• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dobromirović

23.10.2018

20:24

ŠIPTARI OD AMERA TRAŽE TENKOVE: Hoće da napadnu Srbe na severu, ZAUZMU GRANICU PREMA SRBIJI!

Politika

ŠIPTARI OD AMERA TRAŽE TENKOVE: Hoće da napadnu Srbe na severu, ZAUZMU GRANICU PREMA SRBIJI!

Podeli vest

General Rahman Rama, komandant KBS, najavio da će takozvana 'vojska Kosova' zauzeti 'granicu prema Srbiji' * Lazanski: Opasno je, može da se desi da im Amerikanci zaista daju tenkove

Šiptarski ekstremisti u Prištini najozbiljnije planiraju da, čim završe transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u takozvanu 'vojsku Kosova', zauzmu sever pokrajine i proteraju Srbe koji tamo žive.

Postojanje ovakvog paklenog plana indirektno je juče potvrdio i general Rahman Rama, komandant KBS, koji je najavio da će njegova 'vojska' biti raspoređena na celoj teritoriji Kosova, uključujući i 'granicu prema Srbiji'. Albanci, pritom, od Amerikanaca traže da njihovoj 'vojsci' doniraju tenkove s kojima bi zauzeli sever Kosova! 
 

Povećaju ljudstvo

Prema Raminim rečima, usvajanje zakona o tranziciji KBS u vojsku 'jedna je od najvažnijih prekretnica za Kosovo'.

- Nakon transformacije, kosovska vojska imaće sve atribute modernih armija u demokratskim državama. Kosovska vojska braniće teritorijalni integritet Kosova. U novom mandatu biće 5.000 aktivnih vojnika i još 3.000 rezervista. Buduća vojska Kosova biće raspoređena na celoj teritoriji Kosova - naglašava Rama, čime najavljuje i "upad" na sever pokrajine.

Bogat poklon od NATO pakta

Po sistemu 'kaskade' bogatije članice NATO poklanjaju jedne drugima borbene sisteme koji nisu 'prva liga', ali su još dobri i operativni
Miroslav Lazanski, vojni komentator

Vojni komentator Miroslav Lazanski kaže da Amerikanci, ako hoće, vrlo lako mogu da spreče formiranje "vojske Kosova" finansijskim blokadama.

- Ali, očigledno je da oni to ne žele. Ta takozvana 'vojska Kosova' od NATO će dobiti lako artiljerijsko i PVO naoružanje. Po sistemu 'kaskade', bogatije članice NATO poklanjaju borbene sisteme koji nisu više 'prva liga', ali su još dobri i operativni. Iskreno, ne bih se iznenadio da Kosovo dobije i bataljon tenkova i da ti tenkovi budu moderniji i od naših M-84, pošto naši tenkovi nisu modernizovani od 1990. godine... Vidite, Amerikanci ne znaju šta će sa silnom oklopnom tehnikom koju moraju da ili povuku iz Avganistana ili da je tamo unište - upozorava Lazanski.

Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose smatra da formiranje 'vojske Kosova' više ne može biti zaustavljeno.

- Ne mogu to ni svetske sile kao što su Rusija i Kina. Taj proces može biti samo usporen ili odložen. Očekujem da Rusija na narednoj sednici Saveta bezbednosti UN poveže pravljenje 'vojske Kosova' i ukidanje UNMIK kao jednostrani čin Zapada jer je jasno da će nova vojska biti deo NATO. Za Beograd je ovo sužavanje političko-bezbednosnog prostora i uticaja na Kosovo, pogotovo na srpsku zajednicu - podvlači Janjić.

Politički problem

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenjuje da formiranje oružanih snaga Kosova ne može da bude veliki bezbednosni, ali da predstavlja politički problem.

- Eventualne oružane snage Kosova nisu izvor vojnog ugrožavanja, niti ima razloga da se veruje da će to biti u budućnosti. Dosad su snage na terenu bile pod kontrolom Kfora i jasno je da ni u narednom periodu međunarodne snage neće dozvoliti postojanje konkurencije po pitanju postojanja druge oružane sile na Kosovu - zaključuje Radić.
 

Haradinaj: Unmik da ode sa Kosova

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj izjavio je da ne zna zašto Unmik treba da ostane na Kosovu.
- Euleks je promenio mandat, ne znam zašto Unmik treba da ostane ovde - rekao je Haradinaj.

 

BAKIR ZARATIO SA AMERIMA, NE DA IM PODATKE O MUDŽAHEDINIMA: Lider SDA prešao granicu posle koje nema povratka!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jasminajo

pre 5 godina

Ukoliko se dogodi da amerikanci daju teško naoružanje teroristima sa Kosova to bi značilo direktno podsticanje nemira i krajnji cilj bi bio eskalacija nasilja od strane Albanaca.

Kažu

pre 5 godina

Kosovo ulazi u Interpola onda i sa njim kreće "srbolov" na oko 5000 srpskih zločinaca kako je rekao i Vučić a hrvati ih traže samo 1200!

Ratko

pre 5 godina

Posle velikosrpskog genocida 90ih eto Kosovo ima 95%albanaca-muslimana a Preševačka dolina u svim gradovima ima oko 70%albanca-muslimana a u Sandžaku 65% bošnjaka-muslimana a u Vojvodini sva manjina zajedno je u većini 58% nasprem Srba pa oni Bunjevci nikako da postanu "svoji" kako je to vojvoda Nikolić zamislio....Pa eto ostalo još samo da Srbija do kraja vrati SVE šta je tuđe još Sandžak i Vojvodinu i da Srbi više nauče da žive u miru na svom i kod komšija ako je to njima uopšte moguće?

vlah alija

pre 5 godina

albancima netreba tesko oruzje da uspostave kontrolu nad celom svojom treitorijom oni mogu da se usetaju na sever kad god zele al su do sad bili tolerantni a tome bi uskoro mogao da bude kraj tako da srbi koji zele da budu lojalni i zive u drzavi kosovo su dobro dosli a kome se nesvidja eto mu srbije pa nek ide

Net

pre 5 godina

BOJI SE ZA ŽIVOT (VIDEO) SRBIN, SVJEDOK POKOLJA U BAĆINU: ‘Reći ću vam imena ubojica. Znam i gdje žive…’

Milo

pre 5 godina

Međunarodna zajednina i EU ne mogu da se mešaju u unutrašnja pitanja Republika Kosova ako hoće vojsku može da je ima i to mu niko ne može zabraniti i.

Biljana Đ

pre 5 godina

miki:Nema od toga ništa.I do sada su Albanci pravili gluposti a međunarodna zajednica nije reagovala.

Milo

pre 5 godina

Međunarodna zajednina i EU ne mogu da se mešaju u unutrašnja pitanja Republika Kosova ako hoće vojsku može da je ima i to mu niko ne može zabraniti i.

Sasa

pre 5 godina

Miki! Zar zaista verujes u bljuvotine pisane od strane olosa vucicevica. Zassrtasivanje Naroda je proslost,nekada je to uspevalo,vise ne. Informisi se malo bolje,i mani se informera,pa ovo govno od coveka je pusilo,i lizalo svima koji su dolazili na vlast,veci smrad ne postoji usta mu se zvalava serem.

miki

pre 5 godina

Sada sve zemlje koje su potpisale nezavisnost da sasgeledaju kako se ponaša!

Mišo N

pre 5 godina

miki:Ne bi Prištima ništa radila da ne dobije saglasnost od svojih mentora.

Tina

pre 5 godina

Amerika moze vrlo lako da spreci formiranj vojske Kosova.

Milan

pre 5 godina

Takozvana kosovska vojska takozvane drzave Kosovo i takozvanih kosovskih politicara je rak rana ovog balkana i najverovatnije veliki problem svih nas

minja

pre 5 godina

Ovako nešto ne bi trebalo da se dogodi jer bi bile katastrofalne posledice.

Zaista

pre 5 godina

Za ovu konstataciju,zaista ne treba puno pameti. Kako si ispeo ovo da smislis i konstayujes?

Ina

pre 5 godina

Ocigledno je da Siptari imaju neciju podrsku ,cim tako provociraju i niko ne reaguje.

Sanja

pre 5 godina

Katastrofalne posledice bi imali i Kosovo i Srbija ukoliko do tpga dodje. Međunarodne zajednice moraju da reaguju.

Sanjica

pre 5 godina

Ni jedan ljudski život ne sme biti izgubljen!!! Mora se svako nasilje podhitno sprečiti

Zoro

pre 5 godina

Nadam se da ce SAD imati malo razuma i spreciti formiranje "vojske Kosova" i tako spreciti krvoprolice.

Duca

pre 5 godina

Ovakvim postupkom oni se direktno distanciraju od bilo kakvog kompromisa i mirnog resenje, kojem Srbija tezi.

Zora

pre 5 godina

Dzabe sva nastojanja srpke vlade da se pitanje Kosova resi na najbolji nacin po obe strane, ovakvim postupcima Pristine i podrskom sila, pokazuju da ne zele mirno resenje.

Milan Savić

pre 5 godina

Ovde je sve jasno, ko se zalaže za mir a ko je za ratnu opciju.

Milutin

pre 5 godina

САД није уопште стало до мира и стабилности, и још пред тога наоружавају терористе.

Milan

pre 5 godina

Bratska Rusija to neće dozvoliti Šiptarima i Amerikancima....

Danko

pre 5 godina

Наша српска војска одговориће на сваку провокацију и сваки насилан упад на север Косова.

Jelena

pre 5 godina

Dokle vise ovakvo ponasanje Siptara da se tolerise? Da li ce i ovaj put medjunarodna zajednica da im progleda?

Jovan

pre 5 godina

Pristina uporno svojim provokacijama celom svetu pokazuje da predstavlja veliku opasnost miru i stabilnosti celog balkana.

mimi

pre 5 godina

Ukoliko se dogodi da amerikanci daju teško naoružanje teroristima sa Kosova to bi značilo direktno podsticanje nemira

mimi

pre 5 godina

krajnji cilj bi bio eskalacija nasilja od strane Albanaca.

Mile

pre 5 godina

Slobodno mogu da pokusaju, mi smo ulagali dosta poslednjih godina u nasu vojsku, siptari nemaju sanse

vivijen

pre 5 godina

Mogu im dati što god, ali imajte na umu da je naša vojska ojačala drastično i da pola stvari šta imamo niko ne zna.

vivijen

pre 5 godina

Niko ne zna jačinu našeg naoružanja, međunarodne sile se moraju podići i to zaustaviti jer u suprotnom mi se moramo braniti.

Živadin

pre 5 godina

Ako do toga dođe, postoje realne šanse za izbijanje novih sukoba, a zatim i do rata sa nesagledivim posledicama. Nadam se da do toga neće doći i da će prevladati razum. Posle svega pojedinci se još uvek pitaju šta će Srbiji novo oružje...

ALEX BEC

pre 5 godina

Postiji Izreka ako neces da dodjes u Nato onda Nato dodjice kod tebe! Sada je sve jasno! Posto Srbija nije nikad htela Nato! Nato uzeo Teretoriju Srbije i postavijo Bazu sledeci korak! Kosovo u Uno pa onda clanstvo Nato!

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Amerika ne sme da se meša i da vojno naoruzava šiptarske teroriste.

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Da neće mozda i podmornice?Bruka,sramota neviđena.

Branko

pre 5 godina

Od tih tenkova ce im ostati samo delovi za staro gvozdje ako pokusaju da nas napadnu.

Marko

pre 5 godina

Na Kosovu ce biti novi rat. To je svakoj budali jasno. Velike sile se samo dogovaraju kako da reaguju kada to pochne, te kako da ga zapochnu, jer su mnge trikove odavno upotrebili, pa se masa navikla.. Sve ostalo je prazno blebetanje. Shio mi ga Djura pa ga tesno skrojio.

nessa

pre 5 godina

i treba da imaju armiju kad imamo botove koji samo kukaju..samo se pozivaju na mir toleranciju..eto ima ga sad..sad ce hteli ne hteli morati da udju u rat sa njima

Vladimir

pre 5 godina

Šiptari hoće rat, priče da hoće dijalog je samo kupljenje vremena.

Marko

pre 5 godina

Neće se ovo dobro završiti ukoliko ih amerikanci i dalje podrže.

Mija

pre 5 godina

Mislim da je ponasanje Albanaca prevazislo svaku meru normale.Svojim bahatim ponasanjem,pozivaju na sukobe,i remete mir.Mislim da ponasanje Albanaca je za svaku osudu,i da treba da se reaguje.

Mara

pre 5 godina

Još jedan takav sramni čin Šiptara najpre bi bio kontradiktoran jos uvek važećoj Rezoluciji 1224, a zatim bi doveo i do katastrofalnih posledica po Srpski narod na KiM.

Pomorandža

pre 5 godina

Sramno je tražiti od Srbije da gleda sa strane kako joj istorijski važna teritorija polako, ali sigurno odlazi u nepovrat. Jedino da se uzdamo u Predsednika da bar nesto izvuče za nas.

Petar

pre 5 godina

Ne bi me čudilo da Ameri odobre donaciju da bi teroristi etnički očistili od Srba.

Dimitrije

pre 5 godina

Ukoliko se dogodi da amerikanci daju teško naoružanje teroristima sa Kosova to bi značilo direktno podsticanje nemira

mita

pre 5 godina

Bile bi katastrofalne posledice ako im Amerika da teško oružje i podrži ih u ovome!

Viktorija Viki

pre 5 godina

Ovakve vesti su uznemirujuce za srpski narod. Moramo ostati pribrani, nadam se da ce se sve resiti mirnim putem.

Vns

pre 5 godina

Aman čoveče zaduženi za pisanje ovih komentara, promeni malo stil,svi komentari su na isti fazon napisani....

zile

pre 5 godina

Posledice formiranja vojske bi bile enormno lose za nas, a ne zelim da zamislim sta bi bilo kada bi dobili naoruzanje. Verujemo da ce se sve ovo zaustaviti

Jagoda

pre 5 godina

Zasto zapad decenijama unazad podrzava gerilske grupe i teroriste sa podrucja Kosova, a sve protiv jedne suverene i nezavisne zemlje? Sramota!

Goga

pre 5 godina

Siptari sram vas bilo!!! Ima li kraja vasoj mrznji zlobi i krvoprolicu...

Aleksandra

pre 5 godina

Ne sme doci do ovoga.Pa to je direktno pozivanje na rat.Mi zelimo mirno resenje.

Maja Čitaković

pre 5 godina

Ako Albanci na Kosovu budu imali bolje tenkove od naših, biću prinuđena da napustim zemlju. Verujem da će Vučić to sprečiti i nabaviti bolje tenkove od svih zemalja iz okruženja!

maki

pre 5 godina

Amerikanci imaju najveci uticaj na Albance na KiM. Sve sto Albanci rade, Amerikanci su im odobrili, javno ili ne. Amerikanci su dvolicni i licemerni. Sa jedne strane podrzavaju dogovor Beograda i Pristine, u cilju sacuvanja mira i stabilnosti. Sa druge strane, podrzavaju formiranje vojske tzv Kosova, za koju znaju da ce biti korak do sukoba, iako znaju da je to protivno svim dosadasnjim dogovorima i sporazumima.

srecko

pre 5 godina

Mi moramo da shvatimo da danas svetom vlada kapital, a ne moral i etika. Ono sto se otme silom silom mora da se i vrati.

Jelena

pre 5 godina

To je samo jos jedan pokusaj Amerike da naprave sukobe na podrucju Balkana,jer daju naoruzanje teroristima koji jedva cekaju podrsku da bi nastavili sa provokacijama i neredima.

Dejan

pre 5 godina

5000Vojnika i 3000 rezervista!! Al su Jakiiiiii!! Mi da Pustimo legiju i drustvo iz Pritvora imaju da ociste za jedan Dan! A Kamoli da Pricamo sta ce se desiti kad udje nasa Vojska.

Biljana

pre 5 godina

Nismo ni mi bez oruzja, ali to nije resenje niti ono sto Srbiji treba.

velizar Kastratović

pre 5 godina

Bolje da su kupili traktore i orali njive nego što kupuju tenkove!

Ivancica

pre 5 godina

Ako Amerikanci daju tenkove Siptatima bice katastrofe! Albanija je zlo neopevano!!! Pored svih nedela, patnje i jada sto su naneli nasem narodu na KiM oni bih jos! Nista im sveto nije i uvek im je malo!!!

Nikola Dzoni

pre 5 godina

Svako ko podrzava ovu tzv kreaciju od vojske direktno podstice na destibilaciju mira na prostoru balkana, ovo se ne sme dozvoliti.

Ivana Djukic

pre 5 godina

Amerika izgleda opet mesa svoje prste u mir na prostoru Balkana ...

makica

pre 5 godina

Teško će se to desiti, takozvana država nema nikakava prava da to traži, verujem da će ih Amerikanci odbiti.

mile

pre 5 godina

Nepotrebno podizanje tenzije u regionu. Trebaju nauciti nesto od nasih predstavnika koji se od pocetka zalazu za mir.

Ana

pre 5 godina

Ako im Amerika odobri tenkove, to bi znacio direktan napad na mir i stabilnost!

Ivana

pre 5 godina

Ako bi do toga došlo ne bi ni Srbija sedela skrštenih ruku. Nije da bismo mi ratovali kamenjem, dosta je uradjeno na naoružanju naše vojske. Dok Šiptari nauče kako im radi ta oprema mi bismo rat završili.

Dehan

pre 5 godina

Ovako nesto ne sme da se dozvolli posledice bi bile velike

Zorana

pre 5 godina

Najbolje da im se sva vrata otvore i da rade šta god im padne na pamet. Sramota!

Zorana

pre 5 godina

Najbolje da im se sva vrata otvore i da rade šta god im padne na pamet. Sramota!

lale

pre 5 godina

To je neminovno.Siptarima moramo zadati konacan udarac.Nece se smiriti dok ih totalno ne istrebis.Zna to i nas presednik,kupuje vreme i polako se sprema.Kako nauka napreduje tako smo jaci.

Dragan

pre 5 godina

I da dobiju nekim čudom tenkove neće znati šta da rade sa njima, oni ne znaju ni biciklu da voze kako treba a kamoli tenk.

rada

pre 5 godina

Ukoliko Amerika to dozvoli,onda Srbija,mora da promeni spoljnu politiku prema zapadu.

Bata

pre 5 godina

Pa neka oni krenu prvi, a mi ćemo zauvek dovršiti posao sa njima. Nadam se da naša vojska i država imaju razrađene planove i da ne treba više strepiti od pretnje Nato-a. Nije ovo više 1999. godina i neće se ponoviti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija