• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.10.2018

13:14

VESIĆ ĐILASU: Potcenjuješ građane - zar misliš da ti neko veruje?

Politika

VESIĆ ĐILASU: Potcenjuješ građane - zar misliš da ti neko veruje?

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Ðilas potcenjuje građane kada misli da će mu bilo ko poverovati da se samo dva puta video sa čovekom sa kojim, kaže, ima finansijske transakcije vredne desetine miliona evra

 

- Uvek mi je zadovoljstvo da čitam kako Ðilas pravda svoje finansijske malverzacije koje su uvek njemu u korist, a na štetu građana, ali moram da priznam da je u današnjem intervjuu Blicu bio veoma kreativan - rekao je Vesić, reagujući na izjavu Ðilasa da je dva puta u životu video Dragana Šolaka, vlasnika "Junajted grupe".

- Kaže tajkun Dragan Ðilas da se samo dva puta u životu video sa medijskim magnatom Draganom Šolakom!? Dva puta se video sa čovekom kome je prodao poslovnu zgradu na Novom Beogradu, prema informacijama iz medija, za 10 miliona evra, a prema Šolakovoj tvrdnji za 4 miliona!? Dva puta se video sa čovekom kome je prodao svoje firme u Bugarskoj a potom i beogradsku Dajrekt mediju!? - naveo je Vesić u izjavi.

On smatra da Ðilas potcenjuje građane Srbije, kada misli da će bilo ko da mu poveruje da se samo dva puta video sa čovekom sa kojim, kaže, ima finansijske transakcije vredne desetine miliona evra.

- Kaže tajkun Dragan Ðilas da je nema nikakvu firmu na Malti i da je tamo bio jednom u životu. Pa zašto onda sa već pomenutim Šolakom firmu na Malti ima Ðilasova direktorka i desna ruka Jadranka Drinić? Ðilas stvarno misli da će mu bilo ko poverovati da njegova direktorka sama sa Šolakom osniva firma bez njegovog znanja - dodao je Vesić.

Kako kaže, bizarno je kada o ravnopravnosti u medijima govori Ðilas "koga je pokojna Verica Barać, predsednica vladinog Saveta za borbu protiv korupcije optuživala da je, dok je bio na vlasti, upravljao srpskim medijima".

Vesić je naveo da je javnost o tome kako je Ðilas upravljao medijima saznala kada su objavljeni podaci o tome "kako je kao državni funkcioner držao monopol na prodaju reklamnih sekundi televizijama, računajući javni servis i Studio B, koji je tada bio preduzeće grada Beograda, čiji je gradonačelnik bio".

- O ravnopravnosti u medijima priča čovek koji je bio deo vlasti koja je slala policiju u ''Borbu'' da uhapsi glavnu urednicu Oliveru Zekić, jer je objavila tačnu informaciju da je Tadićeva i Ðilasova vlast, na tajnoj sednici, donela odluku da se plati milion dolara narodnih para zbog Miladina Kovačevića. Čovek koji je kao gradonačelnik Beograda bio suvlasnik dnevnog lista, koji je novinarima odgovarao na pitanja sa rečenicom ''zini da ti kažem'' i o kome nije napisan ni jedan jedini kritički tekst dok je vladao Beogradom i Srbijom - rekao je Vesić.

Ističe da Ðilas, kada priča o “ravnopravnosti” u medijima, želi da se vrate "slavni dani njegove prošlosti", kada je sa svojom direktorkom "upravljao svim medijima u Srbiji i bio najzaštićeniji političar posle Tita u političkoj istoriji naše zemlje".

Vesić je podvukao da danas Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i saradnike napada u većini medija u Srbiji.

Poručuje da se SNS nada da Srbiji neće biti "nametnuta ''izborna ravnopravnost'' kakvu Ðilas želi", a u kojoj će ono što "objave N1, TV Prva, B92, Danas, Vreme ili NIN biti jedina istina dok će svi ostali morati da ćute".

Vesić kaže i da javnost Srbije i dalje čeka da Dragan Ðilas odgovori kako se obogatio dok je bio na vlasti u Beogradu, "umesto što kaže da je zaradio milione prodajući žvake".

- Da nam ovaj Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik objasni kako je 2007. godine prijavio od imovine ženinu kuću na Dedinju, automobil SAB, 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine, da bi kada je 2016. godine, kada je otišao sa vlasti, prijavio je da samo u nekretninama ima više od 24 miliona evra. Da nam kaže ovaj finansijski genije kako je to zaradio? - rekao je Vesić.

Upitao i da li je to "od plate gradonačelnika ili tako što je kao gradonačelnik trgovao sekundama sa Studijom B, koji je bio u vlasništvu grada i javnim servisom ili tako što je od grada oteo parcelu namenjenu deci da napravi kuću ''Velikog brata'' na kojoj je zaradio milione".

- Očekujemo da Ðilas objasni građanima odakle mu 50 miliona evra stečenih između 2007. i 2012. godine, sa ukupnim prihodom na svim firmama od oko 180 miliona evra - kaže Vesić.

Navodi da Ðilas, kada priča o izbornim uslovima, sanja o vremenu kada je vladao svim medijima i kada je kao državni funkcioner poslovao sa državom i zarađivao milione.

- Taj san prekinuli su mu građani Srbije 2012, 2014. i 2018. godine kada je do nogu potučen na izborima i kada su Srbija i Beograd rekla da ne žele da njima vlada medijski magnat sa svojim tajkunima -  rekao je Vesić.

Ðilas tvrdi da nisu tačni navodi o njegovim poslovnim vezama i mahinacijama sa Draganom Šolakom, da je Šolaka video "dva puta u životu" i da nikada nije bio suvlasnik TV Pink, a demantuje i da ima fimu na Malti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nesa

pre 5 godina

Treba da ga je sramota, isti ti gradjani su mu nekada dali sansu da se pokaze i dokaze, a on posle svega sloseg sto im je ucinio, jos ih gleda u oci i laze.

Jana

pre 5 godina

Đilas ne zaslužuje medijski prostor, nema šta da pokaže i predstavi. Nikada ne bih želela da on bude na vlasti ove države.

Nesa

pre 5 godina

Taj bi i brata rodjenog potcenio, a kamo li gradjane kojima je toliko toga nazao ucinio.

Zlatko

pre 5 godina

Djilasu ni rod rodjeni vise ne veruje. Sve je prevario, uvredio....

una

pre 5 godina

Ko jos veruje tajkunu Djilasu.Ponestaje mu nakradenih nasih para pa bi sada opet da zajase drzavnu kasu.

Saša

pre 5 godina

Uvek ima takvih kao što je on,ali sreća pa ih ima malo.

milos

pre 5 godina

Koliko mu ne veruju videce na ovim raspisanim lokalnim izborima.

Dusan

pre 5 godina

Djilas samo gleda svoj interes njega gradjani nezanimaju

veljko

pre 5 godina

On i dalje ne shvata da nema sta da traži na politickoj sceni da je zbirsan i poslat u zaborav sa politicke scene sada neke trzaje poslednje pravi misleci da neko da se sažali na njega

srecko

pre 5 godina

Pravi predstavnici dmokratije na delu. Lice demokratije oliceno u likovima Djilasa, Jeremica, Jankovica. Sada vidimo ko nam je prodavao demokratksa nacela, kada si na vlasti demokrata si kada u opoziciji demokratija gubi plast i postaje otelotvorenje FASIZMA.

Tocak

pre 5 godina

Svako normalnom coveku ne pada napamet da veruje nekom prevarantu kao sto je je Điki. Njemu verovatno ni najbliži neveruju, od njega su svi digli ruke. Kad negde čujem njegovo ime odmah se setim pokretnog cirkusa...

Dejan

pre 5 godina

Gospodine Vesicu, Sve se slažem. Dajte mi samo odgovor na sl.pitanje: Šta traži pod vlašću SNS - a Vesna Ivic u skupštini grada kao kadar Djilasa za vođenje zataškavanja njegovih korupcionaskih poteza za vreme upravljanja Beogradom? Zašto je Vesna Ivic još u vlasti?

Ina

pre 5 godina

Đilas precenjuje svoj politički domet. Jedva bi do cenzusa dobacio jer narod sve vidi i pamti.

Vlajko

pre 5 godina

Prozreni su totalno od strane naroda,nikad više lopuže neće moći da ga prevare.

IGNJAT

pre 5 godina

Govor mrznje,poziv na linc i silovanje je jedino sto moze da ponudi ujedinjena opozicija .Evo trcimo da glasamo za vas.

Mija

pre 5 godina

Gradjani Srbije,vrlo dobro znaju ko je Djilas.Zato necemo podrzavati,one koji nas podcenjuju i omalovazavaju.

Nevena

pre 5 godina

Djilas nastavlja tradiciju, obmanjuje i kritikuje.

Bren

pre 5 godina

Ne moze on nikoga da potcenjuje zato sto mu niko ne veruje.

Vera

pre 5 godina

Verujem samo da ces Djilase da odlezis svaki nelegano stecen novcic .

mara

pre 5 godina

Ko da veruje vise Djilasu ikada kad covek konstantno laze.

obrad

pre 5 godina

Narod sve vidi ko laze a ko se bori za svoju zemlju svom snagom,Djilas vise ni sam sebi ne veruje

Marko

pre 5 godina

Dilas je politicka proslost i on sa tim ne moze da se pomiri pa na svaki nacin pokusava da privuce paznju gradjana i samim tim lupa gluposti.

Milica

pre 5 godina

Političari kojima se plan i program svodi na Uaaaa Vučiću uuuuaaaa SNS nemaju šanse ni za šta veće, osim da se bore za cenzus. Ukoliko se pojavi neko nov, ko nije diskreditoivan kao Vuk, Đilas i ostali iz te koalicije, možda i postoji šansa da uradi nešto ozbiljnije, ove je narod provalio, pa vidite i za Čedu Jovanovića na biračkom mestu gde živi za njega su glasali samo on i žena, a tamo ih najbolje poznaju kakvi su....

Dehan

pre 5 godina

Narod ne podrzava one koji nas napadaju I omalovazavaju

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija