• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.11.2018

17:59 >> 18:00

FOLIĆ: AKO TUŽILAŠTVO KAŽE DA SAM KRIV, DAJEM OSTAVKU, A ŠTA ĆE JEREMIĆ I JOVANOVIĆ DA URADE AKO PATRIK HO BUDE OSUĐEN?

Politika

FOLIĆ: AKO TUŽILAŠTVO KAŽE DA SAM KRIV, DAJEM OSTAVKU, A ŠTA ĆE JEREMIĆ I JOVANOVIĆ DA URADE AKO PATRIK HO BUDE OSUĐEN?

Podeli vest

Gradski urbanista pozvao je danas zvaničnike Narodne stranke Vuka Jeremića i Nikolu Jovanovića da, ako tužilaštvo potvrdi njihove optužbe, on podnese ostavku, ali ako potvrdi njihove radnje o kojima on govori, napuste politiku "na sreću građana Srbije"

Gradski urbanista Milutin Folić ističe da je zapanjen da ga prozivaju ljudi povezani sa međunarodnim organizovanim kriminalom kao što su Vuk Jeremić i Nikola Jovanović.

Kako kaže, umesto da Jeremić i Jovanović odgovore u kakvim su vezama sa međunarodnom bandom koju predvodi njihov poslovni partner Patrik Ho koji sedi u zatvoru u SAD za pranje novca i trgovini oružjem, oni prozivaju njega da bi sakrili svoj kriminal.

- Imam ja šta da pitam ovu dvojicu političara? Koliko su para dobili od ambasada Katara u Berlinu i Ujedinjenim nacijama i da li su te pare prijavili u Srbiji? Koliko para sa Kipra je leglo na račun njihove parapolitičke organizacije? Kako je otac Vuka Jeremića uz pomoć Borisa Tadića u noći 5/6. oktobar 2000. godine zauzeo Jugopetrolove benzinske pumpe, sam sebe proglasio za direktora i koje je grčke firme odmah uveo u posao, kakve su veze Vuka Jeremića sa biznismenom pod nadimkom Trizon i da li mu je pomogao da izbegne krivičnu odgovornos jer je prevario Hipo Alpe Ardija banku, kakve su veze Vuka Jeremića sa švercerom cigareta Volfom Minićem i da li je zbog toga od strane Đinđića najuren iz Vlade - rekao je Folić i dodao:

Foto: Novak Đurović

 

- Imam ja još mnogo toga da pitam ovu dvojicu prevaranata. Ali pre nego što nastavim da postavljam pitanja ja bih da dam Jeremiću i Jovanoviću jedan praktičan predlog: hajde da pozovemo tužilaštvo da ispita sve što ste vi i oni koje plaćaju bespravni graditelji rekli o meni i sve što sam ja rekao o vama. Pa ako tužilaštvo potvrdi jednu jedinu vašu laž ja ću da podnesem ostavku a ako potvrdi vaše radnje o kojima ja govorim da vi lepo napustite politiku na sreću građana Srbije. Bilo bi to sjajno jer bismo se oslobodili političkih secikesa, profitera, tuđih plaćenika i demagoga kakvi su Jeremić i Jovanović - rekao je Folić.

Gradski urbanista izneo je zatim, kako navodi, činjenice, koje su Jeremiću i Jovanoviću “uvek bila slaba strana”.

Foto: Tanjug

 

- Neznalica Jovanović misli očigledno da je njegov politički šef Đilas kriminalac pošto je plan Detaljne regulacije za koji me proziva usvojen kada je Đilasova stranka vladala Beogradom! Ne samo da je Plan detalje regulacije kojim je planirana pjaceta usvojen 2003. godine već je Urbanistički projekat kojim je za ugaoni objekat utvrdjena kvadratura radila moja firma dok još nisam ni sanjao da ću biti gradski urbanista. Isti taj projekat usvojila je Đilasova komisija za planove 2013. godine. Dakle o svim detaljima ovog posla neka se Jeremić i Jovanović raspitaju kod Đilasa a kada pričaju o kriminalcima “koji su to meni dozvolili” treba da znaju da su to Đilas i njegovi saradnici. Naravno, da sam čim sam posto gradski arhitekta preneo sva upravljačka prava sa svoje firme i o tome obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije u skladu sa zakonom. Kao što je normalno da sam se bavio svojim poslom za koji sam se školovao pre nego što sam došao na javnu funkciju. Nisam bez biografije pre nego što sam počeo da se bavim politikom kao što je to slučaj sa Jeremićem i Jovanovićem - zaključio je Folić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pravo i pravda

pre 5 godina

Eto šta vam je politika i političari. Jedina odgovornost i kazna je politički gubitak. A ko će u zatvor od vas??? To je namenjeno nama jadnoj sirotinji ako se kojim slučajem ograšimo o zakon

Dejo

pre 5 godina

Gradski urbanisto Beograda Folicu ne daj se unisti ove iz opozicije Srbije Jeremica ,Djilasa ,Jovanovica i Boska Obradovica reci Folicu Stefanovicu da se sprovede istraga da konacno ovi cetvorica zavrse iza resetaka po trideset godina

cantona

pre 5 godina

dosta spinovanja. u tvom slucaju gospodine folicu se radi o tome da li si radio malverzacije ili nisi, odgovaraj na to, a ne kao malo dete "a sta je sa njim, njim, njim"

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17