• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2018

09:44

DAČIĆ: Lideri Prištine ne žele napredak dijaloga, ne žele kompromis, već bi da se vrate na staru politiku – sve je već rešeno!

Politika

DAČIĆ: Lideri Prištine ne žele napredak dijaloga, ne žele kompromis, već bi da se vrate na staru politiku – sve je već rešeno!

Podeli vest

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je danas da lideri privremenih kosovksih institucija ne žele napredak dijaloga s Beogradom i postizanje kompromisa, već bi da se vrate na staru politiku "sve je već rešeno"

 Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je danas da lideri privremenih kosovksih institucija ne žele napredak dijaloga s Beogradom i postizanje kompromisa, već bi da se vrate na staru politiku "sve je već rešeno".

Govoreći o odluci Prištine da za deset odsto poveća porez na robu iz Srbije, on je u intervjuu za RTS rekao da je postalo pravilo da kada se najavi mogućnost nastavka dijaloga dolazi do raznih incidenata na Kosovu u Metohiji.

- To ne može više da bude slučajnost. Pokazuje da lideri Prištine ne žele napredak dijaloga, ne žele kompromis, već bi da se vrate na staru politiku – sve je već rešeno, Srbija mora da uradi to i to - rekao je Dačić.


Prema njegovim rečima, mera Prištine za koju su rekli da je doneta kao odgovor na "divlju kampanju" Beograda, nije reakcija na to što Srbija radi, već reaguju tako jer EU neće da im da viznu liberalizaciju.

- Šta oni misle, da ćemo podržati Kosovo? Kakva je to divlja kampanja? Juče sam dobio izveštaj iz Njujorka, gde generalni konzul Kosova pravi prijem za šefove misija u UN, na kojem govori (američka ambasadorka) Niki Hejli. Oni na svakom koraku lobiraju za nezavisnost, zapadne i islamske zemlje im pomažu, a bune se kada Srbija ukazuje da nema priznavanja statusa bez okončanja dijaloga - naveo je Dačić.

Kako je istakao, nema divljijih poteza nego kada se donose jednostrani potezi.

BRISEL ZAHTEVA OPOZIV ŠTETOČINSKE ODLUKE: EU traži hitno objašnjenje od Prištine zbog carina NA SRPSKU ROBU!


Šef srpske diplomatije je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ide u Helsinki, na samit narodnjačkih partija Evrope, gde će imati važne sastanke s nemačkom kacnelarkom Merkelovom i premijerima Mađarske i Austrije Viktorom Orbanom i Sebastijanom Kurcom.

- Videćemo kakve će biti reakcije EU. Ne očekujemo da neko navija za Srbiju. Šta sad znači jedan ovakav pozez kad je trebalo nastaviti dijalog do kraja nedelje? Oni ne žele da se nastavi dijalog - naglasio je Dačić.

Komentarišući to što se u Notr Damu u Parizu našla zastava Kosova među zastavama zemalja pobednica u Prvom svetskom ratu, Dačić je rekao da Beograd to ne može da promeni.

- Nije to prvi put, to godinama traje i razgovaramo o tome sa zapadnim zemljama jer Kosovo je i ranije ucestvovalo u defileima povodom Prvog svetskog rata, iako je to za njih dan žalosti jer su bili na pogrešnoj strani u ratu - rekao je Dačić.

Podsetio je da francuski predsednik Emanuel Makron dolazi početkom decembra i da je to istorijska poseta, jer će biti prvi šef francuske države koji dolazi u sRbiju posle 18 godina.

Kako je ocenio, slanje protestne note Parizu bilo bi zaoštravanje odnosa i bez diplomatskog efekta.

- Sa druge strane, šta sad treba? Da Vučić ne ide na okupljanje (u Pariz)? Veća šteta je da ne ide nego da ide - zaključio je Dačić.

DAČIĆ: Još jedna zemlja POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tara

pre 5 godina

Mi se necemo spustiti na njihov nivo ali i nase strpljenje ima kraja.

milos

pre 5 godina

Siptari bi da vade organe,da divljaju,ubijaju,Srbija im u tome smeta.

Lanmi85

pre 5 godina

Oni zele samo da provociraju i izazivaju nemire...

Aleksandra

pre 5 godina

Srbija nece dobiti podrske Evropske Unije, a i ne ocekuje je .

Vesna

pre 5 godina

Već viđen scenario Prištine toliko puta ! I uvek neuspešan..... Pobeđuje dijalog, dogovor i mirno rešenje problema, a ne bojkot, mržnja i poziv na sukob.

ere

pre 5 godina

Šiptari žele da nas istrebe , treba im se odupreti i na sve moguće načine i igrati još prljavije nego oni jer mi se trudimo da sačuvamo našu zemlju i vredi se boriti tako da cilj opravdava sredstvo...

cica

pre 5 godina

Samozvani lideri Prištine žele samo da prave haos i pometnju na AP Kosovo i Metohija.

Aleksandra

pre 5 godina

Ovo pokazuje da lideri Prištine ne žele napredak dijaloga, ne žele kompromis, već bi da se vrate na staru politiku, Srbija mora da uradi dosta stvari .

dr Agocen

pre 5 godina

Albanci ne shvataju da se stvarnost izmenila.

Dika

pre 5 godina

Nema vise sve je vec reseno, sada se Srbija ne da!!

dule

pre 5 godina

Daće Bog da im pohapse lidere, možda se poskle njih nađe neko normalan ko će želeti da se dogovori.

markopetrovic

pre 5 godina

znas e sta oni hoce priznaje Kosova ostalo su price za malu decu za njih

Aleksandra

pre 5 godina

Ovo pokazuje da Pristina nije za dogovor i kompromis i da namerno ne zeli da nastavi dijalog . Naravno kad imaju podrsku zato ovo i rade, i zato sve i vrti u krug.

Stojan

pre 5 godina

Oni da su želeli da se dođe do rešenja, to bi bilo već završeno.

Jasna

pre 5 godina

Kako pregovarati sa nekim ko ocigledno to ne zeli? Ne samo sto ne zele dijalog, nego oni svakim danom i svakom novom izjavom i postupkom sve vise se udaljavaju od onoga cemu Srbija tezi.

Bilja

pre 5 godina

Pristina na svaki moguci nacin pokusava da se ogradi od Srbije i oteza dijalog, jedan od dokaza je upravo povecanje poreza Srbiji. Nema sa njima mirnog resenja i dogovora.

Aleksa

pre 5 godina

PA akada je reseno sto pregovaraju i idu na dijalog ajd da vidimo kako da idu dalje

taichy

pre 5 godina

Predsednik Vucic i nasa Vlada i na ovo ce reagovati mirnim putem kao i do sada, sto i jeste politika za koju se Srbija zalaze! Ovo su provokacije i dokaz da su Albanci u panici zbog sve veceg broja drzava koje opozivaju svoju odluku o jednostranom priznanju.

Milan Š

pre 5 godina

Nikako Priština da shvati da nema rešenja KiM bez kompromisa.

Anica

pre 5 godina

Pregovori su teski i dugi, zato treba biti uporan i ne nasedati na smicalice i igrice Pristine!

Mina

pre 5 godina

Liderima Pristine ne ide na ruku to sto Srbija ukazuje da nema priznavanja bez dijaloga , sto se Srbija zalaze za mir,kompromis i napredak, i sto je Srbija sve nepreadnija, jer oni ne žele napredak dijaloga, ne žele kompromis, već bi da se vrate na staru politiku – da je sve već rešeno, na svakom koraku lobiraju za nezavisnost.

Krckey

pre 5 godina

Srbija sve radi diplomatski, transparentno i u cilju najboljeg resenja za ceo region...dok Albanci zaista na jako ruzan nacin pokusavaju da se suprostva...nelojalno i samozivo...

Marko

pre 5 godina

To odavno znamo. Srbija je otvorena za sva pitanja.

Mirjana

pre 5 godina

Tesko da ce uspeti da se vrate na politiku svrsenog cina, mada to jeste cilj Pristine. Ipak, sve vise znacajnih drzava postaje svesno da je takvo stanje neodrzivo i da mora da se pronadje novo resenje za aktuelnu situaciju i to resenje koje ce biti trajno i odrzivo

kontesanera

pre 5 godina

Priština ne želi da menja situaciju i želi da zadrži samoproglašenu nezavisnost Kosova, što Srbija nikako ne prihvata.

Vera

pre 5 godina

Mnogo zure,sve izvrnu u svoju korist,nece kompromis ,a pritom prete ratom.

Ivana

pre 5 godina

Zele sto pre da udju u Interpol zato sto su svesni da drzave koje su prethodno podrzave Kosovo kao nezavisnu drzavu, sada tu podrsku povlace. Zato na tome toliko i instistiraju.

Aleksa

pre 5 godina

Nervozni su siptari ali nema vracanja na staro. Nece dobiti vojsku i povecava se broj zemalja koje povlace priznanje nezavisnosti. Srbija je sve jaca u spoljnom svetu zahvaljujuci politici predsednika Vucica.

Milos

pre 5 godina

Sa njima je jako tesko ostvariti bilo kakav kompromis.

Mica

pre 5 godina

Opozicija zeli da razgovori idi u pravcu koji samo njima odgovara i koji je za njihovu korist.

Maja

pre 5 godina

Ali, Prištini to neće poći za rukom. U interesu Srbije je da se dijalog nastavi.

Srdjan

pre 5 godina

Ne zele oni napredak dijaloga i kompromis,oni bi radije da izazivaju razne incidente.

Daca

pre 5 godina

Sa Pristinom nema dogovora,jer nisu spremni na saradnju.

Maja

pre 5 godina

Pristina je sebi mnogo dala za pravo,to se mora promeniti.

Emilija

pre 5 godina

Sve što Priština želi je da protera sve što je srpsko.

Daca

pre 5 godina

Srbija se bori da dodje do dogovora i da se sve resi mirnim putem.

bubica

pre 5 godina

Biće ovoga sve više iz dana u dan jer su zemlje ishitreno reagovale, a sada povlače priznanje.

bubica

pre 5 godina

Још једна победа Србије и српске дипломатије. Браво за Владу Републике Србије и министра Дачића

minja03

pre 5 godina

Albanci se i dalje hvataju kao davljenik za slamku ,neće da shvate da imamo i mi svoj stav.

Deklaracija

pre 5 godina

To im je sada džaba svet će ih primorati da sarađuju!

Nikola

pre 5 godina

Pa oni bi zauzeli čitav Balkan. A EU neka razmisli šta će biti kad i njima pokucaju na vrata!

Zorana

pre 5 godina

Oni bi za sve da se pitaju. Teško je balansirati u takvim okolnostima ali našom istrajnom politikom ubedićemo ih u suprotno.

anatodorovic

pre 5 godina

Ti koji koce pregovore i iznalazenje resenja su upravo siptari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija