• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.10.2018

21:11

VUČIĆ PORUČIO IZ ISTANBULA: Pomoći ćemo Srbima na Kosovu u svim sferama života!

Politika

VUČIĆ PORUČIO IZ ISTANBULA: Pomoći ćemo Srbima na Kosovu u svim sferama života!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se na sutrašnjoj sednici Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa KiM, kojoj će prisustvovati, razgovarati o onome što im je obećao, kako im pomoći u svim sferama društvenog života

- Ja ću se kratko obratiti i zamoliću Vladu Srbije i ministre da, u skladu sa onim što smo obećali našem narodu na KiM, pomognemo u svim sferama društvenog života , od infrastrukturinih radova, do nastavka i uvećanja podrške i pomoći u zdravstvu, obrazovnom sistemu, naravno u investicijama - rekao je Vučić novinarima u Istanbulu. 

Govoreći o investicijama, Vučić je rekao da treba videti kako i na koji način to uraditi, u okolnostima u kojima imamo "dva pravna sistema koja funkcionišu", ali i podvukao da smatra da će taj sastanak biti veoma važan za Srbe na KiM.

Kako je rekao, time pokazujemo i kolika je želja i na koji način država hoće da pomogne u poboljšanju njihovog životnog standarda. 

- Naše je da uradimo šta možemo i to možemo zahvaljujući suficitu u budžetu i teškim reformama koje su preduzete pre nekoliko godina - rekao je Vučić. 

Dodao je da će se videti šta se još može učiniti za naš narod na KiM, da osete prisustvo svoje države Srbije i da vide, kako je primetio, da ne moramo da pričamo onako lepo kako neki drugi pričaju, ali da možemo da uradimo mnogo bolje nego što su svi drugi radili. 

O Angeli Merkel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Istanbulu da nije radostan što nemačka kancelarka Angela Merkel posle 2021. neće nastaviti da se bavi politikom. 

- Moram da se borim za Srbiju, ali moram i da kažem jednu ličnu stvar. Merkel je jedna izuzetno moralna osoba. Ne moram uvek s njom da se usaglasim u svemu, ali nisam radostan što ona neće posle 2021. da nastavi da se bavi politikom - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje da li bi najava povlačenja kancelarke mogla da utiče na poziciju Nemačke u rešavanju pitanja KiM.

On je podvukao da nije readostan zbog najavljenog povlačenja Merkel iz politike, jer misli da će se retko naići na ljude koji su tako i toliko posvećeni, koji drže do svoje reči, kao što je to Merkelova. 

- Ja sam neko ko je izuzetno poštuje i to ću nastaviti da radim, bila ona na vlasti ili ne bila - naglasio je Vučić. 

Vučić je, na pitanje da li ima saznanja da bi „velika četvorka” - predsednici Rusije, SAD, Nemačke I Francuske - na sastanku u Parizu, tokom obeležavanja Dana pobede u Prvom svetskom ratu, mogli da razgovaraju i o Kosovu I Metohiji, kazao da ne zna ništa o tome da bi velike sile u Parizu trebalo da se bave Kosovom I Metohijom. 

- Mislim da se razmišlja kako i na koji način da mi razgovaramo sa Hašimom Tačijem I u čijem prisustvu u Parizu...a, da će velike sile da sednu i reše to pitanje... niti to tako ide, niti je moguće. Bez učešća Srbije niko ne može da reši nijedan problem. Svi mogu da pomognu, neki da odmognu, ali, bez učešća i volje Srbije nema nsista od toga - poručio je on. 

Vučić: Ko je Rada Trajković?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tvrdnje srpske političarke Rade Trajković da je on "Merkelovoj radio iza leđa i da je razočarao kancelarku"

- Ko je Rada Trajković, izvinite? je l'' ona odbornik na Savskom vencu možda, jel je birao neko na Savskom vencu pošto tamo živi, a nešto priča o Kosovu, pa vas pitam koga ona predstavlja - rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje.

Upitao je i šta da komentariše - "to što jedne novine ne znaju šta će drugo, iscrpe sve one koji ga mrze po ceo dan, pa onda dođu do toga šta kaže Rada Trajković?".

- Koga ona predstavlja? Je l'' ima sto Srba koji su za nju bilo gde na planeti zemlji? Nema. A šta sam to radio njoj iza leđa? Pa, ja sam Angeli Merkel sve u lice rekao - istakao je predsednik.

- Mislim da mi je tada rekla: ''Da to nisi ti, Aleksandre" - prepričao je Vučić.

- Ja sam rekao ''možeš da radiš sa mnom šta hoćeš, ali ja tako mislim''. Kao što vidite, sa njima vrlo otvoreno razgovaram, kao i danas što sam razgovarao sa parlamentarcima. I svima sve kažem u lice, kao što sam uvek spreman svakom da kažem u lice, i da čujem volim sve u lice, ali od onog ko nekog predstavlja, ali nisam spreman da razgovaram sa svakim ko pomisli da bi bio važan zato što je nešto izgovorio protiv mene. 

Na kraju je poručio: "Pitajte Merkel šta misli o tome ...".

On je dodao da mu je nemoguće da komentariše "sve špekulacije koje se pojavljuju u štampi".

- Danas sam u nekim, tobože najuglednijim, novimama u Srbiji, koje se hvale da su najuglednijie i najpametnije, video da su oni napisali ''ministar inostranih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel''. Očigledno, nije ih niko obavestio da Gabrijel već godinu dana nije ministar spoljnih poslova - primetio je on. 

Jeremić je uvek negde iza kulisa!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne zna o čemu Vuk Jeremić priča kada kaže da se "iza kulisa" vode intenzivni razgovori o razgraničenju, ali da je jasno da je reč o čoveku koji sam jeste uglavnom negde "iza kulisa", jer je ljude sramota da se vide sa njim u javnosti. 

- Možda on (Jeremić) zna - primetio je Vučić ironično i podsetio da je Jeremić isto tako pre dva meseca obelodanio da je "saznao", valjda isto tako "iza kulisa", da se ovog 4. novembra održavaju opšti izbori u Srbiji, da se Vučić neće videti sa Angelom Merkel, pa se video posle dva dana, da Vladimir Putin neće da ga primi, pa ga je primio četiri dana posle. 

Jeremić, gde god se pojavi, to je, kaže, "iza kulisa", ne javno, jer ljude je sramota da se sa njim vide negde otvoreno, pa, on, kao, zna šta oni pričaju, ali "iza kulisa".

- Sa mnom niko ne priča iza kulisa, pričaju otvoreno, ali me niko ništa ne pita, da vam kažem pravo, u poslednjih 20 - 25 dana - rekao je Vučić. 

Kako je rekao, trebalo je da bude nešto u Briselu u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali da ništa nije najavljeno i da će se tek videti šta će i kada biti. 

Povodom Jeremićeve izjave da nije primio "katarske pare", Vučić je rekao da će biti objavljeno "tačno koji dan, u koji sat i koji minut su mu legle katarske pare" i koliko je primio para od Hoa, odnosno - pet miliona evra.

- A, i on je sitan lopov u odnosu na Ðilasa. . . taj je 25 miliona evra prihoda prijavio. Možete da mislite koliko je ukrao, a pri tome kaže da je dva puta nekoga (Šolaka) video - dodao je Vucicć. 

Kako je rekao, može se zamisliti "koliko ta lopuža para ima" kada je samo dva puta imao potrebu da vidi čoveka koji mu je kupio zgradu za skoro pet miliona evra. 

- Pet miliona evra - sitnica za njega", kazao je Vučić i dodao da mu je jednu firmu prodao u Bugarskoj, jednu u Srbiji, ukupno nekih 20 - 25 miliona evra, "a možda ga je jednom video". 

Kako je rekao, i to oko Malte je u pravu Ðilas, jer to nije on, nego je njegova direktorka napravila firmu sa Šolakom.. . 

- Da ne bude on, nego je njegova firma i njegova direktorka... - kazao je Vučić i upitao da li neko misli da je narod lud i blesav, te da će na kraju da se izračuna ko je šta radio za ljude i ko za sebe.

(FOTO) BILATERALNI SASTANAK U ISTANBULU! Vučić sa Erdoganom i Čavušogluom!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 5 godina

Svom narodu uvek cemo pomoci i pruziti neophodnu pomoc.

Vicking

pre 5 godina

Nastojanje Srbije da pomogne svom narodu na prostorima KiM je konstantno i neraskidivo! Svim zemljama sveta je to sada dobro jasno!

eto

pre 5 godina

slažem se!! i zato više ne treba o tome razgovarati nego samo ispuniti obećanja

Milivoje

pre 5 godina

Upravo je olaksavanje i poboljsavanje uslova zivota Srba na Kosovu i treba da bude prioritet. To je jedan od najbitnij razloga borbe za Kosovo.

Luka

pre 5 godina

Rešenja za pitanje KiM nema bez dogovora sa Srbijom, ne možemo da prihvatimo jednostranu proglašenu nezavisnos. Srbija neće prihvatati nikakva poniženja po pitanju KiM i ponižavajuće predloge za rešenja

dusan

pre 5 godina

Tako to radi ozbiljan predsednik kome je stalo do svog naroda.

Hare

pre 5 godina

Nasi gradjani su na prvom mestu i ucinicemo sve da oni zive bolje.

stefan

pre 5 godina

Nasi ljudi na KiM zasluzuju pomoc , a Vucic kada nesto obeca to sigurno ispunjava.

jova

pre 5 godina

Ovo pokazuje da drzava nije zaboravila svoje ljude na kosovu i da ce uciniti sve da oni zive bolje i bezbedno.

Veljko

pre 5 godina

Gde god bio, predsednik uvek ističe, podseća, da je pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji prioritet. Našem narodu je podrška države neophodna.

Kika

pre 5 godina

Nasim ljudima na Kosovu je potrebna pomoc i svakom coveku u pokrajni ce Srbija izaci u susret

JelaM

pre 5 godina

Sva ce se muka isplatiti, Kosovo ce biti nase, sve smo blizi tom trenutku!

mala

pre 5 godina

Nas narod nece biti ostavljen na cedilu kao za vreme zutih

Sanja

pre 5 godina

Predsednik Vučić nikad neće ostaviti svoj narod na Kosovu

Dika

pre 5 godina

Samo neka se ostvare saradnje i pomogne nasem narodu.

Olivera

pre 5 godina

Ne damo da život za njih stane i ostane u mestu

Iva

pre 5 godina

Uvek smo uz naš narod i Kosovo. Predsednik Vučić će im obezbediti neophodnu pomoć.

Zoki

pre 5 godina

Za naše Srbe sve! Rešenje Kosova samo dijalogom obe strane.

Sanja

pre 5 godina

Narod sa Kosova je mnogo propatio. I treba im olaksati zivot koliko je to moguce... Vlada Srbije treba sve da uradi da im pomogne

Filip

pre 5 godina

Srbija nikada nece izneveriti svoj narod na KiM.

Joxa

pre 5 godina

Dokle god je Vučić na vlasti naš narod na Kosovu iđa svetlu budućnost.

Lantern

pre 5 godina

Niko pre Vučića se nije ovoliko borio za Kosovo. Narod to zna i zato ga maksimalno podržava.

mimi

pre 5 godina

rbija neće prihvatati nikakva poniženja po pitanju KiM i ponižavajuće predloge za rešenja

Gujarat

pre 5 godina

Mamu jebao Cetnicku dal ima veci monstrum od srbina za covecanstvo je sreca sto nemaju moc I atomsku oruzje

Gujarat

pre 5 godina

Mamu jebao Cetnicku dal ima veci monstrum od srbina za covecanstvo je sreca sto nemaju moc I atomsku oruzje

Mirs

pre 5 godina

Predcednik ce sve uraditi da sacuva ono sto je nase!

mara

pre 5 godina

Vucic uvek cini sve u ineresu svojih gradana ma gde oni ziveli.

Nikola

pre 5 godina

Da se bilo šta na KIM reši bez Srbiej ne ide i ne moze

Tara

pre 5 godina

Narod dole nikada ne sme biti zaboravljen i napušten.

Mašnica

pre 5 godina

Obezbediti sigurniju buducnost nasim gradjanima na KiM je na prvom mestu.

Tamy

pre 5 godina

Vlada i predsednik Srbije daju sve od sebe da pomognu našem narodu na Kosovu i Metohiji.

ivana

pre 5 godina

Vucic svoj narod nikada ne ostavlja na cedilu!

Dejo

pre 5 godina

Presednice Srbije dogovori telefonom sa Putinom da Rusija napravi veliku vojnu bazu sjeverni dio Kosovske Mitrovice a drugu veliku vojnu Rusku bazu u Novom Sadu da u Beogradu Rusija dobije veliki poslovni prostor gdje ce bit smjestena jedna drzavna Ruska televizija uz sve da Rusija jos posalje naoruzanja Srbima na Kosovo i Metohiji a i vojsci i policiji Srbije da Rusija i Kina ovo zadnje naprave presednice Srbije ,trebalo bi Presednice Srbije da razmislis da li treba da ide Srbija u EU a samo da znas da je bolje Srbiji da ide put Evroazijske unije a tamo su dva velika prijatelja Rusija i Kina

Darko Jesic

pre 5 godina

Srbima na KiM najviše pomaže Srbija. Ova vlast je i do sada mnogo učinila za svoj narod i to će i dalje činiti.

exSer b

pre 5 godina

Fukara, peder kao i Vucicevic. Koga god da podrzi ti gube ( Klintonovi, Merkel, Seselj, Nikolic i na kraju Srbija )

Ivana

pre 5 godina

Narod dole treba da se oseca sigurnim, jer sve sto je receno bice i ispunjeno!

Dara

pre 5 godina

Vučić je jedini političar koji može rešiti problem sa Kosovom.

Maja

pre 5 godina

Otelotvorenje vizije koja svoju pragmaticnost unosi u dobrobit drustva , neopsotrno je deo i drugih drustvenih i nacionalnih zajednica koje u danasnjem svetu moraju biti oslonjene jedna na drugu. Kada bi bilo vise ovakve svesti i vizija svet bi bio mnogo bolje mesto za zivot.Sve cestitke Vucicu.

Sara

pre 5 godina

Vrlo jasna stvar je da bez učešća i volje Srbije nema niista od toga.

Gagi

pre 5 godina

Ko ce da stiti srbe na sevru kosova bolje vrati 1000 vojnika i policajaca

Danica

pre 5 godina

Napacenom narodu treba pomoci. Kako god budu tekli pregovori,i koliko god tesko bilo. Oni drugi dom nemaju,a mi drugi narod takodje.

maki

pre 5 godina

Poslednji put, kada je posetio KiM i tamo imao susrete sa nasim narodom, obecao je velika ulaganja. Obecao je otvaranje novih fabrika, izgradnju putne infrastrukture, novih objekata obrazovanja, kulture i zdravstva. To obecanje ce, kao i uvek, ispuniti. Nas narod na KiM zivi u teskim uslovima. Nasa obaveza je da promenimo sve sto je u nasoj moci i popravimo im uslove za zivot.

Berzit

pre 5 godina

Vlada Srbije?Pa zar to postoji?Ona lezbaca kao nesto odlucuje,a?Mozda u mozgu ovog vaseg ruznog,zubatog urednika...

Vladimir

pre 5 godina

Narod na KiM će uvek moći da računa na pomoć i podršku svoje zemlje u svim oblastima života.

Ljubo

pre 5 godina

Nema buducnosti ,nema srpske pravoslavne drzave na Balkanu ni sa Merkelovom ,ni sa Radom Trajkovic ,nisam siguran ni sa Vucicem ,...zalosno ,gde smo !

Biljana

pre 5 godina

Srbija nikada nece napustiti svoj narod na KiM.A kako raste ekonomska moc Srbije, vise cemo i njima moci da pomognemo.

Maja

pre 5 godina

Srbija nikad nije izneverila svoj narod na KiM, pa tako nece ni sad.

Biki

pre 5 godina

Narod na KiM treba da znam da je Srbija uz njih uvek i da ce pokusati na sve nacine da prevazidje sve probleme.

Tijana

pre 5 godina

Uvek smo spremni da pomognemo i podelimo sa svojim narodom ma koliko daleko bio.

Pera

pre 5 godina

Naš predsednik sve čini za Kosovo, a oni mu baš lepo vraćaju.

SuverenaAnonimka

pre 5 godina

SAMO SE TI DZUKELO IZDAJNICKA SKLONI da Srbima ne treba pomoc od nikoga! DOLE AVAV AVAV ! DOLE LJAJIC ! DOLE TURCI I ARAPI !

Dehan

pre 5 godina

Nasi ljudi na KIM zasluzuju pomoc I da zive u miru

sasa

pre 5 godina

Vucic ce uvek pruziti pomoc onima kojima je potrebna

lena

pre 5 godina

Nikako Srbija ne sme zaboraviti svoje na bilo kom kraju sveta da su.

mika

pre 5 godina

Za Srbe na Kosmetu ima ko da brine,Srbija misli na njih.

Dejan

pre 5 godina

Mora se konstantno raditi na poboljsanju zivota Srba na KiM. Drzava je jedina koja to moze da uradi.

Marko

pre 5 godina

Uvek smo i bili odgovorni prema našem narodu na Kosovu.

Simon

pre 5 godina

Upravo je olaksavanje i poboljsavanje uslova zivota Srba na Kosovu i treba da bude prioritet.

spasoje

pre 5 godina

Narodu na KM je sada pomoc drzave najpotrebnija,i raduje me sto drzava nije zaboravila na ljude na Metohiji.

Jelena

pre 5 godina

Tako se odnosi pravi predsednik prema svojim gradjanima koji su ugorzeni, pomaze im konkretno, delima, sto pravi najvecu razliku izmedju Vucica i Jeremica, koji samo prica i na taj nacin cak i ugrozava nas narod na KiM

Jovan

pre 5 godina

Ova pomoć mi nekako deluje kao otpremnina za Srbe sa KiM.

sasa gracanica

pre 5 godina

nista novo .zdrastvo .prosveta opstina ,ostali da prodaju kuce i imanja i odose .to je uvek tako ko god da je na vlasti .razlika je sto sad vise otimaju jer vise daju onima koji otimaju...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija