• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.10.2018

12:32

SNP: Režim u Podgorici nastavlja identitetski genocid nad Srbima!

Politika

SNP: Režim u Podgorici nastavlja identitetski genocid nad Srbima!

Podeli vest

Srpska narodna partija Nenada Popovića pozvala je vlast u Beogradu da odlučno stane u zaštitu srpskog naroda u Crnoj Gori, a nakon zabrane obeležavanje 100 godina od ujedinjenja Srbije i Crne Gore u Pljevljima

 

U saopštenju za medije SNP upozorava da crnogorskom režimu nije bilo dovoljno "što zabranjuje srpsko pismo, što želi da otme imovinu SPC, što proteruje srpske pisce iz obrazovnih programa, već režim u Podgorici sada otvoreno krivotvori istorijske činjenice i vređa Srbiju".

SNP smatra da Srbija mora da bude odlučna i da pošalje oštar demarš Vladi Crne Gore, tražeći da se prekine sa ovom praksom zabrane Srbima da obeležavaju ovaj veliki jubilej, "duboko utisnut u dušu naroda Srbije i Crne Gore".

Ta stranka predlaže da se ambasador Srbije u Podgorici pozove na konsultacije dok se Srbima ne omogući da obeležavaju ovaj veliki datum i da slobodno izražavaju svoja nacionalna osećanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17