju zatvarati oči - dodao je Ðurić.

NOVI NAPAD NA SRBE: Albanci kamenovali autobuse u kojima su bili vernici iz Beograda!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ante

pre 5 godina

Siptari pokazuju svoju iskonsku mrznju prema Srbima a medjunarodna zajednica mudro cuti.To je njuhovo poimanje demokratije.

Kaktus037

pre 5 godina

Pravoslavni hodočasnici koji su danas obilazili srpske manastire u Metohiji ponovo su bili žrtve kamenovanja.Ne prestaju sa napadima,treba ih ostro kazniti.

Ivan

pre 5 godina

Moramo reagovati hladne glave. Necemo dopustiti da nas provociraju.

milan306

pre 5 godina

Svete,zašto žmuriš i ćutiš na ovakve napade???

loki

pre 5 godina

Na žalost, biće sigurno još takvih napada, sve dok Amerika ne uskrati šiptarima svaki vid podrške.

Sonja

pre 5 godina

Tako se ponašaju oni koji imaju podršku u svemu što rade.Albanci su štićenici SADa i EU.Da su tako uradili Srbi Albancima bili bi najstrašnije kažnjeni.

ana

pre 5 godina

Ovaj napad je samo jedan od dokaza sta ce se desiti ukoliko se stvori tzv. vojska Kosova. EU otvorite oci.

Lela

pre 5 godina

Vreme je da se ovakvim postupcima i provokacijama stane na put.

Daca

pre 5 godina

Kakvo bahato ponasanje Albanaca !Hoce li im neko stati na put??

Nata

pre 5 godina

Kosovo je postalo lonac u kojem se kuvaju svi oblici mržnje i ekstremizma, i pred time se više ne mogu i ne smeju zatvarati oči

luka

pre 5 godina

Ðurić apelovao na međunarodnu zajednicu da reaguje na današnji napad na pravoslavne hodočasnike, koji su obilazili srpske manastire u Metohiji

Maja

pre 5 godina

Strasno ,sta reci. Neka recu budu upisane zarad buducnosti.

Goran

pre 5 godina

Šiptaradiju treba naučiti pameti da sa Srbima nema zafrkancije zato što nama kada prekipi neće vam pomoć ni sto NATO Alijansi. Ovako ako nastavite ne gine vam da opet bežite kao zečevi preko Prokletija.

Stanisa

pre 5 godina

Albanci su jos jednom pokazali svoju iskonsku mrznju prema Srbima, ali ono sto brine je ponasanje medjunarodne zajednice koja i ovog puta mudro cuti.To je zalosno njihovo poimanje demokratije.

mica

pre 5 godina

Samo kukate i nista ne preduzimate. Zato je to tako.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija