• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

07.11.2018

18:20

VUČIĆ O BAHATOSTI DVOJICE TAJKUNA: Ðilas i Šolak štiteći lične interese žele da unište Telekom!

Politika

VUČIĆ O BAHATOSTI DVOJICE TAJKUNA: Ðilas i Šolak štiteći lične interese žele da unište Telekom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Alekandar Vučić izjavio je danas da Telekom nije javno preduzeće i da mora da se ponaša odgovorno na tržištu, a da Dragan Ðilas i Dragan Šolak žele da ga unište, kako bi imali potpuni monopol u Srbiji

- Oni bi želeli da unište Telekom kao akcionarsko društvo u kojem i država ima određeni udeo, za račun interesa jedne kompanije i dvoje, troje lica koji bi želeli da imaju potpuni monopol u Srbiji - rekao je Vučić novinarima u Helsinkiju, upitan da prokomentariše kritike povodom akvizicije kablovskog operatera Kopernikus od strane Telekoma. 

On je istakao da se Telekom na tržištu takmiči sa SBB, najvećim kablovskim operaterom Dragana Šolaka, u kojoj, kaže Vučić, i Ðilas ima velike interese zbog prodaje Dajrekt medija i sopstvene zgrade. 

Vučić je podsetio da se svojevremeno jedini zalagao da se Telekom privatizuje. 

- Bio sam usamljen u Srbiji, a ti stručnjaci iz Saveza za Srbiju su nam govorili - ne, pobeđujte na tržištu uz podršku sindikata i drugih. Danas se vidi da štite svoje privatne i finansijske interese i da ih baš briga za radnike i budućnost Telekoma - rekao je Vučić.

Kaže da mu je najgluplji komentar bio taj da kablovski operater Kopernikus vredi više od PKB.

- A kako to da Šolakov...i to što su kao kupili KKR, pa bi hteli da kupe Prvu, B92, da imaju sve televizije i kablovske operatere pod svojom kontrolom. Kako to košta dve i po milijarde? Nisam ja dao Kopernikusu da to košta 200 miliona, to je Kopernikus u njihovo vreme napravio vrednost da košta 200 miliona - rekao je Vučić. 

- Ne valja da neko drugi ima svojih 200 miliona, a dve i po milijarde, to je u redu. Šta, svi su kreteni u Srbiji, samo su oni pametni. Država glupa, treba da izgubi sve što treba i ne treba, čak i kad se ne meša, akcionarska društva isto, samo Šolak i Ðilas treba da budu bogati. To je lepa želja, ali neće se država uništavati da bi oni bili još bogatiji, a država siromašnija - rekao je Vučić.


 

VUČIĆ U HELSINKIJU: Nisam predsednik koji bi ratovao zbog jedne zastave, REALNOST JE DA SARAĐUJEMO SA NEMAČKOM I FRANCUSKOM!

 

VUČIĆ: Merkelova tražila sastanak, to govori o značaju koji Srbija ima




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Role

pre 5 godina

Ðilasu i Šolaku su lični interesi na prvom mestu,a Telekom vide kao svoj plen.

Mare

pre 5 godina

Njihova parola je, do cilja, i preko mrtvih ako treba. Dva olosa.

joca

pre 5 godina

dokazanom lopovu djilasu je u interesu samo sopstveni dzep,a ne interesi i bolji zivot gradjana ove zemlje.

Olivera

pre 5 godina

Djilas je prevarant, lazov i lopov. Od njega nista ne ocekivati.

Ana

pre 5 godina

Kako Djikija nije sramota da prosipa pamet sada, zasto nije bio tako pametan kada je bio u poziciji da uradi sve to nego bi mu dupe zavidelo koliko covek zna da sere.

Surova istina

pre 5 godina

Jasno je kao dan ko su oni. Nema vise te reci kojima oni mogu da prodaju maglu vise narodu. Dusu su prodali djavolu i njihove oci ne vide nista drugo sem boje novca. Majku rodjenu bi prodali i svaki vid njihove diskusije je pokusaj one stare skole iz njihovog vremena kada su oni tada ziveli kao bogovi na stetu naroda. Jadno i bedno je koliko jedno ljudsko bice moze toliko da bude prazno, neljudsko da bi bilo u stanju da toliko bude nauceno na lopovluk i bahatost. Ukratko, toliko seru i pricaju lazi da bi im i dupe zavidelo.

vivijen

pre 5 godina

Treba stati na put tajkunima i njihovoj samovolji.

Miodrag Peric

pre 5 godina

Tajkuni Djilas i Solak jednostavno nisu za komentarisanje.

vivijen

pre 5 godina

Tajkunima stati na rep i ispitati kompletno poslovanje njihovih firmi.

Tami

pre 5 godina

Opozicija zeli da unisti Telekom zbog sopstvenih interesa!

bojana

pre 5 godina

Djilas je svoju politiku pokazao, sada je bolje da cuti!!

Milica

pre 5 godina

Prethodna vlast koju je vodila DS je sve unistila, sad bi i dalje da unistavaju ali nikada vise nece dobiti priliku da to cine.

Ana

pre 5 godina

Ako Đilas i Šolak misle da smo glupi i naivni onda se grdno varaju. Prvo da krenemo do Dragana Đilasa, kao studenta mašinstva tek posle političkog angažovanja postaje prvo 2004 član IO DS-a, 2007 direktor Narodne kancelarije Borisa Tadića, kasnije ministar bez porfelja za NASIONALNI INVESTICIONI PLAN, i konačno 2008 Gradonačelnik Beograda. Samo upoređivanjem koliko je imovine posedovao pre i posle bavljenja politikom, jasna je zaključak da se preko narodne grbače obogatio. Dragan Šolak, rođeni kragujevčanin počevši od prodaje filmove i kasete za tadašnje video klubove, postaje multi milioner kojeg su najbolje opisali slovenaci i za njega rekli da kupljenim državljanstvom Malte izbegava plaćanje poreza i otvaranjem firmi po principu Babuška teško mu je ući u trag, neročito što se u mnogim mutnim poslovima pojavljuje i njegova supruga Gordana. E, sada znate koliko dipl. ing mašinstva ima u Srbiji , pametnih i vrednih ali nemaju milionsko bogatsvo i za drugog Dragana Šolaka, kolika je pamet potrebna da od izdavanja vido kaseta postane se milijarder. To su za pravi kriminalci i ratni profiteri, kao da ih je Mišković savetovao.

Blizanac

pre 5 godina

Da Vucic nije otkrio njihovo pravo lice,Djilas i kompanija bi upropastili Srbiju nacisto.

Bella75

pre 5 godina

Nekim ljudima nikada dosta, kao na pr. gosin Djilasu! Plasiranje neistine uvek izađe na videlo!

Mili

pre 5 godina

Ne samo Telekom, oni bi celu drzavu unistili...

Slavko

pre 5 godina

Ovi takjuni, sve živo su uništili samo da bi oni pokupili kajmak na kraju, dokle više njima, pa ne žive oni jedini u Srbiji.

Sandra

pre 5 godina

Dosta nam je više tajkuna i njihove bahatosti, želimo normalnu državu bez tajkuna, kao za vreme tita, gde je normalan čovek mogao da radi i da živi kao tajkun.

Mitar Odović

pre 5 godina

Đilas bi sa svojim tajkunima sve uništio što mu ne odgovara.

Koki

pre 5 godina

Ma da Solak Djilas i svi ti njihovi pajtosi koji su opljackali nase drustvo , ne posustaju... ,sad bi da oni to sve nastave samo na drugi neposredan nacin, ali nece im se ostvariti jer na vlasti su ljudi koji to nece vise dopustiti.Zato im i smeta Vucic i njegovi naj blizi saradnici , ali narod -gradjanai znaju mnogo puta su za ovih 30 godina bili prevareni opljackani i nasankani i zato raste podrska Vucicu I SNS koji posle mnogo mnogo godina i svih politickih garnitura Rade u korist naroda i drzave , a ne za interese nekolicine ili pojedince.

Pavle

pre 5 godina

Žuti tajkuni i kriminalci su ojadili Srbiju kada su vladali.

Maja

pre 5 godina

To je tako kada su navikli da uzimaju od drzave, pa nemaju oni intelektualnih sposobnosti da naprave posao bez drzave. Barem nisu do sada. Sada kada imaju novca mozda i mogu, ali ovde je sigurno.

rada

pre 5 godina

Oni bi da sklone svakoga ko im je na putu da se još bogate.

Milan

pre 5 godina

Кад неко изгуби сваку меру...

rade

pre 5 godina

Tajkuni nece vise vladati ovom zemljom, dosta nam je bilo pljacke i otimanja.

Nena NS

pre 5 godina

Đilas i ostali tajkuni su već pokazali da nemaju ni stida, ni srama. Njihov bezobrazluk zaista nema kraja .Treba im stati na put.

Dejan

pre 5 godina

Djilas je uvek iskljucivo radio u svom interesu, ne zanima ga interes gradjana Srbije. A Jeremic je tek posebna prica, on cak ima i "donacije" od stranih ambasada, sigurno ne da bi stitio interese Srbije.

Tijana

pre 5 godina

Predsednik im nece dozvoliti da upropaste nijedan jedini dan u Srbiji , a kamoli dobar projekat.

Iva

pre 5 godina

Šta je ovde novo? Za njih sasvim ``normalna`` stvar.

moma

pre 5 godina

Molim vas sklonite ovog Djilasa unistio nas je.

Vlastimir

pre 5 godina

Zar ovim tajkunima nije dosta,sve sto su mogli to su i unistili,sad hoce i Telekom.

Nesa

pre 5 godina

Pa to je za njih normalno...sve sto nije njihovo mora da se unisti...

kiki

pre 5 godina

jos jedna u nizu izmisljotina...ovo je Djilasovo delo.

Ivan

pre 5 godina

Konkurencija smeta Šolaku, samim tim i Đilasu. A Telekom je jedna od najprofitabilnijih firmi u Srbiji.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija