• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.10.2018

09:33

ĐORĐEVIĆ: Od 1. januara potpuna kontrola budžeta socijalnih ustanova!

Politika

ĐORĐEVIĆ: Od 1. januara potpuna kontrola budžeta socijalnih ustanova!

Podeli vest

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, najavljuju da će od 1. januara biti uvedena potpuna kontrola budžeta ustanova socijalne zaštite i Centara za socijalni rad

Ministar Zoran Đordevic kaže da bi krajnji efekti trebalo da budu veća kontrola, više novca u budžetu i pravična potrošnja.

Đordević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, najavio potpuno drugaciji koncept koji ce značiti fiskalnu i finansijsku kontrolu ustanova i uvodenje vece pravicnosti pri raspodeli novca.

- Ideja je da sve ustanove i centri za socijalni rad budu indirektni budžetski korisnici - rekao je Đordevic i porucio da je potrebno da se novac upotrebi na pravi nacin i da dode do korisnika.

Ustanove ce morati da imaju plan troškova za celu godinu, tacno po mesecima. 

Đordevic dodaje da se radi zajednicki i da su obuke u toku.

Istice i da su ustanove tehnicki spremne jer je ideja najavljena još prošle godine, a samo mali broj ustanova to nije shvatio ozbiljno.

Kako je rekao, više ga brine da li ce pravilno biti isplanirana sredstva, ali veruje da će se i to rešiti uz pomoć Ministarstva finansija.

Ministar Đordevic navodi sa bi krajnji efekati trebalo da budu veca kontrola, više novca u budžetu i pravicnije trošenje sredstava.

- Da znamo sve tokove novca, da ide u prave ruke i da se troši na pravi način - ističe Đordević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija