• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.10.2018

15:09

ZMIJA BI DA I DALJE OTIMA OD SRBIJE! Tači priznao: NE DAMO MITROVICU I GAZIVODE, A HOĆEMO PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐU!

Politika

ZMIJA BI DA I DALJE OTIMA OD SRBIJE! Tači priznao: NE DAMO MITROVICU I GAZIVODE, A HOĆEMO PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐU!

Podeli vest

Takozvani predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači, potvrdio je da svojom idejom o razgraničenju sa Srbijom, tako što bi tri opštine juga centralne Srbije bezuslovno bile pripojene Kosovu, zapravo izbegava podelu Kosova, kao i stvaranje Zajednice srpskih opština, što bi, kako kaže za zagrebački Večernji list, u neku ruku bila nova "Republika Srpska izvan funkcije Republike Kosovo"

 

Tači kaže da Srbija pre svega gleda svoju evropsku perspektivu, ali da naravno da Prištini neće pokloniti priznanje kosovske nezavisnosti i da je zato njegovo angažovanje i zalaganje u ovom trenutku usmereno na okončanje "mirovnog sporazuma" sa Beogradom.

Taj sporazum, navodi Tači, podrazumeva recipročno priznanje, što Kosovu otvara put ka učlanjenju u NATO i EU, kao i priznanje kosovske nezavisnosti od još pet članica EU, koje to do sada nisu učinile, zatim put ka učlanjenju u Savet Evrope, kao i mogućnost otklanjanja ruskog veta za ulazak u UN.

Upitan da pojasni šta zapravo znači razmena teritorija, sever Kosova za Preševsku dolinu ili nešto sasvim drugo, Tači kaže da taj "mirovni sporazum" podrazumeva recipročno priznavanje, a to obuhvata i demarkaciju i korekciju oko 400 kilometara granice sa Srbijom.

To će, kaže, biti "istorijska korekcja" granica tako što bi tri opštine juga centralne Srbije, Preševo, Medveđa i Bujanovac, bezuslovno bile pripojene Kosovu.

- Ni pod kojim uslovima i okolnostima ne možemo pregovarati o Mitrovici, Gazivodama i Trepči - naveo je Tači.

Tači je potvrdio da tom svojom idejom i predlogom izbegava podelu Kosova, a samim tim i stvaranje zajednice srpskih opštna što bi, kako kaže, u neku ruku bila nova "Republika Srpska na Kosovu koja bi potpuno bila izvan funkcije Republike Kosovo".
 

- Mi nećemo dopustiti da se to dogodi - rekao je i dodao da je pogrešan pristup onih koji upoređuju Kosovo i BiH, jer je, kaže, BiH potpuno potpuno drugačiji, komplikovaniji i stariji problem koji će biti teže rešiti nego kosovski problem".

Ako kosovski slučaj bude presedan, Tači je uveren da će to biti pozitivan presedan, ni u kojem slučaju negativan, te da njime nikako neće biti ugrožene zemlje regiona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
anja

pre 5 godina

Valjda se i Srbija pita. Kosovo je deo Srbije i tako ce i ostati.

tara

pre 5 godina

Kosovo je deo Srbije i tu se ne pita jedan Taci koje ce teritorije da uzme a koje nece.

ALO

pre 5 godina

Prvo zašto vređate čoveka pa kakva bre "zmija" a drugo NIŠTA on ne krade nego samo preuzima tamo gde su albanci većina ono šta je Slobo 91g pokušao sa silom pa mu se sada vraća...

mimi

pre 5 godina

šta će ti čisto srpsko naselje kad mrziš srbe i sve šta je srpsko

Mima

pre 5 godina

Pa dobice on, ali sipak. Jedino to moze da dobije. Moze se razmisljati o razmeni teritorija ali samo tako da Srbiji pripadne Mitrovica, Leposavic, Zubin Potok, Trepca, Gazivode.

Anna

pre 5 godina

Kakk mozete da date ono sto nije vase, ne razumem.

sasa

pre 5 godina

Pa sta jos ne bi....neka ostane nereseno pitanje i imace samo probleme.....

Marija

pre 5 godina

Taci se izgleda zajedno sa Trifunovicem fikasa? sta on misli, da je na pijaci i kupuje hasis?

Maserka

pre 5 godina

Da li je on ozbiljan? Nije moguce da neko misli da je na pijaci? Zapamti Tci, sve sto je srpsko sene poklanja, prodaje....SRPSKO JE SVETINJA!

tomas9d

pre 5 godina

I ja hoću pola amerike, a ako može i više, HOĆU......................

Badza

pre 5 godina

Taci se vise ne bavi politikom, nego prica bajke!

Sanja

pre 5 godina

Ovakva izjava ce mu se obiti o glavu ne samo da nece dobiti jos teritorije nego ce ostati bez jos neke clanice EU koje ce povuci priznanje Kovova tako da hteo on to ili ne morace da moli za oprost

Misa

pre 5 godina

Nije mi jasno zasto ne priznamo KOSOVO KAO NEZAVISNO kad se već dogovaramo oko granica

Rajko

pre 5 godina

Hasim Taci nastavlja sa sokantnim izjavama kada je rec o Presevu, Medvedji i Bujanovcu, on i je potvrdio da tom svojom idejom i predlogom izbegava podelu Kosova, a samim tim i stvaranje zajednice srpskih opstina.

NevenaK

pre 5 godina

Boze dal.je ovaj izlapeo. Sta on prica? Prvo i poslednje Srbija se pita za sever Kosova a ne da se vrsi otimacina

Kika

pre 5 godina

Da zvuci kulturnije. Moze da dobije samo musmulu i nista drugo

Laki

pre 5 godina

možeš da odvedem sve albance iz preševske doline a sto se tice gazivoda i mitrovice doci ce dan kada ćeš pojesti to sto sada s...s.

Biljana

pre 5 godina

Nece to bas ici tako kako je Priiastina zamislila.

Tudjman I slobodan

pre 5 godina

SRPSKO PSETO JE UVEK KORISTILO METEZ NA BALKANU TAKO DA 1912 OKUPIRASTE KOSOVO A KRENUSE 1913 I NA ALBANIJU TAKO DA SU PSI USPELI 1913 DA OTMU ALBANIJU DA NE BI DOBRIH BUGARA DANAS I 100% I ALBANIJU TRAZILI

Jovana

pre 5 godina

Pa da, ne da Gazivode zbog vestackog jezera, ali prijatelju ti se ne pitam bas nista, nego onako kako se dogovorite!

sasa

pre 5 godina

Konacno se otkriva pravo lice Albanaca,ko drzi datu rec i ko postuje potpisane porazume,ako ne.

Goran

pre 5 godina

Па тек ћемо се ћерати! Сад се господин злочинац охрабрио па кренуо у нови освајачки поход!

Zvonko

pre 5 godina

Navikao ceo zivot da otima, ali ovog puta nece moci!

Gedža Vlasotince

pre 5 godina

Koga bre ovaj laže i ubeđuje.... on je kao neki faktor, čija se razmatra.... pa u Rabmujeu je doveden umesto Rugove bez ikakvog političkog legititmiteta,... kažu, iz razloga što je navodno onoj matoroj USA Medlin, pojačavao seksulne hormone ,... a u stvari, zbog toga što je Rugova hteo Kosovo bez rata u nekom budućem periodu od 20 godina, što je tada u 1998 godini, poslodavcima matore Medlin, bilo neprihvatljivo, kojima je Kosovo trebalo odmah....jer trebalo je povratiti ugroženi kredibilitet UN, USA i predsednika USA (zbog Monike) a i NATO--a jer su se počela postavljati nezgodna pitanja; šta će nam NATO ako SSSR-a više nema,....... Znači, čovek je običan kurton ili oprema za jednokratno korišćenje,....... i biće skinut onda kada svrab od njegovog držanja postane nepodnošljiv,.. .... a da svoje korišenje zna da naplati,..... to nema sumnje jer su mu na obuci najbolje išli predmeti iz prometa heroina i ljudskih organa.....

Milan

pre 5 godina

Pa nemojte tako on i Vučić imaju iate evropske prijatelje, ista je to fela...

Gosa

pre 5 godina

Tebi je bas zanimljivo da se igras sa zivcima Srba?

Jasar

pre 5 godina

Iako niko od Srba ne bi voleo da do toga dodje, resenje ove bahate igre Siptara je sve jasnije, i izgleda jedino moguce.

nikola

pre 5 godina

E, nema više otimanja, dosta je bilo, sada možete samo da vraćate oteto!

filip

pre 5 godina

Uh što je Tači pametan, ma nemoj, da nećeš možda i Niš, što bilo bi dobro lep grad!?

zoran miljkovic

pre 5 godina

ДОК ТАКВИ КАО ТИ,ЛАЖУ ОВАЈ НАРОД И КУКУМАВЧЕ,ЗМИЈА НА ЖАЛОСТ ЋЕ НАМ ОТЕТИ ЦЕЛО КОСОВО;СВЕ ЈЕ ГОТОВО,САМО ОВДЕ НЕЋЕ БИТИ КРАЈ,НАЖАЛОСТ

Masa

pre 5 godina

Sto je babi milo to joj se i snilo. Ej, tugo,kad moramo da slusamo i ovog divljaka iz sume. Niko mu nije rekao da se teritorije ne osvajaju vise lukom i strelom. Za to se ide na robiju, na koju ce on da ode kad bude zakoracio na tlo Srbije.

Sanja

pre 5 godina

Koliko se Srbija trudi da se postigne kompromisno resenje, toliko Albanci ne pristaju na to.

Viktorija Viki

pre 5 godina

Taci izgleda zivi u zabludi. Kosovo je uvek bilo i ostace srpsko.

NADA

pre 5 godina

Kosovo je srce Srbije i niko nam ga ne moze oduzeti.

maki

pre 5 godina

Neverovatna je drskost ovog neosudjenog ratnog zlocinca, tzv predsednika tzv drzave Kosovo. Njegove izjave prelaze sve granice normalnog rezona. Sa takvima nema ni razgovora, ni dogovora. Jedino da mu njegovi mentori ne kazu sta i kako treba da uradi.

Kruna

pre 5 godina

Taci, prestani sa svojim glupim provokacijama!

Goran

pre 5 godina

On je jedna bitanga narko diler ska i njega treba staviti na igor.

velizar Kastratović

pre 5 godina

Terorista uvek ostaje terorista! Verovatno ni sad niko iz međunarodne zajednice neprimećuje aktivnosti u vezi stvaranja velike Albanije!?

Daca

pre 5 godina

Taci gubi tlo pod nogama i pokusava na blef da dobije vise.

Maja

pre 5 godina

Kao sto sam vise puta rekla , oteto silom silom se i vraca. Osionost i bahatost mentora Siptara u sprovodjenju sopstvenih interesa drugih gura svet u jedan ambis bez povrtaka, to se cini mnogm drzavama ne samo nama.

Maja

pre 5 godina

Kao sto sam vise puta rekla , oteto silom silom se i vraca. Osionost i bahatost mentora Siptara u sprovodjenju sopstvenih interesa drugih gura svet u jedan ambis bez povrtaka, to se cini mnogm drzavama ne samo nama.

Maja

pre 5 godina

Kao sto sam vise puta rekla , oteto silom silom se i vraca. Osionost i bahatost mentora Siptara u sprovodjenju sopstvenih interesa drugih gura svet u jedan ambis bez povrtaka, to se cini mnogm drzavama ne samo nama.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17