• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

28.10.2018

13:38

KUSTURICA: Rešenje za Kosovo i Metohiju je u traženju rešenja!

Politika

KUSTURICA: Rešenje za Kosovo i Metohiju je u traženju rešenja!

Podeli vest

Ideja razgraničenja bi mogla da uspe ali ja mislim da neće uspeti, jer se pred nas uvek najpre kao uslov postavi pitanje priznanja KiM u Ujedinjenim nacijama, rekao je srpski reditelj Emir Kusturica

 

Emir Kusturica je, parafrazirajući bivšeg urugvajskog predsednika Pepea Muhiku, rekao da je rešenje za KiM u traženju rešenja.

Kusturica je, govoreći o postizbornom periodu u BiH, ponovio da je novoizabrani član Predsedništva Milorad Dodik "one man show", da je sam dobio izbore u Republici Srpskoj i BiH i da je on pravi pobednik.

Veruje da će Dodik voditi politiku stabilizovanja međuetničkih napetosti ali i očuvanja dostojanstva Republike Srpske.

- Sa tom agendom odlazi u Sarajevo - smatra Kusturica.

Upitan da oceni perspektivu bosanskog "tronošca", Kusturica je odgovorio da ne veruje da će do raspada doći.

- Do raspada BiH ne mora da dođe i to ne bi odgovaralo ni onome koga najviše optužuju – Banjaluku - smatra Kusturica.

Komentarišući najave da je postao Dodikov savetnik, rekao je da ne može biti bilo čiji savetnik.

- Ja politikom ne želim da se bavim, niti ću. To je samo ideja. Moje bavljenje politikom se može shvatiti samo kao stvar mog temperamenta - istakao je Kusturica, gostujući u emisji "Sedmica" na Radio Beogradu.

Govoreći o novom sastavu predsedništva BiH, Kusturica je rekao da Komšić nije autentični političar već obaveštajac. Nazvao ga je bivšim Udbašem i "plaćenikom", kakvih "u regionu ima mnogo".

- Kako drugačije objasniti činjenicu da je prvo što je rekao posle izbora bilo da je KiM samostalna država - rekao je Kusturica.

Ocenio je da Srbija plaća veliku cenu zbog politike "i istok i zapad".

- Ja da sam vlast, odmah bi ekonomiju preusmerio ka Evroazijskoj uniji, jer Srbija je već Evropa - zaključio je Kusturica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jokan

pre 5 godina

Kusta, sarajevska legenda! Pun bosanskog humora.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija