• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

08.11.2018

23:35

UGLJANIN SVE LUĐI, MORA HITNO NA LEČENJE: Lider SDA nastvalja besomučni rat protiv sopstvene države

Politika

UGLJANIN SVE LUĐI, MORA HITNO NA LEČENJE: Lider SDA nastvalja besomučni rat protiv sopstvene države

Podeli vest

Lider SDA ponovo zapretio da će uništiti Srbiju i reako da je naša zemlja" fašistička neman". Njegove pretnje osudili svi viđeniji bošnjački političari

Ugljanin je ustvrdio da u Srbiji postoje paralelne strukture koje su odgovorne za genocid nad Bošnjacima (!?!) i rekao da je njegov najvažniji politički cilj da 'fašistička Srbija nestane'.

Izmišlja pretnje

Lider SDA, kome je Srbija i te kako valjala dok je obavljao državne funkcije i uzimao državnu platu (vidite okvire), poručio je da 'paralelne strukture u Srbiji' i danas predstavljaju opasnost za bošnjački narod.

- Pod srpskom državom Srbija podrazumevam paralelne strukture sudstva, tužilaštva, policije, vojske i drugih službi bezbednosti koje su od 1990. do danas odgovorne za genocid i druge zločine tokom teritorijalnih osvajanja na prostoru bivše SFRJ. Te iste strukture prisutne su i danas u Srbiji i predstavljaju realnu opasnost i prete bošnjačkom narodu. Naš je cilj da ta neman, ta fašistička tvorevina nestane putem lustracije i da nakon toga zajedno gradimo evropsku, normalnu i pravnu državu Srbiju u kojoj će Bošnjaci biti konsultovani, a Sandžak biti jedna od autonomnih regija - rekao je Ugljanin za TV "Prva".

Kad je u vlasti, sve mu odgovara

Sulejman Ugljanin je u periodu od 1991. do 2000. godine Srbiji takođe pretio ratom, a onda mu je, posle dolaska na vlast, Srbija postala "voljena zemlja".
Ugljanin je tokom više ministarskih mandata u Vladi Srbije pričao da su Bošnjaci integrisani u sve državne institucije i da država vodi računa o njihovim pravima.
On je novembra 2008. pohvalio 'uzimanje učešća Bošnjaka u proevropskoj Vladi'. Potom je avgusta 2012. rekao da je integracija Bošnjaka maksimalna i da je to bio njegov uslov za ulazak u Vladu, dok je 2013. rekao da Bošnjaci imaju 'puno poverenje u svoju državu Srbiju'.
Otkud sad odjednom 'fašizam'?!

Komentarišući ove Ugljaninove poruke, potpredsednik Vlade i lider SDPS Rasim Ljajić kaže da je formiranje Nacionalnog saveta Bošnjaka sada znatno otežano zbog Ugljaninovih nepromišljenih i ekstremističkih izjava.

- Da su takve izjave date nesrećnih devedesetih godina, pa i onda bi bile pregrube, a kamoli ove 2018. godine... Potreba ili namera da se Sandžak i Bošnjaci albanizuju je bespredmetna i jako je štetna. Šta Priština može da nam ponudi?! Naša jedina adresa je Beograd. Ko je asfaltirao ulice, izgradio sve? Pa Vlada Srbije... - naglašava Ljajić.

Činjenice

* Ugljanin je bio predsednik opštine Novi Pazar (2004-2008)
* Početkom 2007. kao nosilac liste Koalicija za Sandžak izabran je za narodnog poslanika
* U Vladi Mirka Cvetkovića bio je ministar bez portfelja (7. jul 2008-27. jul 2012)
* U Vladi Ivice Dačića takođe je bio ministar bez portfelja (27. jul 2012-27. april 2014)
* Aktuelni je predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV)

Potpredsednik Skupštine Veroljub Arsić smatra da priča oko Ugljanina treba da se završi citatom premijerke.

 - Ana Brnabić je rekla da Ugljanin treba da bude predmet rada različitih državnih organa, između ostalih i zdravstvenih ustanova. Mislim da je tu sve rečeno... - podvlači Arsić.

Ukinuti mu novac

Na drugoj strani, Muamer Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja, navodi da je Ugljaninova politika vraćanje na kurs devedesetih.

- To je secesionistička, destruktivna i nacionalistička politika, koja nije dobra ni za Bošnjake, ni za celu zemlju. Ugljanin se održao u političkom životu zahvaljujući lokalnoj vlasti u sandžačkim opštinama. Treba ga skinuti sa državne infuzije. Onda će postati minoran i neće moći da širi destruktivne ideje. Na njegovo ponašanje ne treba odgovoriti silom, već politički... - zaključuje Zukorlić.

VUČIĆ: Za Ugljanina sam peder i fašista, za Hrvate terorista, za Tačija đavo, a onda me u Srbiji još proglase za izdajnika!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivan

pre 5 godina

Hvala ugljaninu svakog dana me podseca koliko je ovo zemlja bezakonja gde svako radi kako mu se prohte, moj komsija je zbog kradje busilice dobio godinu dana a carina ugljanin svakog dana pljuje po ovoj nasoj a i njegovoj zemlji i nikom nista....!

Ljubo

pre 5 godina

Nista bolje nam ne misle ni njegovi sto ga opominju i kritikuju .Samo su malo obazriviji ,mudriji .Sutra da ih dopadne moj narod bi visio kao i 1914 ,1941,1991 ...nismo odavno mi Srbi bili pod nozem ,mogli bi koliko smo zaludjeni opet ?!?!

Pera

pre 5 godina

Pritisci ce biti sve veci i veci. Samo sloga srbina spasava.

goran

pre 5 godina

Pa neka odgovara za svoje reci vreda ceo narod i niko nista da preduzme(eto kaka je drzava)

SS

pre 5 godina

Bedne li države tj.vlasti kad ovo zlo dozvoljava,da je neki siromah uhapsili bi ga odmah.Fuj.

Maja

pre 5 godina

Nedopustivo ponašanje, zbog svega što je izrekao mora da odgovara!

Vladimir

pre 5 godina

Ugljanin je zaista slučaj za posmatranje, ali više zabrinjavaju oni koji ga podstrekuju u pravljenju problema.

rale

pre 5 godina

pas koji laje nije opasn,oni koji cute su opasniji ,a to je srpska opozicija

Tijana

pre 5 godina

Bolesnici imaju raznih zelja ali ovakvima nema soasa!

Mija

pre 5 godina

Ugljanin prica protiv svoje zemlje, protiv coveka koji predstavlja nasu zemlju u svetu. Njegove izjave su neprimerene i za svaku osudu.

masa

pre 5 godina

Treba ga uhapsiti i nauciti ga pameti i nek sluzi za primer drugima.

miki

pre 5 godina

Pod hitno mora na lecenje , ponela ga pirova pobeda

Dante

pre 5 godina

To je bolestan covek koji vredja vlast i zemlju u kojoj zivi.

Sara

pre 5 godina

On je definitivno skrenuo.On bi sve unistio kad bi mogao.

fistik

pre 5 godina

Da to radi, što radi, u Turskoj, predsednik Erdogan bi ga bez velikih pitanja i upozorenja poslao da malo robija. Ne bi dozvolio da ovako govori o Turskoj državi. Ugljanin direktno radi protiv Bošnjaka, a oni koji mu daju podršku nisu svesni šta se sve moše dogoditi. Pa ovo je Srbija i nećemo dati ni pedalj zemlje da neko kalja.

Darko

pre 5 godina

Meni nije jasno zasto je ovaj čovek još uvek na slobodi.

bubasvaba

pre 5 godina

Suljo kao opozicija kad nestaju pare nevalja ni predsednik ni drzava jer dzep sve prazniji ,djte sulji mesto minisra i ne treba lecenje fotelja sredjuje sve suljine bolesti ee ssuuljljoo ssuuljljoo!!!!.

minja

pre 5 godina

Ne trba mu više dozvoljavati da ljude truje mržnjom prema Srbima.

Milan

pre 5 godina

Dok iz vlade Srbije stize najava o rekonstrukicji puta Novi Pazar - Tutin Suljo preti i poziva na separatizam, njegovo ponašanje je za svaku osudu drzavni organi da reaguju odmah...

Sima

pre 5 godina

Godinama je neprijatelj Srpskog naroda, mislim da je vreme da mu se stane na put.

Branko

pre 5 godina

Ovaj covek vise ne zna gde udara. Trebaju bosnjaci da se zapitaju da li stvarno zele da se on bori za njihova prava.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija