• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

08.11.2018

22:33

DETALJI IZ ISTRAGE POVODOM POGIBIJE CRNOG GRUJE: Poznati beogradski kriminalac stradao POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA?!

Politika

DETALJI IZ ISTRAGE POVODOM POGIBIJE CRNOG GRUJE: Poznati beogradski kriminalac stradao POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA?!

Podeli vest

Nenad Grujović (41), poznatiji kao Crni Gruja, poginuo je preksinoć kada je pao kroz prozor stana u kom živi na prvom spratu zgrade u Đušinoj ulici u centru Beograda

U policiji pretpostavljaju da je Gruja skočio u paranoji, misleći da neko hoće da provali u stan i da ga ubije. Ipak, ispitaće se i manje verovatna mogućnost da se Gruja u naletu depresije ubio.

Nema oproštajnog pisma

Kako saznajemo od izvora iz istrage, incident se dogodio u utorak oko 21.30. Grujović je pao kroz takozvani "francuski balkon" sa osam metara visine na trotoar i ostao da leži u lokvi krvi.

- Kada je stigla Hitna pomoć, Grujović je davao znake života i odmah je prebačen na odeljenje reanimacije u Urgentnom centru, gde je nažalost ubrzo preminuo - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Grujović je kobne večeri bio sam u stanu, a policija tokom uviđaja nije pronašla oproštajno pismo, što bi ukazalo da se radi o samoubistvu.

- Pregledom snimaka sigurnosnih kamera koje su postavljene u ovoj zgradi, koja ima i fizičko obezbeđenje, utvrđeno je da niko nije ulazio ili izlazio iz stana, koji Grujović, inače, iznajmljuje. Uviđajem nije pronađen nijedan dokaz da je on na silu gurnut preko balkona - objašnjava naš izvor.

On dodaje da je Gruja u poslednje vreme strahovao za svoj život, pa se zbog toga pretpostavlja da je u trenutku nervnog rastrojstva pomislio da neko dolazi da ga ubije i da je zbog toga skočio. Telo nastradalog Grujovića prebačeno je na Institut za sudsku medicinu, pa će toksikološka analiza krvi pokazati da li je u trenutku nesreće bio pod uticajem alkohola ili narkotika.

Ekipa Informera juče je pokušala da priča sa Grujinom suprugom Nelom, ali je vrata stana u Đušinoj otvorio njegov otac.

- Ne znamo šta i kako se desilo i molim vas za razumevanje - kratko je rekao Grujovićev otac, dok su se iz stana čuli Nelini jecaji.

U kućnom zatvoru bio do februara

Koliko se Nenad Grujović plašio za svoj život, najbolje pokazuje činjenica da ga je u noći između 18. i 19. februara 2017. interventna patrola policije zatekla na Banjici u blindiranom "audiju A8". Pretresom je utvrđeno da na sebi ima pancir i da se u rukohvatu iza vozačevog sedišta nalazio skriven pištolj. Crni Gruja je tada uhapšen zbog nelegalnog oružja, a pravdao se tvrdnjom da mu je ugrožen život. Ubrzo je sklopio dogovor sa tužilaštvom i osuđen je na godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora. Ova kazna mu je istekla krajem februara ove godine.

Podsetimo, Grujović je imao debeo dosije u policiji i bio je povezivan sa "novobeogradskim klanom" i vođom ove grupe Dejanom Stojanovićem Kekom.

Grujović je sa dvojicom saučesnika 24. marta 2006. učestvovao u pljački transporta novca ispred pošte u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, kada je ubijen radnik obezbeđenja Vesko Babović.

Odmah nakon te pljačke Grujović je pobegao iz zemlje, ali je krajem te iste godine uhapšen u Beču i isporučen Srbiji, gde je u pritvoru proveo devet i po godina. Suđenje za pljačku i ubistvo počinjalo je čak četiri puta iz početka, zbog čega je Evropski sud za ljudska prava naložio državi Srbiji da mu isplati 6.000 evra odštete jer suđenje nije završeno u razumnom roku.

Oslobođen za ubistvo

U martu 2016. Grujović je nepravosnažno osuđen na 10 godina zbog pljačke, ali je oslobođen za ubistvo radnika obezbeđenja, jer nije bilo moguće utvrditi ko je od trojice razbojnika pucao.
Istom odlukom oduzeta mu je imovinska korist od tog razbojništva i naloženo mu je da po pravosnažnosti presude u budžet Srbije uplati četiri miliona dinara.

(FOTO) POGINUO CRNI GRUJA! Poznati kriminalac pao s terase na prvom spratu, SUMNJA SE NA SAMOUBISTVO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pc

pre 5 godina

U martu 2016. Grujović je nepravosnažno osuđen na 10 godina zbog pljačke, ali je oslobođen za ubistvo radnika obezbeđenja, jer nije bilo moguće utvrditi ko je od trojice razbojnika pucao. Ne mogu da verujem šta sam pročitao??? Dalji komentari su nepotrebni, ali ipak ću iskomentarisati. Pljačkali su i ubili čoveka koji je najverovatnije od tog posla hranio porodicu. Bilo ih je trojica i svi su krivi za pljačku ali niko nije kriv za ubojstvo čoveka. Od 2016-te do danas još na slobodi, a ubili čoveka i još nema presude!!!!!!!!!!!!!!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija