• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

02.11.2018

09:16

(FOTO) ZAVRŠEN SASTANAK KVADRILATERALE U VARNI, sledeći Samit u Beogradu u decembru

Politika

(FOTO) ZAVRŠEN SASTANAK KVADRILATERALE U VARNI, sledeći Samit u Beogradu u decembru

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas u Varni, na Samitu kvadrilaterale, Bugarskoj, Rumuniji i Grčkoj na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu i izrazio uverenje da će države zajedno nastaviti da rade na stabilnosti i punom prosperitetu ovog dela Evrope

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicima vlada Rumunije, Bugarske i Grčke, rekao da je kolege upoznao sa situacijom u regionu Zapadnog Balkana, kao i da su razgovarali o odnosima Beograda i Prištine i neophodnosti da se ti razgovori nastave.

- U nadi da će Srbija, uz njihovu podršku, uspeti da izbegne bilo kakve incidente i sačuva puni mir i stabilnost neophodan za sve - rekao je Vučić.

Foto: informer.rs

Predsednik je rekao da je bilo reči o infrastrukrurnim projektima, te dodao da će do sledećeg susreta, u decembru u Beogradu, ti projekti biti konkretizovani i da će biti uključena još jedna zemlja. 

Rekao je da se razgovaralo i o infrastrukturnom povezivanju sa Bugarskom i Rumunijom, ističući da je posebno važan putni pravac Temišvar-Pančevo, te da je bilo reči i o gasnom sistemu i da je zajedno sa predsednikom vlade Bugarske zamolio za balkansku rutu, koja bi, kaže, bila najbolje rešenje za Srbiju, Mađarsku, Austriju, severni deo Italije.

Foto: informer.rs

Predsednik Srbije sastao se danas prvo sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim u Varni, gde učestvuje na Samitu kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije. 

Posle sastanka sa Borisovim, Vučić je izneo svoje utiske.

Foto: informer.rs

- Po drugi put sam naišao na toplo gostoprimstvo naših bugarskih domaćina u ovoj divnoj rezidenciji. Ovo je zaista najbolje mesto za plodonosne razgovore koje smo do sada imali. Nadam se da ćemo ovde ponovo doći, i da će to biti i češće. To bi, u svakom slučaju, osnažilo naše veze i poboljšalo naše istinsko prijateljstvo - napisao je Vučić u knjigu utisaka.

 

Foto: informer.rs

Sledeći Samit kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije biće održan u Beogradu sredinom decembra, najavio je danas u Varni predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka kvadrilaterale u Varni na kojem su učestvovali i predsednici vlada Rumunije Vjorika Danćila, Bugarske Bojko Borisov i Grčke Aleksis Cipras.

Foto: informer.rs


- Svaki od ovih susreta je koristan, ne samo zbog konkretnih pitanja i problema koje rešavamo, nego i zato što razmenjujemo stavove o svim ključnim pitanjima za Balkan, ali i za Evropu i ovaj deo sveta -rekao je Vučić.

On je dodao da će tačan termin sledećeg samita biti preciziran u zavisnosti od agendi učesnika.

Foto: informer.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, koji se kasnije pridružio sastanku.

Foto: informer.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Varni sa predsednikom Vlade Izraela Benjaminom Netanjahuom i tom prilikom istakao da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri, ali da još postoji prostor za razvoj trgovinske razmene i povećanje broja izraelskih investicija u Srbiji. 

Foto: informer.rs

- Zadovoljni smo saradnjom u svim oblastima - rekao je predsednik Vučić, pozitivno ocenivši i porast broja izraelskih turista u Srbiji. 

U periodu od januara do septembra 2018. godine ukupna trgovinska razmena iznosila je 55,5 miliona dolara.

Pored bilateralnih odnosa Vučić i Netanijahu razgovarali su i o evropskim integracijama, ekonomskoj saradnji i globalnim bezbednosnim izazovima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Foto: informer.rs

Netanijahu je zahvalio Vučiću na obnovi sinagoge u Subotici, kao i otvaranju ulice Teodora Hercla u Beogradu tokom posete predsednika Izraela Ruvena Rivlina. 

Premijer Netanjahu prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju.

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darko

pre 5 godina

Predsednik predstavlja Srbiju na pravi nacin i zalaze se da sa svima u okruzenju ima dobru saradnju

Marija Lazic

pre 5 godina

Svi susreti su od velikog interesa za Srbiju.

Slađa

pre 5 godina

Ovaj samit je značajan za unapređenje komšijskih odnosa i regionalnu saradnju i bezbednost.

Dante

pre 5 godina

Bitan samit i bitna saradnja izmedju drzava regiona.

Ana

pre 5 godina

Ovaj sastanak je bitan za unapredjenje i postizanje novih dogovora.

Dona

pre 5 godina

Ovo je veoma bitan susret cetiri drzave koje u regionu mogu da postignu dosta zajedno.

Ivan

pre 5 godina

Važan sastanak za još čvršće regionalno povezivanje.

Dehan

pre 5 godina

Ovo je jos jedan sastanak od kojeg mozemo imati samo koristi

tica

pre 5 godina

Ovo ce biti jako bitni sastanci i nadam se da cemo izvuci velike benefite

Lara

pre 5 godina

Niz bilateralnih susreta kojima Srbija poboljšava i pojačava svoju međunarodnu poziciju. A sve to zahvaljujući pozitivnoj diplomatskoj politici Aleksandra Vučića.

Lela

pre 5 godina

Regionalna saradnja i povezanost zemalja u regionu je jako bitna.

Ponos

pre 5 godina

Još jedan susret dveju prijateljskih zemalja. Za ekonomsku saradnju i prosperitet obe strane!!!

Goran

pre 5 godina

Разговара се о важним темама за све државе!

ogi

pre 5 godina

Nadamo se da ce na ovim sastancima otvoriti vazne teme I razmeniti iskustva iz razlicitih oblasti.

Milica

pre 5 godina

Srbija danas zahvaljujuci stabilnoj politici koja uliva poverenje moze slobodno da racuna na saradnju sa mnogim drzavama i njihovu podrsku.

Darko

pre 5 godina

Važan sastanak sa našim balkanskim susedima, koji proističe iz potrebe za još tešnjom saradnjom naših zemalja. Među našim zemljama ima mnogo više sličnosti nego razlika i to bi trebalo iskoristiti za brži napredak u budućnosti regiona.

Biljana

pre 5 godina

Svaki sastanak je prilika da se odnosi izmedju dve zemlje unaprede.

maja

pre 5 godina

Nadamo se da cemo izvuci korist iz ovog sastanka.

Goran

pre 5 godina

Treba biti jos bolja saradnja zemalja Balkana.

Leposava

pre 5 godina

Česti bilateralni kontakti sa što više država jačaju poziciju Srbije na međunarodnoj političkoj sceni. Zaslugom predsednika Vučića.

Veljko

pre 5 godina

Mnogo značajnih sastanaka danas ima naš predsednik u Bugarskoj. Saradnja sa Rumunijom, Bugarskom i Grčkom je najbolja, od svih susednih zemalja. Zajednički se ddogovaraju o strateškim pitanjima.

Dehan

pre 5 godina

Znacajan samit za Srbiju I drago nam je sto imamo dobre odnose

Dehan

pre 5 godina

Srbiji je znacajna saradnja, zalazemo se za mir I stabilnost

Mafija

pre 5 godina

Svaka saradnja je dobrodosla pogotovu sa ljudima koji nam misle dobro.

Ivan

pre 5 godina

Odrzavanje dobrih susedskih odnosa je ono sto nam je jako bitno!

Malisa

pre 5 godina

Saradnja sa Izaelom veoma je vazna za napredak i razvoj zemlje u svim poljima, a bice nastavljena i u buducnosti.

Maja

pre 5 godina

Imamo dobre bilateralne odnose a verujem da ce biti jos bolji.

Boki

pre 5 godina

Niz susreta kojima Srbija poboljšava i pojačava svoju međunarodnu poziciju. A sve to zahvaljujući pozitivnoj diplomatskoj politici predsednika Aleksandra Vucica

Maki

pre 5 godina

Niz susreta kojima Srbija poboljšava i pojačava svoju međunarodnu poziciju. A sve to zahvaljujući pozitivnoj diplomatskoj politici predsednika Aleksandra Vucica.

Branka

pre 5 godina

Ovaj samit pokazuje koliko je porastao znacaj Srbije u regionu ali i sire, vise ovakvi samiti ne mogu da se odrzavaju bez ucesca Srbije

Darija

pre 5 godina

Sastanak u Varna odlična je prilika za nove dogovore, nove projekte i nove saradnje!

Igor

pre 5 godina

Beograd postaje centar regiona, a ne kao u Tadicevo vreme kada smo bili potpuno skrajnuti, kada su Ljubljana I Zagreb bili svetlosnom godinama ispred Beograda a preteklo ga cak i Sarajevo. Sada je Beograd ponovo na onom mestu gde treba da bude

Mitra

pre 5 godina

Ovo je jedna od lepših vesti za Srpski narod. Veoma je važno to što se države u regionu i na balkanu poštuju i sarađuju međusobno. To smo videli na primeru ovog samita. Sve pohvale predstavnicima Zemalja, dok smo udruženi lako ćemo izaći na put i priključivanje evropskoj porodici! Bravo!

moma

pre 5 godina

Ceo svet mora biti upucen sa situacijom u regionu.

Perica

pre 5 godina

Izraelci su vredan narod i treba se ugledati na njih. Vucic je trebao da pita Netanjahua kako bi Izrael resio Kosovsko pitanje.

Daca

pre 5 godina

Sa susedima je najbolje odrzavati saradnicke odnose jer smo jedni drugima najveca podrska.

Daca

pre 5 godina

Sa susedima je najbolje odrzavati saradnicke odnose jer smo jedni drugima najveca podrska.

Mica

pre 5 godina

Svaki od ovih susreta sigurno doprinosi daljem razvoju nase zemlje.

jovana

pre 5 godina

Nadamo da će Srbija uz njihovu podršku uspeti da izbegne bilo kakve incidente i sačuva mir i stabilnost neophodan za sve.

jomi

pre 5 godina

Vema bitni sastanci nadamo se da ce Srbija izvuci velike benefite.

Visnja

pre 5 godina

Srbija i dalje nastavlja da radi punom parom po pitanju EU.

lazar

pre 5 godina

Svaki od ovih susreta je koristan zato što razmenjujemo stavove o svim ključnim pitanjima za Balkan.

olivera

pre 5 godina

Svaka saradnja sa ljudim koji nam zele dobro je uvek dobrodosla. Ovo je za Srbiju dobra prilika da prosiri saradnju.

Rada

pre 5 godina

Odlicno je da sa Bugarskom,Grckom i Rumunijom imamo i dobre odnose i podrsku i da jacamo medjusobnom saradnjom ovaj deo Balkana

Tea

pre 5 godina

Tteba biti u toku sa svetom,jacati saradnju i to nas predsednik dobro radi

Rada

pre 5 godina

Jacanje saradnje sa ovim drzavama je dobra za sve

Milica Milicic

pre 5 godina

Srbija zajedno sa Bugarskom, Rumunijom i Grckom ulaze velike napore da ojaca region.

Nevena

pre 5 godina

Saradnja sa susednim državama je na visokom nivou. Nadam se da će dati uspešne rezultate za sve zemlje koje su uključene u ovaj sporazum.

Sanja

pre 5 godina

Proteko u uzajamnoj saradnji, idući je kod nas u Srbiji.

Milos

pre 5 godina

Najvaznije je mirnim putem doci do resenja Kosovskog pitanja.Svaka podrska nam mnogo znaci.

rale

pre 5 godina

Saradnja i prijateljski odnosi su kljuc zajednickog prosperiteta.Moramo biti zahvalni svakoj drzavi koja nas podrzava na putu ka EU.

mimi

pre 5 godina

A sve to zahvaljujući pozitivnoj diplomatskoj politici Aleksandra Vučića.

gane

pre 5 godina

Veoma bitan i znacajan sastanak ne samo za Srbiju vec za svaku drzavu u regionu.

mimi

pre 5 godina

A sve to zahvaljujući pozitivnoj diplomatskoj politici Aleksandra Vučića.

Darko Jesic

pre 5 godina

Samit u Varni je od velike važnosti za stabilnost i prosperitet ovog dela Evrope.

Branko

pre 5 godina

Beograd ce biti odlican domacin sledeceg sastanka.

Ana

pre 5 godina

Beograd i Srbija su počastvovani da se kod nas održi sledeća kvazitrijala!

Milica Milicic

pre 5 godina

Srbija saradjuje sa prijateljskim drzavama na ekonomskom i politickom nivou.

mile

pre 5 godina

Predsednik je covek koji je svuda dobrodosao, jer daje sve od sebe da Srbija napreduje.

kontesanera

pre 5 godina

Srbija treba da radi na jačanju odnosa sa Bugarskom i Grčkom i poboljšava trgovinsku razmenu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija