• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

01.11.2018

15:18 >> 16:22

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ POSLE SRAMNE ĐILASOVE KONFERENCIJE: Mi NE ĆUTIMO o njihovim lopovlucima i ZATO HOĆE DA NAS UGASE!

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ POSLE SRAMNE ĐILASOVE KONFERENCIJE: Mi NE ĆUTIMO o njihovim lopovlucima i ZATO HOĆE DA NAS UGASE!

Podeli vest

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević ističe da nije govor mržnje saznanje da je Vuk Jeremić dobio 7,9 miliona evra i to što Boško Obradović tuče žene, te da iznošenje ovih činjenica smeta opoziciji koja bi najradije gasila medije koji se protive njihovoj politici. Objašnjava da najava i promocija nasilja prema političkim neistomišljenicima jeste fašizam u svojoj suštini

 

Iako je sazvao konferenciju za novinare, lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas ponovo je odbio da odgovara na pitanja pojedinih medija, pritom vređajući novinare Pinka i Informera. Đilas je čak prekinuo konferenciju ne bi li izbegao nezgodna pitanja.

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević ističe da je na konferenciju za novinare otišao sa konkretnim pitanjima, a da odgovore nije dobio.

- Nakon prekidanja konferencije, mi smo izašli, a oni su nastavili konferenciju. Čim su nas opet videli, prekinuli su i tu nastavljenu konferenciju. Sve je zabeleženo i kamerama, a Đilas nas je nekoliko puta optužio da podržavamo fašistički režim, a sam preti tužbama kada njega ili Obradovića neko tako nazove. Dalje, on daje sebi za pravo da određuje ko jeste, a ko nije novinar - kaže Vučićević.

Foto: Informer

Postavlja pitanje šta bi bilo kada bi neki funkcioner SNS odbio da na svojoj konferenciji odbije da odgovori na određeno pitanje određenom novinaru.

- Mi radimo svoj posao, a o ovome ćemo obavestiti međunarodna udruženja i morala bi da reaguju i udruženja novinara u Srbiji. Za sada je izostala ozbiljnija reakcija na ovako jak pritisak na medije - kaže Vučićević za Pink.

Ističe da bi Dragan Đilas slao novinare u zatvor i to kako se danas poneo, oslikava to kako bi se odnosio prema medijima kada bi bio na vlasti.

(VIDEO) TAJKUN ĐILAS NASTAVLJA DA VREĐA: Vučićeviću, ti nisi novinar, INFORMER su novine mržnje!

Saša Milovanović, urednik "Srpskog telegrafa" ističe da se ovako ne ponaša neko ko pretenduje na vlast.

- Znajući Đilasa, on je bahat i navikao je da se na ovaj način ponaša prema medijima. On je i ranije diskriminisao i diskreditovao medije. Bio je vlasnik medija, znao je da blati političke protivnike i zastrašivao je medije. Imao sam suđenje sa njim i imao sam presudu koju sam morao da platim pod pretnjom da će mi oduzeti stan - kaže Milovanović za Pink.

Foto: pink.rs

Onaj ko se odluči da se bavi politikom, mora da odgovara na pitanja novinara, bez obzira na to da li mu se dopadaju pitanja ili ne, kaže marketniški stručnjak Nebojša Krstić.

- Ako nećeš da odgovaraš na pitanja, budi pekar ili moler. Ako si političar, moraš da daješ odgovore i ne smeš da proglašavaš fašistima one koji pitaju ono što ti se ne dopada - kaže Krstić. Đilas je dugo u politici i mora da zna da ne sme da vrši segregaciju novinara na podobne i nepodobne, dodaje marketinški stručnjak.

Vučićević ističe da je tužba u redu, ali ne i pretnje zatvorom i slično. On kaže da se mediji bave temama koje su pojedini predstavnici opozicije sami nametnuli pozivajući na silovanja, vešanja i slično.

- Da li je govor mržnje kada pišemo da je Jeremić dobio 7,9 miliona evra od nepoznatih izvora? Da li je govor mržnje kada kažemo da Boško Obradović ne sme da tuče novinare? - zapitao je Vučićević.

Kaže i da bi se opozicija, kada bi došla na vlast, bavila inkvizitorskom politikom, što znači da bi gasili medije na osnovu toga koji im odgovaraju.

Ističe da Dragan Đilas traži zatvor za novinare i zatvaranje TV Pink, što svakako nije demokratija, već fašizam.

- Najava i promocija nasilja prema političkim neistomišljenicima jeste fašizam - kaže glavni urednik Informera.

Foto: pink.rs

Vučićević kaže da je na današnjoj konferenciji za novinare pokušao da dobije odgovor o novcu koji je prosleđen Vuku Jeremiću. Podseća da je Jeremić pre nekoliko dana po treći put na jednoj kablovskoj televiziji demantovao da je dobio novac od ambasade Katara u Berlinu. Vučićević je pokazao dokaz, izvode iz banke, na kojima je potvrda da je na račun Vuka Jeremića ambasada Katara iz Berlina uplatila 200.000 evra.

- Tu je i izvod iz banke na kojem stoji da je stalna misija države Katar u UN u Americi uplatila Jeremiću 120.000 evra. Najnoviji dokaz je taj da je Jeremić od fantomske firme sa Kipra koja se verovatno bavi izgradnjom autoputeva, dobio 199.000 dolara. Ovo zahteva objašnjenje! Svaki političar mora da objasni poreklo imovine, a ovde su nečista posla. Mi smetamo jer pitamo i tražimo odgovor. Zanima me šta će Jeremić sada reći kada sam pokazao dokaz - kaže urednik Informera.

Foto: pink.rs

Foto: pink.rs

Foto: pink.rs

Zapitao je da li zbog ovog izrečenog treba da ide u zatvor i da li otkrivanje načina kako se finansira političar u Srbiji spada u govor mržnje. Kada je pre mesec dana objavljen dokaz o prvoj uplati Vuku Jeremiću, kako kaže, on je gostovao na Javnom servisu Vojvodine i 45 minuta sam razgovara sa voditeljkom, a ona ga ne pita ništa o ovom novcu.

- Da li je moguće da bi u Americi bilo moguće da nekom političaru nađete neobjašnjiv ogroman novac i da sam njegov odgovor od početka do kraja bude "vi ste fašisti"? - pita Vučićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kraj

pre 5 godina

Opozicija je navikla da krsi zakone i pravila,opoziciji je najvaznije da se docepa vlasti kako bih mogli da nastave da kradu,novi zakon zasniva se na radu.

Buka

pre 5 godina

Opozicija nikada nije poštovala zakon- oni pokazuju brutalnu silu i nasilje.

Laza

pre 5 godina

Tajkunu Đilasu smeta što Informer iznosi istinu o njemu pa zato hoće da gasi novine i tuži novinare jer je navikao da niko ne piše o njegovim lopovlucima.

Mirjana

pre 5 godina

Djilas hoce na sve nacine da spreci da istina o njegovim malverzacijama dodje do naroda i zato napada medije i preti, ali treba da zna da istina uvek izadje na videlo

Milena

pre 5 godina

Djilas je lopov i takve treba iscinkariti i istinu reci celoj zemlji. Da gradjani Srbije vide kakav je on prevarant.

Nevena

pre 5 godina

Lija, lija pa dolija. Svako delo izaćiće na videlo.

Oliver

pre 5 godina

Potpuno su sami krivi i zaslužni za loš imidž u javnosti, ali ne bi priznali, već su im svi drugi krivi.

bubasvaba

pre 5 godina

Stvarno mislim koji je ovo bezobrazluk VUCICEVICA da se usudi da pita LOPOVA ILI BOLJE RECENO LOURDE kolko i kad ste toliko pokrali i zasto vas nije stid . Tebe bre treba da bude stid kako se tako nesto usudjujes da pitas .

jovan

pre 5 godina

Vise nije zut.Pocrveneo od muke.Cuvaj se coveka cinicnog osmeha.Nije mu bilo ni sve jedno,samo se prikriva.

Palcica

pre 5 godina

Ne treba im cutati,vec ih smestiti tamo gde im je mesto.

Bojan

pre 5 godina

Time bi samo jos vise pogorsali stvar, jer bi ih tek tada narod pojao.

Palcica

pre 5 godina

Boli ih istina,ne zele da javnost zna,zato se tako ponasaju.

stefan

pre 5 godina

Pa niste ih vi terali da postanu lopovi, da bi se sad na vas ljutili, sami su krivi.

Mašnica

pre 5 godina

Djilas bi da zabrani da istina stigne do svih nas.

minja

pre 5 godina

Skandalozno na konferenciji za štampu opozicije,Đilas vređa rezim kako je fašistički,sramota.Vređa novinare pinka i informera.kako je nisko pao.

ruzica

pre 5 godina

svaka cast Vucicevicu,treba neko da ogoli ovaj sljam od Djilasa i kompanije da obican narod vidi o kome se radi

ruzica

pre 5 godina

samo hrabro gospodine Vucicevicu...mora izaci pravda na videlo

Mitra

pre 5 godina

Ne bi trebali uopste da pominjemo ove političare ali narod treba da zna ko ih je potkradao sve ove godine i zasto je drzava bila na rubu ekonomskog sloma. Ko je kriv za sve to? Ali ipak Dragan Đilas prekida konferenciju jer zna da je kriv i da ne može da se suoči sa istinom. To je to.

Stefan

pre 5 godina

Đilasu i ostalim žutim tajkunima smeta istina a ta istina je da su veliki lopovi koji su oštetili ovu državu za milijarde.

Istina na videlo

pre 5 godina

Djilasu smeta što je navikao na medijski mrak kakav je bio za vreme njegove vladavine...

branko1

pre 5 godina

Ova nakaza od čoveka,krade,otima,bije,tuče,pljačka I..........nikom ništa.Nema reakcije državnih organa na sve to I normalno je da se osilio.Vi, I svi drugi,uključujući I Predsednika Vučića pričate o svemu ovome pričate,pričate ......a niko ga, za sve rečeno ,ne prijavljuje za sav taj criminal.Ali ova država uhapsi brzo onog doktora za 200 e,ali ne reaguje za Đilasa,Đelića,Pajtića,Jovanovića,Živkovića........Šteta što nisu uzeli 200 e,bili bi brzo u Padinjaku.

Marija

pre 5 godina

Sramno ponasanje jednog 'demokratskog lidera'.

nikola

pre 5 godina

Odakle ti pravo da razotkrivas Djikijeve lopovluke, odakle ti pravo da iznosis cinjenice i istinu u javnost, odakle ti pravo da ga pitas na konferenciji za novinare ono sto njemu nije po volji, odakle ti pravo da nisi u svojim medijima vredjao predsednika Vlade, predsednika drzave i clanove vlade????

Julijana

pre 5 godina

Djilas se uplasio da ne mora objasniti 25 miliona imovine i kapitala pa jurnuo na novinare da ih blokira.Sve sto nije u njegovom interesu on bi zabranio a uzput bi da vesaju,siluju,sisaju.Sramota je vise,sta Djilas radi.

Olja

pre 5 godina

Jeremic bi da zatvara svaku televiziju koja kaze nesto sto se njemu ne dopada,bruka

mara

pre 5 godina

Svako ko govori o Djilasovim lopovlucima, njemu smeta, to je jedini razlog njegovih pretnji novinarima.

ante

pre 5 godina

Neka im ne bude žao jer sve što su rekli bila je istina

Boo

pre 5 godina

Šta novo reći o postupku Đilasa, nastavak dobro poznate, ponajmanje demokratske politike.

jagoda

pre 5 godina

Djilas stvarno vise nema granicu. bar on ne bi trebao da moralise u ovoj zemlji.

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Ovi iz SzS hoće da odgovaraju samo na pripremljena pitanja.Svaka druga ne zele ni da čuju.

Milos

pre 5 godina

Ne smemo dozvoliti tim zutim silovateljima i lopovima da nam blate medije.

Goca

pre 5 godina

Njihove kradje i pretnje treva narod da cuje i vidi sve.Cine se oni bave

Luka

pre 5 godina

pozivanjem na linc novinara u 21 veku je odraz necije nemoci i skretanjem paznje na sebe glumeci zrtvu. Kada bi se Djilas procesuirao za svo zlo koje je naneo svom narodu i pojedinim ljudima ne bi izasao iz zatvora nikada, zato mu je mozda bolje da cuti.

milos

pre 5 godina

Istina o opozicionarima lagano izlazi u javnost.

Milan

pre 5 godina

Djilas je dobro poznat siroj javnosti. Nema potrebe da se sad dokazuje i pljuje po ljudima koji nisu njegovi istomisljenici!!!

Mile

pre 5 godina

Đilasu smeta istina jer za njegove pljačke znaju i građani.

ogi

pre 5 godina

Na nasu srecu i radost, Djilas vise nikada nece odlucivati o medijima, novinarima, Srbiji..

liska

pre 5 godina

Brutalne cifre, na Djilasovim racunima, pljacako, pljackako , pa nije znao za dosta

Kaća

pre 5 godina

Ni ne treba da ćutite, samo napred, razotkrivajte sve i neka naš narod sazna celu istinu ili se makar podseti nekih likova iz opozicije, ako su zaboravili ko su i šta su.

avanturista

pre 5 godina

pljačkaši i zlikovci dosovci,ne mogu da spreče istinu o njima

hn

pre 5 godina

Obijanjem da odgovri na pitanje Djilas samo potvrdjuje da su sve afere koje se vezuju za njegovo ime ustvari tacne!

Milivoje

pre 5 godina

Djilasovo ponasanje je sramota za svakog politicara. Jednostavno ne zeli da odgovara na pitanja koja su mu nezgodna pa preti drugima, naziva ih fasistima, izbacuje novinare i sl. Pa kada bi se Vucic tako ponasao i birao medije koji mu odgovaraju da odgovara samo na njihova pitanja bio bi razapet. Sramotno je da oovakvo Djilasovo ponasanje veoma mali broj medija osudjuje.

Rada

pre 5 godina

Iznošenje istine na videlo smeta opoziciji koja bi najradije gasila medije koji se protive njihovoj politici.

Tina

pre 5 godina

Ne treba im cutati vec naprotiv sve ih razotkriti.

Milan Savić

pre 5 godina

I ne treba da ćutite i na svakoj konfernciji za novinare postavljajte im pitanja dok vam ne budu dali odgovor.

Rada

pre 5 godina

Đilasa bi trebalo gađati istinom i samo istinom. To mu je kamen spoticanja.

markopetrovic

pre 5 godina

on bi svakog da ugasi ko kaze nesto lose o njemu jer se boji istine

Maja

pre 5 godina

Ono kada mudrost predstavlja sve ono osim neudovoljavanja sopstvenim culima.

Nada

pre 5 godina

Svi smo procitali Dilasa i svi znamo da u tom grmu lezi zec!Dilasovo "postenje"nadaleko je poznato i mislim da mu je sve uzaludno,jer ga gradani ne zele!

Goran

pre 5 godina

Народ зна ко је Ђилас, а шта значи Информер!

Vuk

pre 5 godina

Kakvo sramotno Djilasovo ponasanje,a jos strasnije je sto veoma mali broj medija osudjuje.

maja

pre 5 godina

Djilas bi da zabrani da istina stigne do svih nas.

jana

pre 5 godina

Djilas ne moze da podnese kad neko nije na njegovoj strani

jana

pre 5 godina

Djilas bi da zatvori sve novine koje objave pravu istinu o njemu

jelena

pre 5 godina

Đilasu i njegovim lopovima smetaju svi oni koji iznose surovu istinu o njima.

Deki

pre 5 godina

Đilas samo pokušava da ljude zavara. Ali niko nije toliko lud da mu zaboravi sve što je uradio dok je bio na vlasti. Čestitke Vućićeviću na ovom hrabrom potezu i nastupu.

Dehan

pre 5 godina

Djilas bi da sakrije istinu ali puca po svim savovima

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija