• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.11.2018

14:19

NASLOVNICA DANASA GLAVNI POKAZATELJ! Vesić: Srbija evropski šampion u slobodi medija!

Politika

NASLOVNICA DANASA GLAVNI POKAZATELJ! Vesić: Srbija evropski šampion u slobodi medija!

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio je da karikatura Predraga Koraksića na naslovnoj strani lista "Danas", na kojoj se predsednik Aleksandar Vučić dovodi u vezu sa Adolfom Hitlerom, na najbolji način pokazuje da je naša zemlja "evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija".

- Današnja skandalozna naslovna strana ''Danasa'' jasno pokazuje da Srbija ima potpunu slobodu medija u kojoj svako radi šta želi. Ako ništa drugo, bar je to potpuno jasno - izjavio je Vesić i naznačio da ta naslovna strana na najbolji način "pokazuje kakav medijski haos vlada u Srbiji i da je naša zemlja evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija".

On je dodao da opozicija i razna medijska udruženja stalno govore o „lažnom medijskom monopolu vlasti” i “diktaturi”, a da je stvarnost potpuno drugačija. 

- Nađite mi jednu zemlju na svetu gde je moguće da se predsednik države uporedi sa Hitlerom, a da to ne naiđe na osudu javnosti, političkih stranaka i medijskih udruženja. Zamislite šta bi se u Nemačkoj desilo da je neko objavio ovakvu naslovnu stranu - naveo je Vesić.

Kako kaže, u Srbiji je moguće objaviti takvu naslovnu stranu, kao što je, dodaje, moguće da niko od opozicionih stranaka ili predstavnika "tzv. medijskih udruženja" ne osudi taj skandal. 

- Nikoga od njih nećete danas čuti da stane u zaštitu ne samo Aleksandra Vučića kao čoveka, već i institucije predsednika Republike Srbije - zaključio je Vesić.

Na naslovnoj strani dnevnog lista "Danas" objavljena je karikatura Hitlera i njegovog ministra propagande Gebelsa, koja u vezu dovodi predsednika Vučića sa nacističkim vođom.

JOŠ JEDAN DOKAZ STRAŠNE CENZURE U SRBIJI! Eto, naslovna strana Danasa s Vučićem i Hitlerom, na primer! DA LI JE TO TA SLOBODA MEDIJA!?

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zarkokoric78

pre 5 godina

Mnoge naslovnice zasluzuju da budu sankcionisane jer vredjaju samog coveka, ali ja ne videh da je neki list pretrpeo nekakve sankcije zbog slobodnog izrazavanja misli.

Tara

pre 5 godina

Upravo tako, u Srbiji je ogromna sloboda medija. Svako može da piše šta želi i niko nikog ne tera na nešto.

kovac1

pre 5 godina

Vala jeste, piše ko šta hoće, poziva na linč ko koga hoće, posle se neko izvini, neko ne, ali još uvek nisam čuo da je neko na bilo koji način sankcionisan zbog javnog blaćenja i pozivanja na linč. Ako te oštećena strana direktno ne tuži, puj pike ne važi!

Sinisa

pre 5 godina

Da se ovako nesto objavi u nekoj drugoj drzavi, istog momenta bi kreatori bili uhapseni, ali kod nas vlada sloboda medija.

Jovana

pre 5 godina

Ako naslovnica Danasa nije pokazala fasisticku slobodu medija u Srbiji, ja ne znam onda koliko mediji zele da budu slobodni!

Gost

pre 5 godina

Današnja skandalozna naslovna strana ''Danasa'' jasno pokazuje da Srbija ima potpunu slobodu medija u kojoj svako radi šta želi.

Violeta

pre 5 godina

Opozicija kuka na cenzuru a od njih se mogu cuti najvece gadosti.

minja

pre 5 godina

Kod nas u Srbiji može da kaže ko šta hoće u medijama ,ali zato još nisam ćula da je neko zbog toga odgovarao,

Krsta

pre 5 godina

Medijski mrak u Srbiji prolongiraju najveći olosi.

mita

pre 5 godina

Naša zemlja više nego ikad ima potpunu slobodu medija!

milos

pre 5 godina

Ovakvo ophodjenje medija prema predsedniku nema nigde u svetu.

Mihajlo

pre 5 godina

Svako može da piše šta želi i niko nikog ne tera na nešto.

AleksMache

pre 5 godina

Ovo je pokazalo samo ko je njihov vlasnik a to je Đilas i njegova ekipa!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17