• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.11.2018

20:41

STEFANOVIĆ: Prijem Kosova je loš za Interpol, borićemo se!

Politika

STEFANOVIĆ: Prijem Kosova je loš za Interpol, borićemo se!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će se Srbija učiniti sve da spreči članstvo Kosova u Interpolu i izrazio uverenje da će uspeti da ostale članice ubedi da bi prijem Kosova bio loš, pre svega, za tu organizaciju

Stefanović je naglasio da će se Srbija protiv članstva Kosova u Interpolu boriti "do dana glasanja, do poslednjeg sekunda".

- Uveren sam da ćemo uspeti da ih, sa kolagama iz ministarstava unutrašnjih poslova drugih zemalja, ubedimo da je ovo loše za političku strukturu Interpola, da je ovo politizacija ove organizacije, i da je to loše ne samo za interese Srbije, već da je loše za Interpol - rekao je Stefanović za RTS. 

On je naglasio da se Beograd ne bori samo protiv prištinskih institucija kako bi spečio članstvo Kosova u Interpolu. 

- Da je tako, to bi bio mnogo lakši posao. Naši suparnici istinski su velike zemlje Zapada, koje su priznale takozvanu nezavisnost Kosova i koje sada lobiraju da Kosovo bude primljeno u Interpol - objasnio je Stefanović. 

Kako je dodao, Ministarstvo unutrašnjih poslova i druga ministarstva sada rade na tome da u kontaktu sa ministrima unutrašnjih poslova, koji su članovi skupštine Interpola i koji će glasati na generalnoj skupštini, predstave argumente koji pokazuju da nije dobro da Kosovo bude primljeno u Interpol.

Na pitanje zašto to nije dobro, Stefanović rekao da bi to bilo kao da "pustite piromana u barutanu".

Beograd ima, kako je naveo, političke, policijske i pravne razloge. 

- Pored pravnih razloga, poštovanja rezulucije 1244, poštovanja međunarodnog prava, činjenica je da je i generalna skupština Interpola prošle godine usvojila na svojoj skupštini rezoluciju kojom kaže da samo država članica UN ili posmatrač može biti članica Interpola - podsetio je Stefanović.

Takođe, kako je naveo, postoje policijski razlozi, koji govore da se Kosovo neozbiljno bavi borbom protiv kriminala i korupcije.

- Imali smo primere da su osumnjičeni za najteža krivična dela, poput krivičnog dela ubistva, politički uslovljavani da li će biti dati Srbiji na procesuiranje ili neće. Tražili su nam političko izručenje, odnosno zahtev za ekstradiciju čime bismo mi priznali da je Kosovo neka druga zemlja - rekao je Stefanović. 

Ukazao je i da postoji veći broj funkcionera proštinskih institucija koji na poternicama Beograda i to zbog najtežih krivičnih dela.

Stefanović je istakao i da Priština već ima kontakt sa Interpolom preko Unmika, te je ocenio da je njihov zahtev za članstvo pokušaj da pokažu politički uticaj i da, zajedno sa moćnim zaštitnicima i saveznicima, pokažu da je to još jedan korak ka eventualnom priznanju nekog broja zemalja. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smiljko

pre 5 godina

Osnovno je da albancima to ne podje za rukom

markopetrovic

pre 5 godina

Naravno svim srestvima da sacuvamo nas ponos i da kazemo da ni po jednom pravu nema mogucnsot da se primi Kosovo u interpol

Milan

pre 5 godina

Нема столице у УН - нема чланства у Интерполу. Тачка.

anatodorovic

pre 5 godina

Sta bi sa ZSO dali ce se osnovati ili cemo jos cekati.

dule

pre 5 godina

Nadam se da će se borba isplatiti i da Kosovo neće ući u Interpol.

Koki

pre 5 godina

U svakom slucaju Kosovo ne bih smelo nikako da se primi u Interpool , ni po Rezoluciji 1244 , pa ni po pravilima Interpola koja kaze da niko ne moze da bude clan , ako nije clanica UN ili posmatrac u UN. Druga stvar i mnogo upecatljivija i vaznija je da na vlasti TZV.Kosova su sve sami kriminalci , koji su optuzeni od strane Srbije za zlocine , trgovinu ljudima i ljudskim organima, pljacke i silovanja.Trece -namera TZV Kosovskih institucija je da izbore jos jedan predznak drzavnosti , i ucvrste poziciju drzave , a ne da se posvete borbi protiv kriminala ili procesuiranje kriminalnih grupa , kao i sprecavanju svih oblika i vrsta kriminala sto je osnovni zadatak i postojanje Interpola, a kako i bi kada su Siptari naj veci dileri droge , i krijumcari i trgovci belim robljem.Stvarno to bi bio naj veci paradoks da Albanci -Siptari budu primljeni u Interpol to bi bila opsnost za sve u Regionu , pa cak i za celu Evropu.

jovan

pre 5 godina

Mislim da je svima jasno da bi to bilo pogubno po interpol, ali da se neki prave ludi!

milos

pre 5 godina

Sto bi rekli,kao da piromana pustite u barutanu.

Krle

pre 5 godina

Stefanovic je u pravu! To bi bio haos, Kosovo ne sme da udje u Interpol.

milos

pre 5 godina

Kako je moguce da nekome padne na pamet prijem terorista u Interpol.

Nebojsa

pre 5 godina

Prijem Kosova i Interpol bio bi presedan. Treba se boriti svim diplomatskim sredstvima da do toga be dodje.

bubica

pre 5 godina

Stefanovic je u pravu! To bi bio haos, Kosovo ne sme da udje u Interpol.

bubica

pre 5 godina

Iskreno verujem da se ovako nešto neće desiti i da Albanci neće ostvariti svoje želje.

Robi

pre 5 godina

Nadam se da ce se izboriti sa time da Kosovo neprime u Interpolu.

Ana

pre 5 godina

Naravno da ćemo se boriti za naše interese da lažno Kosovo neuđe u Interpol.

Marko

pre 5 godina

Vrhunac ironije bi bio kada bi teroristi sedeli u Interpolu.

Blizanac

pre 5 godina

Boricemo se za mir I stabilnost nase zemlje.

dimigrom

pre 5 godina

Prijem Kosova u interpul,je prijem mafijasa i terorista u toj organizaciji

Vladan

pre 5 godina

Prijem Kosova u Interpol bi bio problem najpre za tu instituciju, jer bi bile prekrsene sve ono sto je toliko jasno da jasnije ne moze biti. Drugo Srbi koji zive na KiM bi bili u velikoj opasnosti jer bi siptari jos zesce ih provocirali.

maja

pre 5 godina

Ova vlast će za razliku od prethodne uraditi sve da se to nedesi.

Milica

pre 5 godina

Nadam se da nema ništa od ulaska KiM u Interpol. Verujem da će biti razumni i da će videti da to nije dobro ni za Interpol a ni za Srbiju kao ni ha narod koji živi na KiM.

zarkokoric78

pre 5 godina

Moramo se boriti svim sredstvima da do toga ne dođe.

Boško J

pre 5 godina

Verujem da Kosov neće imati dovoljan broj glasova za prijem u Interpol.

nina

pre 5 godina

Ovo je loše za političku strukturu Interpola.

vojkan

pre 5 godina

Albancima još jedna u nizu provokacija neće poći za rukom.Nema od ulaska u interpol ništa.

Toma

pre 5 godina

Treba učiniti apsolutno sve da ta lažna tvorevina ne postane član Interpola.

Iva

pre 5 godina

Borba pravih ljudi može samo doneti dobre rezultate.

mita

pre 5 godina

Kosovo ne sme nikako u Interpol!Verujem da će se Srbija izboriti za to.

Bojan

pre 5 godina

Bice tesko jer su na strani Kosova jako mocne zemlje. Ali moramo se boriti da do toga ne dodje.

Dare

pre 5 godina

Kriminalna tvorevina tzv. Kosovo krši pravila i ne poštuje zakone, dok međunarodna zajednica gotovo i da ne reaguje!!!

milan

pre 5 godina

Evropska zajednica neće dozvoliti ulazak Kosova u interpol zato što bi to ugrozilo mir na Balkanu...

lena

pre 5 godina

Prijem Kosova je loš i za interpol i za Srbiju.

Stanko

pre 5 godina

Ako prime Kosovo u Interpol, onda će legalizovati sav njihov kriminal. I biti za korak ispred policije i zakona.

MIKA

pre 5 godina

Svaka cast Stevfanovicu, prikazao je u pravom svetlu Siptare kakvi su, hvala Bogu da nisu primljeni u interopol, tako treba da prodju na svim njihovim prljavim planovima I da svoje kriminalne radnje zakopaju daleko od Srbskog Kosova!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija