• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

23.10.2018

19:35

BAKIR ZARATIO SA AMERIMA, NE DA IM PODATKE O MUDŽAHEDINIMA: Lider SDA prešao granicu posle koje nema povratka!

Politika

BAKIR ZARATIO SA AMERIMA, NE DA IM PODATKE O MUDŽAHEDINIMA: Lider SDA prešao granicu posle koje nema povratka!

Podeli vest

Bakir Izetbegović, odlazeći bošnjački član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA), zaratio je sa Amerikancima i stao u zaštitu mudžahedina

Naslednik Alije Izetbegovića sprečio je, naime, potpisivanje Memoranduma o razumevanju između BiH i SAD o razmeni podataka u vezi sa bezbednosnim proverama i terorizmom.

Misterija

Ne znam zbog čega Izetbegović nije potpisao Memorandum o razumevanju sa SAD jer je od obostrane i opšte koristi, kaže analitičar Radomir Nešković

Snosiće odgovornost

Izetbegović je na konsultativnom sastanku koji prethodi svakoj sednici Predsedništva BiH odbio da se saglasi sa predlogom da se pitanje saradnje sa SAD stavi na dnevni red.

Sagovornici Informera kažu da Izetbegović ovako pokušava da zaštiti teroriste. Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević navodi da je Izetbegović prvi put "stisao petlju" i suprotstavio se Amerikancima.

(VIDEO) AMERIČKI HARP JE SMEŠAN: Evo ko stvarno manipuliše vremenom i pravi SMRTONOSNE ORKANE, SUŠE I POPLAVE!

- Izetbegovićevo odbijanje potpisivanja memoranduma neće proći nekažnjeno. Ostaje još samo da se vidi koje će i kakve tačno sankcije dobiti... Sve ovo ima veze sa njegovim ideološkim uverenjem. Radikalno islamistička uverenja ne dozvoljavaju mu da osudi teroriste koje je njegov otac Alija doveo u BiH. Njegova politika je neodvojiva od turskih interesa, a Islamsku državu su stvorile Turska i Katar. Pored ideoloških, postoje i bezbednosni interesi, jer SDA računa na te ekstremiste. Drže ih da bi pritiskali hrišćane u zemlji i da bi bili karta u budućem ratu koji bi sami mogli da izazovu... - naglašava Galijašević.

Analitičar Anđelko Kozomara smatra da lider SDA ovu odluku nije doneo samostalno, već da se konsultovao sa nekim od stranih mentora. 

Dodik i Čović
dogovorili koaliciju

Odlazeći član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je juče da se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom dogovorio da ubrzano formiraju programsku koaliciju.
- U Banjaluci smo se dogovorili da što hitnije formiramo programsku koaliciju koja će posvećeno raditi na sprovođenju reformi na putu ka EU. Imaćemo jasan i usaglašen pristup u rešavanju problema izmena izbornog zakona, koji je na proteklim izborima još jednom pokazao sve svoje slabosti - rekao je Čović. 

- Ni njemu ni međunarodnim zaštitnicima, koji 28 godina prikrivaju zločine Bošnjaka i mudžahedina u BiH, ne odgovara da se sazna istina o proteklom ratu. Još manje im odgovara da svet vidi da je BiH poligon za skrivanje i pripremu islamskih terorista koji šire zločine svuda po svetu. Ta istina bi najviše pogodila upravo SAD kao vodećeg protektora u BiH, pa verujem da je Izetbegović odluku da ne potpiše ovaj memorandum doneo uz prethodni dogovor sa drugom stranom. Ipak, on odlazi iz Predsedništva, a ni Bošnjacima ni Amerikancima ne odgovara obelodanjivanje ovakvih podataka. Ovako će se u javnosti stvoriti slika da su Amerikanci bili voljni da nam pomognu, ali 'ekstremista' Izetbegović nije prihvatio ruku... - podvlači Kozomara.

Novi muslimani

Dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci Predrag Ćeranić ocenjuje da Izetbegovićevo odbijanje saradnje i te kako ima veze sa zaštitom mudžahedina.

SAD ČVRSTO UZ PRIŠTINU: Palmer: Vašington nastavlja podršku kosovskoj nezavisnost!

- Priča o radikalizmu i terorizmu u BiH počinje formiranjem El Mudžahida, prvog Al Kaidinog odreda u Evropi. Dovoljno je prisetiti se Izetbegovićevih izjava o "novim muslimanima", kako je označio pripadnike vehabijskog pokreta koji je trebalo da domaće muslimane uče "izvornom islamu", a ujedno da izvrše islamizaciju tzv. Armije BiH. Niko od pripadnika ovog odreda nije procesuiran za teške zločine kao što je ritualno odsecanje glava zarobljenim srpskim vojnicima u Vozući... Nisu rasvetljeni ni kanali kojim su dolazili u BiH niti su poznati načini na koji su po završetku rata prebacivani na Kosovo, gde su se sa OVK borili protiv oružanih snaga tadašnje SR Jugoslavije. Tako stvari stoje i danas - zaključuje Ćeranić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maja

pre 5 godina

Haha, oni kao traže podatke a on kao neda podatke. Ovo je šarena laža, Ameri su znali ko dolazi, gdje su i sada bolje znaju nego ljudi u BiH. Njihovi agenti su došli prije rata, i ne samo njihovi, i još su tu. Da li stvarno treba više pričati.

Draganče

pre 5 godina

E Bakire, Bakire...Pametan si čovek, ne kao neki zakleti islamski borac, nego pre svega rešen da ostaneš dosledan-svoj, a nalepio se na lepak za glupe muve, Sve isto kao i Osama Bin Laden. Isto čeka i Muhameda bin Salmana. Prvo si njihov proizvod, pa pulen, pa frontmen, a onda te sva ta igranka košta glave. Ko s USA djavolom tikve sadi, košaju ga glave.

Anarhista

pre 5 godina

Да смо хитлеровце побили кад смо могли, данас би Србин имао просечну плату од 2000 долара, и живео у Србији од Алпи до Црног мора. Никад из каменог доба.

Ambrozija

pre 5 godina

Memorandum je potpisan 26.3.2018. godine i sadrzi sistem personalne identifikacije. Nemojte prenositi neprovjerene stvari.

Aaa

pre 5 godina

Vi srbi ste posebna sorta lazova....jebo majku kakve lazovcine

duki

pre 5 godina

E ako je Galijasevic sve to rekao onda 100% nista nije tacno.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija