• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/vesti-online

07.11.2018

18:44 >> 18:45

(VIDEO) AMERIČKI APAČI SLETELI U HRVATSKU, ČEKAJU SE IZRAELSKI F-16: Srbija ima moćan odgovor, tu su MI 35 I MIGOVI 29!

Politika

(VIDEO) AMERIČKI APAČI SLETELI U HRVATSKU, ČEKAJU SE IZRAELSKI F-16: Srbija ima moćan odgovor, tu su MI 35 I MIGOVI 29!

Podeli vest

Sedam borbenih helikoptera tipa AC 64 Apač sletela je u Vazduhoplovnu bazu Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva na zagrebačkom Plesu

Ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da je SAD ključni partner i saveznik Hrvatske na području odbrane, a sletanje američkih helikoptera u sklopu njihovog putovanja prema vazduhoplovnoj bazi u Grčkoj je potvrda tog prijateljstva, navodi Hina.

On je naglasio da je hrvatska vojska u procesu prelaska na zapadnu tehnologiju, pa je poseta američkih helikoptera prilika da se piloti i osoblje bolje upoznaju s njom. Reč je o borbenim AH-64 Apač helikopterima koji koriste modernu tehnologiju i širok spektar naoružanja u raznim borbenim misijama. 

(FOTO) USTAŠA RUŠIO SPOMENIK SRPSKOM HEROJU, pa završio u bolnici POLOMLJEN! TVITER GORI OD KOMENTARA!

Krstičević je podsetio da je Hrvatska uvela u upotrebu helikoptere Kiowa Warrior američke proizvodnje, a od 2020. u upotrebu će ući prva dva helikoptera Blackhawk koje su SAD donirale Hrvatskoj. To je dobro za naše pilote i tehničare, dodao je on.  

Novinari su pitali hrvatskog ministra kada će biti potpisan ugovor između Hrvatske i Izraela o kupovini polovnih aviona F-16, a Krstičević je odgovorio kako radne grupe predano rade na ugovoru. "Sve treba dobro analizirati i napraviti dobar ugovor. Kad se zatvori taj proces, onda će se ugovor potpisati, a bitno je da struka sve raščlani", kazao je. 

Krstičević je naveo da je plan da 2020, kada Hrvatska bude predsedavala EU, prva dva takva aviona polete s hrvatskim pilotima.

 

ŠOK! HRVATSKA NESTAJE ZA 4 GODINE! Lijepu njihovu napustiće 300.000 ljudi I TO ĆE BITI KRAJ! ONA JE I SAD SVETSKO DNO!

Među vojnim ekspertima posednjih meseci vode se polemike koje su letelice moćnije, hrvatski apači i F 16 ili srpski mogovi 29 i helikopteri MI 35!

Pogledajte i 10 najboljih helikoptera na svetu!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
romanov

pre 5 godina

helikopteri,da,ali samo za prevoz ranjenika,,inace suvise je skup a lako se obara,,primer je nasa puska 12,7 mm busi ga ko sir,,ada ne govorimo igla,praga..bofors,,drugo hrvatima trebaju piloti,,itd,,o f-16 ne vredi pricati,,dok hrvatska obuci pilote oni ce biti van upotrebe,,

Vitez Kojo

pre 5 godina

Sukob Srbije i Hrvatske je sveden na nemogucu misiju jer iza Hrvatske stoji NATO savez sa svom tom vojnom masinerijom a sto se tice Rusa..pa oni bi kao i do sad gledali sa strane i kritikovali.

deda Raša

pre 5 godina

Ubedjen sam da ce nam bratska RUSIJA pomoci da lakse kupimo S-400 a onda neka ih na poletnim stazama. Srpska vojska je rusila i "nevidljive" i jos nisu upisani u Ginisovu, ameri ne daju da im je oboren najsavremenini tzv.nevidljivi.

Stojan

pre 5 godina

Koga hoce sad da napadaju zajedno sa Ustasama. A ti Apaci, zar im Srbi nisu pokazali koliko su oni vredni. Na zapadu niko vise i ne spominje te Apace, stide se za njih.

TT

pre 5 godina

Hrvatska nema Apace to su letelice Americke kopnene vojske .. Kakve gluposti vi pisete Boze me sacuvaj .. -.-

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija