• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

02.11.2018

19:23 >> 19:24

VUK JEREMIĆ UHVAĆEN U LAŽI:  Informer došao do dokaza o finansijskim malverzacijama, PARE DOBIO NA IME DONACIJA?!

Politika

VUK JEREMIĆ UHVAĆEN U LAŽI: Informer došao do dokaza o finansijskim malverzacijama, PARE DOBIO NA IME DONACIJA?!

Podeli vest

Bankarski izvodi dokazuju da je Jeremić iz Katara od 2014. do 2016. dobio 120.000$ i 200.000 dolara, a od 'fantomske firme' sa Kipra još 199.967 doalra! Pare dobio na ime 'donacija'!?!

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke i koalicioni partner tajkuna Dragana Đilasa uhvaćen je u masnoj laži!

On je pre samo četiri dana ustvrdio da od Katara, zemlje koja je pod međunarodnim sankcijama zbog podrške islamskim teroristima, nije dobio ni jedan jedini dolar, a Informer je došao do bankarskih izvoda koji jasno pokazuju da Jeremić jeste 'katarski plaćenik'.

Mora da objasni

Oni koji posluju zakonito nemaju nikakav problem da polože račune i obrazlože odakle im novac. A Jeremić ćuti...
Dragan Dobrašinović, Koalicija za nadzor javnih finansija

 

Uzalud manipuliše

Kako stoji u finansijskoj dokumentaciji, Jeremiću je 14. februara 2014. godine na račun njegove organizacije CIRSD od diplomatske misije Katara pri UN u Njujorku legla uplata od 120.000 dolara!Ta sredstva su, kako se jasno vidi, uplaćena kao 'donacija'?! Drugi izvod pokazuje da je od Katara 22. juna 2016. godine Jeremić dobio još 200.000 dolara, takođe kao donaciju. Takođe, došli smo i do izvoda koji pokazuje da je Jeremić od kiparske firme "Estiks tehnolodži" 2. juna 2016. godine dobio 199.967 dolara, i to po ugovoru o donaciji koji je potpisan 27. januara iste godine!?!

Umesto da objasni kako je i zašto dobio ovolike pare, Vuk Jeremić je pokušao da najstrašnije obmane javnost u intervjuu za portal 'Espreso', tvrdeći da od Katara nije dobio nikakve pare!

4,5

MILIONA DOLARA JEREMIĆ DOBIO OD FANTOMSKIH KOMPANIJA IZ HONGKONGA I ŠANGAJA

- Što se tiče tih optužbi o parama iz Katara, to je prosto jedna laž, jer, da je to tako, videlo bi se. Mi sve svoje finansije prijavljujemo, Poreska uprava ne izlazi iz naših prostorija, tako da ne postoji bilo koja vrsta kontroverze, a konkretno finansiranje iz inostranstva nije dozvoljeno po našim zakonima, pa verujem da bi to već bilo predmet krivičnih prijava, što, naravno, nije slučaj... - rekao je Jeremić u intervjuu koji je objavljen 28. oktobra tačno u 15:03!?!

Činjenice

* 14. februara 2014. godine na račun CIRSD-a od ambasade Katara u SAD legla je uplata od 120.000 dolara
* 22. juna 2016. godine Jeremić od ambasade Katara u Berlinu dobija 200.000 dolara
* 2. juna 2016. godine fantomska firma s Kipra "Estiks tehnolodži korporejšn" uplaćuje mu 199.967 dolara

Donacije kao maska

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da Jeremić, posle svega, mora da položi račune javnosti o svojim 'donacijama'.

- Svaka osoba u javnom političkom životu mora da objasni svaki dinar koji je zaradila u životu, pa tako i Jeremić! Javnost ima opravdano pravo da pita i da zna odakle mu toliki novac. Nevladine organizacije dobijaju sredstva na javnim konkursima, potpisuje se ugovor, mora da se dokumentuje kako je novac potrošen... To su jako transparentni tokovi novca. I Jeremić sada mora da odgovori da li je sredstva dobijao na konkursu ili direktno i ako ih je dobijao direktno, neka kaže za šta. Oni koji posluju zakonito, nemaju problem da polože račune i obrazlože odakle im novac, po kom osnovu im je uplaćen i ko im je uplatio. A Jeremić ćuti. Razmislite zašto... - kaže Dobrašinović.

Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da veliku sumnju pobuđuje toliki novac na Jeremićevim računima, i to pod maskom nekakvih donacija.

Basara: Jeremić bi morao da objasni poreklo novca

Foto: Zoran Sinko

Da Vuk Jeremić mora da dokaže poreklo svojih miliona smatra i književnik Svetislav Basara, poznat po izrazito kritičkom odnosu prema vladajućoj stranci. On je u kolumni za 'Danas' napisao da lider NS ne sme da bude iznad zakona.
"Evo zašto. Pre mesec, mesec i po dana pristiže mi neki honorar iz tuđine u iznosu od 450 evra. E sad, da bih "ušao u posed" te sume, morao sam otići u banku da ugovorom dokažem poreklo para i da potpišem neku izjavu. Gnjavaža? Poteška, ali takav je zakon! Pa kad je već zakon takav, zašto ne bi važio za Jeremića, za koga tek neće važiti kada jednog dana zasedne na vlast, a sigurno hoće, samo čekajte, nije on tip koji dangubi u politici, čeka on svojih pet minuta manjeg zla", napisao je Basara.

- Kakve on to donacije dobija od Katara, zemlje koja blisko sarađuje s teroristima?! Činjenica da odbija da kaže odakle toliki novac na njegovim računima budi sumnju da radi za neke čudne strane interese. Ovim pitanjem trebalo bi da se bave svi nadležni organi jer Jeremić pod firmom opozicije ovde prima novac da sprovodi ko zna kakve ciljeve i za čije interese - poručuje Spasić.

 

VUKU JEREMIĆU KINESKI"FANTOMI" UPLATILI 4. 499. 903 DOLARA: Da li je ove milione dao Patrik Ho, koji je UHAPŠEN ZBOG KORUPCIJE U SAD?!

 

 

CENZURA NAJSTRAŠNIJI SKANDAL NA RADIO-TELEVIZIJI SRBIJE! Javni servis štiti Đilasa i Jeremića!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lili

pre 5 godina

To nije nista novo, samo se sad ima jasan dokaz. Lopov i ološ najveci.

srdjan

pre 5 godina

ovaj casopis informera treba ugasiti posto svaku vlast brani a opoziciju napada zato se trebaju ukljuciti spoljne organiyacije i zabraniti ovoj novinskoj redakciji

predragm

pre 5 godina

I sada ja treba da placam Kosmajcu ostetu kao poreski obveznik sto ga je AV oznacio kao narko bos a vi iz informera ga pljuvali jer vam je AV platio. Ma docice sve to za naplatu ali u krvi jednog dana. Povraticu ja moje krvavo zarađene pare koje sada trosite a ja placam porez.

Helenalena

pre 5 godina

Morace Jeremic da objasni odakle i gde je trosio novac

slađa

pre 5 godina

Nema Vuk Jeremić herca da kaže po kom osnovu i od koga je dobio te pare od katarske ambasade. Jedino što ume je da napada Anu Brnabić. A i to ne ume. Uvek ga je lako demantovati. Basara je lepo i tačno definisao njegove aspiracije. Želeo bi da bude izvučen kao novi predvodnik u igri "manje zlo". Samo što je narodu dosta tih igrarija. Srbija nema vremena za gubljenje.

Doca

pre 5 godina

E još kada Informer prikupi dokaze o ne zakonitoj gradnji zgrade na Pančićevom vrhu i utiče na rušenje iste biće super. A do tada...sedi dole.

Vukasin

pre 5 godina

Dolazi čovek u sud i kaže : - Da li mogu da dobijem uverenje da sam osudjivan ? - Ali , vi niste osudjivani . - Da ali meni treba uverenje da jesam ... - Šta će vam to ? - Hoću da se učlanim u Jeremićevu stranku pa mi treba preporuka ...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija