• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

01.11.2018

20:45

SRAMNO SAOPŠTENJE VLADE CRNE GORE: Zabranom ulaska srpskim intelektualcima, štitimo stabilnost i bezbednost?!

Politika

SRAMNO SAOPŠTENJE VLADE CRNE GORE: Zabranom ulaska srpskim intelektualcima, štitimo stabilnost i bezbednost?!

Podeli vest

Posle objavljivanja informacije da je zabranjen ulaz četvorici srpskih intelektualaca u Crnu Goru, oglasila se večeras crnogorska vlada saopštenjem u kojem se navodi da tim potezom štiti stabilnost i bezbednost od nedobronamernih.

- Ustavna i moralna obaveza Vlade Crne Gore jeste da od nedobronamernih pojedinaca štiti stabilnost i bezbednost, i spokoj svih građana, uključujući i državotvorna, patriotska i nacionalna osećanja najvećeg broja njih - navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Takav pristup isključivo ima za cilj sprečavanje da, kako se navodi, strani državljani vređaju ugled i slave nasilni nestanak Crne Gore.

- Uvereni smo da bi se na sličan način ponela i svaka druga odgovorna vlada, bilo gde na svetu. S tim u vezi, ne samo da razumemo već i cenimo kada predsednik (Aleksandar) Vučić i drugi srpski zvaničnici štite interese i dostojanstvo Republike Srbije - navodi se u saopštenju.

Ulazak u Crnu Goru zabranjen je književniku Matiji Bećkoviću, istoričarrima Čedomiru Antiću I Aleksandru Rakoviću, kao i profesoru Dejanu Miroviću.

Odluka o zabrani je doneta uz obrazloženje da su oni opasni po bezbednost crnogorske džave.

Reagujući na odluku crnogorske vlade da zabrani ulazak srpskim intelektualcima u tu zemlju, predsednik Vučić je ranije danas ocenio da im je zvanična Podgorica uvela ne verbalni delikt, već delikt mišljenja, što je, podseća, nezamislivo i nedopustivo u Evropi u 21. veku.

Vučić je rekao i da zvanično Srbija o toj odluči nije obaveštena, te najavio da će Beograd reagovati.

- Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, jer mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa poternica, licima koje pripadaju (kriminalnom) kavačkom i škaljarskom klanu - rekao je Vučić i dodao da je neko drugi kao odgovor na to, "ili ne znam šta već", zabranio drugačije mišljenje. 

VUČIĆ O ZABRANI ULASKA U CRNU GORU: Mi smo zabranili ulaz kriminalcima, a oni nečije mišljenje - SRBIJA ĆE REAGOVATI!

 

ŠTETA, A BAŠ SAM HTEO DA KAD UMREM ŽIVIM U CRNOJ GORI! Matija Bećković reagovao na zabranu podgoričkih vlasti!

 

ČEDOMIR ANTIĆ O ZABRANI ULASKA U CRNU GORU: Doći su sa slobodom, kada TIRANINU BUDE DOŠAO KRAJ!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 5 godina

Vidite, kad se udje u NATO, svi dobiju kolektivno ludilo. Zaboravili ko je Srbin a ko Crnogorac. Kad ne znaju za Beckovica, kako ce znati za sitnu boraniju, sto rece Panic.

slađa

pre 5 godina

Dostojanstvo i duša Srbije su nepobediva i neuništiva kategorija i u ovom veku. Srbija je samo tužna što se savremena Crna Gora utapa u novoj "plavoj grobnici" sopstvenih pogrešnih odluka. Ni pesnici ni naučnici ne sluđuju i ne urušavaju narode i države, kao što to efikasno čini brutalni zaborav na zjedničke istorijske pobede i žrtve u sadejstvu sa zapadnim viđenjem mira i demokratije. Najzad, i to viđenje se u svetu uveliko izmenilo, ali Crna Gora ne može biti obaveštena, jer je preokupirana kovanjem oklopa kako bi se zaštitila od srpskih soneta.

pera

pre 5 godina

Sve je ovo deo skupa pritisaka, koji će tek da kulminiraju. Moćni su iza ovoga, pamet u glavu, ne nasedaj na provokacije. Treba ostati mrtav ladan

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija