• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online

01.11.2018

17:50 >> 17:51

KORUPCIJA, ZLOUPOTREBA VLASTI, SKANDALI, NAPADI... Švajcarski "Bund" otkriva ŠTA JE KOSOVO DANAS!

Politika

KORUPCIJA, ZLOUPOTREBA VLASTI, SKANDALI, NAPADI... Švajcarski "Bund" otkriva ŠTA JE KOSOVO DANAS!

Podeli vest

Kosovo je ludnica - pre svega za novinare, jer oni jedva postižu da proprate skandale, korupcionaške afere, zloupotrebu vlasti i ostala nepočinstva političara i njihovih rođaka, piše švajcarski dnevnik "Bund"

-  Evo, sada je brat predsednika pesnicama izudarao dvojicu poslovnih sagovornika. Hašim Tači, tako se zove šef države, požurio je da kaže da se radilo o 'sporadičnom koškanju'. Malo pre toga, policajci su u jednom automobilu našli oružje i drogu - koji, kako se smatra, pripadaju sinu šefa tajne službe. Pravosuđe sad čini sve kako bi poštedelo osumnjičenog. Drukčije nego u Švajcarskoj, gde je sin jednog poslanika slupao automobil o zid jedne kuće i posle hteo da isključi javnost sa suđenja - uzalud - piše novinar Enver Robeli.

Kako prenosi Dojče vele, list navodi i da na Kosovu svako želi da bude "veliki kalašnjikov-heroj", u čemu je uspelo oko 40.000 njih koji dobijaju penzije za svoje navodne "zasluge za slobodu i otadžbinu", a među njima ima i osoba koje su, prema izveštajima kosovskih medija, krajem 90-ih još bili u pelenama".

RUSIJA ŠOKIRANA: Skandalozna izjava predstavnika francuske vlade! MOSKVA RAZMIŠLJA DA FRANCUSKIM NOVINARIMA ZABRANI ULAZAK U DRŽAVNE ORGANE RUSIJE!

Kako se navodi, mnogi su se na Kosovu udobno smestili u tom korumpiranom klijentelskom sistemu, ali, političari moraju stalno da neguju mrežu patronaža i usluga, veza, nepotizma i podmićivanja, kako bi ostali na vlasti.

- Tako kosovski političari stalno iznenađuju oštroumnim idejama. U sadašnjoj vladi u Prištini ima, na primer, 80 zamenika ministara. Možda i koji više - ni sam šef vlade nije u stanju da kaže koliko ima ljudi u kabinetu - piše, između ostalog dnevnik "Bund".

VUČIĆ NA TV PRVA: Nisam neprijatelj Albanaca, već onih koji bi da ubijaju Srbe!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija