• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.11.2018

17:35

SKANDAL U VRANJU: Funkcioneri Jeremićeve Narodne stranke pretukli predsednika biračkog odbora!

Politika

SKANDAL U VRANJU: Funkcioneri Jeremićeve Narodne stranke pretukli predsednika biračkog odbora!

Podeli vest

Predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Ðorđe Ristić i odbornik NS Dragan Pavlović danas su, bez ikakvog povoda, vređali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Božidara Popović, saopštio je načelnik Gradske uprave Vranja Dušan Aritonović

Rukovodstvo grada Vranja, kaže se u saopštenju, najoštrije osuđuje incident koji se odigrao na biračkom mestu broj 2 "Narodni univerzitet", a povodom izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina.

- U dvorištu ove ustanove predsednik odbora Narodne stranke u Vranju, Ðorđe Ristić i njihov odbornik Dragan Pavlović, bez ikakvog povoda su vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, nazivavši ih Ciganima i Bugarima, i uz povike: ''počistićemo vas kao što je Ðilas počistio Cigane u Belvilu'', fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive - naveo je Aritonović.

Smatramo ovakav način političke komunikacije, kaže se u saopštenju, apsolutno neprimerenim za današnje političke prilike i to predstavlja direktan fašistički akt koji Gradska uprava u Vranju najoštrije osuđuje i koji je u suprotnosti sa evropskim vrednostima kojima svi težimo. 

- Ili barem svi, jer se očigledno pripadnici Jeremićeve stranke, kao deo Saveza za silovanje i vešanje Srbije, bolje snalaze na terenu argumenata gole fizičke sile i jezika mržnje - stoji u saopštenju.

Ono što je danas trebalo da bude festival demokratije i poštovanja, promocije i implementacije prava nacionalnih manjina u našoj državi i našem Gradu, kaže se u saopštenju, "pretvorilo se, isključivom krivicom Jeremićevim lokalnih marioneta, u fašistoidnu farsu zastrašivanja političkih protivnika i nacionalnih manjina". 

Aritonović poručuje da rukovodstvo Grada Vranja neće dozvoliti ugrožavanje izbornog procesa, vladavine prava, slobode, pravde, jednakosti i pre svega ugrožavanje ljudskih i manjinskih prava.

Pozivamo nadležne državne organe da blagovremeno reaguju i u okviru svojih nadležnosti preduzmu pod hitno sve neophodne radnje i postupke, u cilu utvrđuvanja činjeničnog stanja i kažnjavanja počinioca ovog sramnog dela, navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenta

pre 5 godina

Lazna vest ili losa informacija kako god,nije istina ta vec su funcioneri narodne stranke napadnuti i pretuceni od strane clanova sns.iz vranja

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija