• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2018

17:54

LINTA: Tužilaštvo za ratne zločine treba da počne ozbiljno da se bavi ZLOČINIMA POČINJENIM NAD SRBIMA

Politika

LINTA: Tužilaštvo za ratne zločine treba da počne ozbiljno da se bavi ZLOČINIMA POČINJENIM NAD SRBIMA

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravio je današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa glavnim tužiocem Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala Seržom Bramercom i očekuje da konačno dođe do suštinskog napretka u procesuiranju ratnih zločina protiv Srba na području bivše Jugoslavije

Bivši tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc dobro zna da pravosuđa Hrvatske i BiH ne čine gotovo ništa da se kazne nalogodavci i počinioci brojnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima i da srpske žrtve dočekaju pravdu, saopštio je Linta.

Takođe, naveo je on, Bramerc dobro zna da bez istih standarda u suđenjima za ratne zločine i poštovanja svih žrtava, nije moguća iskrena saradnja u regionu zapadnog Balkana.

Linta ističe da se u Hrvatskoj protiv Srba masovno raspisuju poternice, pokreću istrage, podižu optužnice i donose presude bez dokazam, s ciljem da se potvrdi apsurdna i lažna teza da su Srbija, JNA i krajški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku, a da je Hrvatska tobože vodila oslobodičaki rat.

Skandalozno ponašanje Hrvatske, navodi on, izaziva opravdano ogorčenje bivših pripadnika vojske i policije RSK jer smatraju da su se časno borili za Jugoslaviju, Srbiju i branili svoj narod od proustaškog režima Franje Tuđmana.

Pojedinci koji su počinili ratne zločine nad Hrvatima treba da odgovaraju, ali je neprihvatljivo da se čitav jedan narod tretira kao zločinački. Tužilaštvo za ratne zločine treba da počne ozbiljno da se bavi ratnim zločinima protiv Srba, zaključio je Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragojlo

pre 5 godina

To se ne moze desiti jer su tuzioci nagradjeni izvana da to ne rade!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17