• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

29.10.2018

22:26

SKANDALOZNA AKCIJA LAŽNIH NOVINARSKIH UDRUŽENJA: NUNS i NDNV sad traže da se zabrane oglasi u Informeru!

Politika

SKANDALOZNA AKCIJA LAŽNIH NOVINARSKIH UDRUŽENJA: NUNS i NDNV sad traže da se zabrane oglasi u Informeru!

Podeli vest

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pokrenuli su skandaloznu kampanju u kojoj pozivaju privrednike i kompanije da se ne oglašavaju u Informeru!

Udruženja predvođena Slavišom Lekićem i Dinkom Gruhonjićem oglasila su se zajedničkim saopštenjem zbog navodnog 'urušavanja profesije'!? To im je poslužilo kao povod da upute apel preduzetnicima da se nipošto ne oglašavaju u našem listu i u drugim njima nepodobnim medijima.

"NUNS i NDNV apeluju na privredna društva i preduzetnike da pokažu društvenu odgovornost i ne oglašavaju se u medijima koji kontinuirano krše novinarski kodeks. Privredni subjekti moraju da budu svesni da oglašavanjem u medijima koji svakodnevno šire lažne vesti, nacionalnu i drugu mržnju, spinuju, vode neljudske kampanje protiv onih koji misle drugačije i svakodnevno na različite načine neprimerenim sadržajima skandalizuju javnost, potpomažu ne samo urušavanje novinarstva kao profesije nego i duboku, dalekosežnu kontaminaciju društva i potpuno moralno rasulo",  navodi se u saopštenju.

Pare i mržnja

Žuti jedino vole lovu. To im je jedina ideja vodilja, uz mržnju prema Srbiji i Srbima
Milorad Vučelić, "Večernje novosti"

Lekić i Gruhonjić juče se nisu oglašavali ovim povodom, baš kao ni Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na drugoj strani, glavni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić kaže da je napad razumljiv, budući da ovi novinari očekuju da sve daju njima i samo njima!

- Žele da nadoknade ono što im uskraćuju strane službe. Žuti jedino vole lovu! To im je jedina ideja vodilja, uz mržnju prema Srbiji i Srbima - podvlači Vučelić.

Vučićević: Strašan pokušaj ukidanja tržišta

Foto: Informer

Glavni urednik Informera ukazao je juče na činjenicu da se NUNS i NDNV zalažu zapravo za ukidanje tržišta.
- Još i gore, oni bi izgleda da ukinu i narod. Ne valja im narod. Ne valja, jer kupuje novine i gleda televizije koje Dinku, Slaviši i njihovima nisu po volji. Ovo jeste strašan skandal koji govori sve o njima i njihovim profašističkim ambicijama. Pa, zamislite samo šta bi se desilo da su predsednik Vučić ili bilo ko iz SNS pozvali privrednike da plaćaju oglase u 'Danasu' ili u 'Ninu' - rekao je Vučićević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RALEX

pre 5 godina

E zato podnesi zahtev dragi moj prijatelju i uvazeni Vucicevicu,, kod premijera i predsednika Srbije da stave amandman na glsanje da informer ide kao dnevni list drzave bez cenzure. Kao sto svi placamo rts pretplatu i pljuju drzavu tako vi da idete samofinansirajuci a sa podrskom drzave da ste drzavni list,, zato sto jedino vi šaljete istinu narodu i ne plasirate lazi. Pozdrav od vernog pratioca i citaoca iz Knjazevca

Slave

pre 5 godina

Citao sam saopstenje njihovo, nisam video da pominju Informer

AS

pre 5 godina

TO JE NEČUVENO. NE ZASLUŽUJU SVOJ NAZIV. UDRUŽENJE NOVINARA. SMEŠNO A ŽALOSNO. SVI SU KORUMPIRANI. SINDIKATI, UDRUŽENJA NOVINARA, PRAVOSUĐE.. DA NAS BOG SAČUVA OVAKVOG ZLA.

alex

pre 5 godina

Njihove izjave sramne, Informeru samo dižu reiting i toga nisu svesni. A i kako bi kad takvi kao oni od Stepe Stepanovića prave tajkuna.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija