• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

08.11.2018

17:00

DRECUN O PRETNJAMA HARADINAJA: Maksimalno ugrožavanje bezbednosti Srba

Politika

DRECUN O PRETNJAMA HARADINAJA: Maksimalno ugrožavanje bezbednosti Srba

Podeli vest

Reagujući na navode Ramuša Haradinaja o puku kosovske vojske na severu pokrajine, predsednik parlamentarnog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da ta formacija već izgleda da u samom nastanku ima planove za delovanje protiv srpskog naroda na severu Kosova

 

Drecun je u izjavi za Radio Beograd 1 rekao da se to najavljuje i preko strukture takozvane kopnene vojske koja će imati tri puka za takozvano reagovanje.

Kako je upozorio, samo u sadašnjim planovima takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga postoji jedna brigada koja je namenjena za brza reagovanja i čiji su planovi napravljeni tako da ona upadne u određenim trenucima na sever Kosova.

HARADINAJ HOĆE VOJSKU I NA SEVERU KIM! Šiptarski premijer opet zvecka oružjem i preti Srbima!

Drecun ja napomenuo da je zbog toga potpuno opravdano što smatrati da će ta formacija maksimalno ugroziti bezbednost srpskog naroda, maksimalno destabilizovati međuetničke odnose i situaciju ne samo ma Kosovu i Metohiji, već i u regionu.

- Ali to je nešto od čega neće odustati ni Albanci, ni SAD, ni Velika Britanija ni Nemačka. Na Srbiji je sada da vidi kako da parira tome - zaključio je Milovan Drecun.

Premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će se tokom novembra usvojiti zakoni koji omogućavaju transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage takozvanog Kosova i da će ta vojska imati tri puka, od kojih jedan na severu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
anatodorovic

pre 5 godina

Patriotizam kod Srba je osobina koju kosovski Albanci nemaju i nikada nece imati.Sve pohvale za stav minstarstva Aleksandra Vulina.

mara

pre 5 godina

Haradinaj je jedan zlocinac, koji samo provocira i maltretira Srbe na KiM.

Tanja

pre 5 godina

Haradinaj ne prestaje sa pretnjama, provokacijama i agresijom...

Andreja

pre 5 godina

Njegova politika razara sve ono što Evropa prolongira.

karlo

pre 5 godina

Albancima se nikako nesme dozvoliti formiranje vojske jer tim ugrozavaju bezbednost srpskog naroda koja moze dovesti do rata.

Dukica

pre 5 godina

Haradijan je bezobzirni zločinac i krvnik, to treba imati na umu kad god on nešto izjavi.

Sasa

pre 5 godina

Madam se da ce EU imati sluha i zaustaviti pretnje albanskih terorista

Gavrilo Princip I

pre 5 godina

Ugrožavanje bezbednosti Srba na KiM jedan od mnogo poteza koji destabilizuju odnose i dijalog kao način rešenja problema na KiM.

Biljana

pre 5 godina

Ramus Haradinaj je jedan ratni zlocinac, koji samo provocira i maltretira Srbe na KiM. On toliko mrzi sve sto je srpsko da to nije u stanju da sakrije. Jedna za njega pravda je da se nadje u zatvoru gde je trebao biti davnih dana.

maja

pre 5 godina

to je karakteristicno za njih, pretnje i provokacije.

mita

pre 5 godina

EU treba da reaguje i zaustavi albanske teroriste!

Steva

pre 5 godina

Srbija neće dopustiti da bilo ko ugrožava njene građane, gde god se nalazili.

mika

pre 5 godina

Jasno je da ce vojska Kosova zastrašivati i ugnjetavati srpski narod na severu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija