• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

09.11.2018

18:13

NASTAVLJA SE RAT! OŠTAR SUKOB MINISTRA I ŠEFA RADIKALA! RASIM: Šešelja Zukorlić platio da me napada! ŠEŠELJ: Ljajić švercuje sa Šiptarima!

Politika

NASTAVLJA SE RAT! OŠTAR SUKOB MINISTRA I ŠEFA RADIKALA! RASIM: Šešelja Zukorlić platio da me napada! ŠEŠELJ: Ljajić švercuje sa Šiptarima!

Podeli vest

Šešeljevi napadi na mene su njegova političko-finansijska akcija sa Zukorlićem, tvrdi Ljajić. Lider SRS poziva policiju da istraži Ljajićeve sumnjive poslove

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić tvrdi da je lider SRS Vojislav Šešelj uzeo novac od Muamera Zukorlića da ga napada u Skupštini Srbije!

Ljajić kaže da je šef radikala od Zukorlića masno naplatio to što ga je u parlamentu optužio kao 'najvećeg narko-dilera u Srbiji'. Šešelj, na drugoj strani, odgovara da mu ne pada na pamet da povuče svoje reči i ističe da bi Ljajiću bilo pametnije da objasni šta to švercuje sa Šiptarima sa Kosova i iz Albanije.

'Kristalno jasno'

Ministar Ljajić naglašava da ga je na početku iznenadio Šešeljev napad, ali da je sada sve više nego kristalno jasno.

- Prvo sam pomislio da su ti napadi deo neke šire priče. Sada mi je više nego jasno da je to samo političko-finansijska akcija Šešelja i Zukorlića. Odakle sada ta ljubav između njih dvojice? Šta ja mogu da preduzmem protiv Šešelja? Šta on može da izgubi u ovom ratu sa mnom? Svi su navikli da Šešelj u medijima svima tovari blato u lice, a meni to apsolutno ne treba. On može samo da dobije, a ja mogu da izgubim, bez obzira na izjave predsednika Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića i svih ostalih... - rekao je Ljajić u intervjuu za "Nedeljnik", dodajući ipak da se ne kaje što je Šešelju pomogao dok je bio u Hagu i da bi učinio opet isto.

Rekao sam Vučiću da ne želim u Vladu

Rasim Ljajić je rekao da lično nije želeo da uđe u Vladu 2012. godine, ali ni kasnije kada je Vučić postao premijer.

- Išao sam kod Vučića i rekao mu da bih voleo da ne budem deo Vlade, nego da predložim nekog iz stranke. Rekao je da treba još neki ozbiljni poslovi da se završe i da su potrebna jaka imena. I koliko god ovo bila istina, znam da će ljudi teško da poveruju. A da li sam umoran od učešća u vlasti? Apsolutno jesam, ali nadam se da neću još dugo biti u Vladi i da ću nekima to da skinem sa dnevnog reda - dodao je Ljajić.

Vojislav Šešelj, upitan da prokomentariše ove navode, na drugoj strani naglašava da je Ljajić obična lažovčina i kriminalac.

- Sve što se dešava u Ljajićevim odnosima zasniva se na novcu. Trebalo bi pitati policiju koliko puta je intervenisao zbog šlepera i švercovanja robe preko administrativne linije sa Kosovom. Ljajić je mnogo puta lično zvao šefove policije da obustave postupke. Pitanje je koliko puta mu je progledano kroz prste, kako njemu tako i članovima njegovog mafijaškog miljea - kaže Šešelj.

Nadležni da reaguju

Na drugoj strani, lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić poziva Ljajića da dokaže svoje optužbe.

- Optužbe koje iznosi pokazuju kako on funkcioniše. Kod Ljajića se sve plaća i kupuje. On tvrdi da je sve izrečeno u Skupštini na njegov račun naručeno, a ustvari govori besmislice. Rekao je da, ako se nešto dokaže od optužbi, neće više biti ministar. Ne! Ukoliko se dokaže da je radio protivzakonito, treba da završi u zatvoru! Dosta je bio zaštićena vrsta. Imam saznanja o Ljajiću, ali nisam dužan da ih iznosim. Međutim, to ću učiniti ako se i dalje bude zataškavalo. Novi Pazar je malo mesto, svako zna šta je ko jeo, a zna se i ko šta radi. Zna se čiji kamioni prolaze bez provere, a reč je o kamionima najbližih Ljajićevih saradnika i članova njegove porodice. Pozivam nadležne organe da to ispitaju... - zaključuje Zukorlić.

 

SKANDAL U SKUPŠTINI! Šešelj optužio Ljajića da je vođa narko kartela - poslanici SDPS napustili sednicu!

 

LJAJIĆ: Neću da se valjam u blatu sa Šešeljem i Zukorlićem, nek nadležni dokažu ko laže!

 

LJAJIĆ: Ugljanin profitirao zahvaljujući Šešeljevim optužbama na moj račun!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aba

pre 5 godina

Ko više sluša šta taj šešelj izmišlja i drami dok se na drugoj strani valja krupan kriminal njegove horde kriminalaca....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija