• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.10.2018

09:57

LJAJIĆ: Srbi na KiM treba da se ponašaju kao Albanci devedesetih!

Politika

LJAJIĆ: Srbi na KiM treba da se ponašaju kao Albanci devedesetih!

Podeli vest

Srbi na Kosovu i Metohiji i druge manjine, trebalo bi da se ponašaju kao Albanci 90-ih godina i da o svim elementarnim kršenjima ljudskih prava redovno izveštavaju relevantne međunarodne instutucije, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić

 

Ljajić je to rekao povodom poslednjeg napada na Srbe na Kosovu i Metohiji i dodao da to neće rešiti problem, ali svakako može da skrene pažnju na njihov težak položaj.

Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, juče su kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice (Studenice) hvostanske.

Ljajić smatra da takvi incidenti nemaju nikakave veze sa bilo kakvom politikom, već sa elementarnim ljudiskim pravima i bezbednošću ljudi koji su predmet napada samo zbog nacionalne pripadnosti.

- Bez ozbira što se ovaj svet dramatično promenio u odnosu na pre 10-20 godina, svako je osetljiv na ugrožvanje ljudskih, građanskih prava i čini mi se da bi političke i nevladine organizacije na KiM morale više o tome da vode računa - rekao je Ljajić za TV Prva.

Istakao je da cela atmosfera ukazuje da nismo blizu rešenja kosovskog pitanja i da ne postoji spremnost, niti demokratski legitimitet u Prištini koji bi mogao da "iznese" pregovore.

- Vidimo da je međunarodna zajednica, očigledno, zaokupljena nekim drugim problemima i sve to naslućuje da ćemo još relativno dugo čekati da to bude na dnevnom redu i da ozbiljno počne da se rešava kosovsko pitanje - rekao je Ljajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
paramonte

pre 5 godina

Nazalost ,srbi su narod koji trpi i ne zna da glumi kao sto to albanci rade.

esma

pre 5 godina

Danas je druga situacija jer je "tata"Tramp uzeo pod svoje skute Albance kojima je dozvoljeno da rade sta im je volja.

Bilka

pre 5 godina

Necim se mora skrenuti paznja na tezak polozaj Srba na KiM.

lena

pre 5 godina

Pitanje je da li uopšte međunarodne institucije i čine nešto za dobrobit Srba na Kosmetu.

Rade

pre 5 godina

Sada je najbitnije jedinstvo našeg naroda na KiM.

Deni

pre 5 godina

Država brine o našem narodu na KiM i naša Vlada je garant sigurnosti svim našim gradjanima dole.

fata

pre 5 godina

Albanci ne zele nikakve pregovore oni samo da prekinu pregovore i nista drugo....

jana

pre 5 godina

Rešenje do rešenja ćemo mi teškom mukom doći.

Mala sirena

pre 5 godina

Moram da se slozim sa Ljajicem da je ovog pita sve u pravu. Srbi bi trebali da se celom svetu zale na svoj polozaj na KiM. To je brutalno ugrozavanje prava na verskoj i nacionalnoj osnovi. Albanci su napravili egzodus nad srpskim stanovnistvom na Kosovu.

Darko

pre 5 godina

Zaista Ljajic ima pravo. Siptari maximalno ugrozavaju sva prava srpskog naroda na KiM. Srbi treba da od svih organizacija za ljudska prava traze objasnjenje i zastitu od šiptarskih separatista i extremista.

ivana

pre 5 godina

svako je osetljiv na ugrožvanje ljudskih, građanskih prava i čini mi se da bi političke i nevladine organizacije na KiM morale više o tome da vode računa

dunja

pre 5 godina

cela atmosfera ukazuje da nismo blizu rešenja kosovskog pitanja i da ne postoji spremnost, niti demokratski legitimitet u Prištini koji bi mogao da "iznese" pregovore

Aleksa

pre 5 godina

Srbi nisu odgojeni niti su istog stava kao albanci mi ne kukamo vec se uspravne glave borimo

Helena

pre 5 godina

Nije Međunarodnoj zajednici bitno šta se dešava sa nealbanskim življem na KiM... Njima su bitne samo ove glupave šiptarske gnjide, preko njih mogu da koriste i kontolišu sve...

Visnja

pre 5 godina

Stoji da Beograd i Pristina moraju postici kompromis. Ali oni em ne zele kompromis, em provociraju.

Vladica

pre 5 godina

Albanci nemaju drzavu, tako da ne mogu oformiti vojsku. Neka ne trce pred rudu.

Anna

pre 5 godina

Albanci se nikad nece opametiti, primitivci ostaju primitvci

Anna

pre 5 godina

Darvinova teorija je tacna sto se tice albanaca.

Koki

pre 5 godina

Tako je , u pravu je Ljajic , treba biti smiren i ne reagovati ishitreno i ne promisljeno -vec treba se pozivati na krsenje svega sa strane Albanaca kao sto su oni radili od 90 tih pa na ovamo. Izvestavati i apelovati da medjunarodna Zajednica vidi i ko cini provokacije i napade na nas narod i tako konacno dodjemo do pravde i izdejstvujemo sto bolji polozaj i tretman kod zapadnih sila I SAD.Samo mudrom racionalnom politikom bez ikakvog izazivanja bilo cega vec mirnim i kompromisnim resenjima doci do cilja , kao sto su oni nas navlacili da ispadnemo krivci 90 tih i izazvali bombardovanje nase zemlje , e isto tako sad mi njih da nadmudrimo i zadovoljimo pravdu i istinu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17