• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.11.2018

10:10

(FOTO) SASTALI SE VUČIĆ I MERKELOVA! Važan susret u Parizu - JEDNA OD TEMA KOSOVO I METOHIJA!

Politika

(FOTO) SASTALI SE VUČIĆ I MERKELOVA! Važan susret u Parizu - JEDNA OD TEMA KOSOVO I METOHIJA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Parizu, gde boravi povodom svečane ceremonije obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata, sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas u Parizu nemačku kancelarku Angelu Merkel o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i poslednjim, neodgovornim, potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i BiH.

Vučić je u razgovoru istakao da ne razume kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

 

Foto: Tanjug

Vučić se sa Merkel sastao u Parizu pre svečane ceremonije obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata i to na incijativu nemačke kancelarke. Sa njom je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.

Vučić obavestio je kancelarku Merkel o toku dijaloga i poslednjim potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, istakavši da ne razume kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost.

On je informisao kancelarku i o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, zahvalivši joj na povećanju broja nemačkih investicija u Srbiji, koji danas zapošljavaju više od 52.000 ljudi.

Kancelarka Merkel pozdravila je ekonomske uspehe Srbije i istakla da ona želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

Foto: informer.rs

Vučić inače na reveru nosi Natalijinu ramondu - "cvet fenkis", simbol iskušenja i vaskrsnuća Srbije u Prvom svetskom ratu.

Ostali lideri nose različak, koji su dobili od organizatora.

Foto: informer.rs

Predsednik Srbije, prilikom sinoćnjeg obilaska izložbe „Pikaso: plavo i roze" u Muzeju Orsej, organizovanog za više od 70 šefova država i vlada koji prisustvuju svečanosti u Parizu, kao i naknadnom koktelu, razgovarao je sa više čelnika država, a ponajviše se u razgovoru zadržao sa kancelarkom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Na 100. godišnjicu Prvog svetskog rata, francuski predsednik Emanuel Makron pokrenuo je inicijativu i u Francuskoj napravio centar međunarodnog obeležavanja te godišnjice.

Vrhunac svečanosti ove godine biće ceremonija kod Trijumfalne kapije na koju je Makron pozvao više od sedamdeset šefova država i vlada koje su direktno ili indirektno učestvovale u ratu.

Ulice u Parizu, oko mesta gde se održava centralna manifestacija, zatvorene su za saobraćaj, a za bezbednost visokih gostiju, među kojima su i američki i ruski predsednik, Donald Tramp i Vladimir Putin, brine više od 10.000 policajaca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bilka

pre 5 godina

Prilika da "omeksamo" zvanican stav Nemacke po pitanju KiM.

ana

pre 5 godina

Kada su ove teme u pitanju svakako nam je potrebna pomoc, resenost predsednika da ostvari svoje namere se vidi i to se postuje.

Tamara

pre 5 godina

Samo strpljivo i tolerantno..doćiće se do rešenja.

Ana

pre 5 godina

Još jedna prilika da Srbija jasno iznese svoje stavove!

Maja

pre 5 godina

Predsednik ponosno moze da predstavi Srbiju I njen napredak, kao I da se hrabro bori za mir I stabilnost...

Mašnica

pre 5 godina

Ocekujemo da ce Srbija imati podrsku Merkelove u resavanju problema oko KiM.

Bora

pre 5 godina

Kosovo nezaobilazna tema o kojoj treba pricati i boriti se kad god se ukaze prilika!

cica

pre 5 godina

Susret sa njom je bitan,mada ne ocekujem mnogo,ona ipak odlazi a odlazeci ljude donose cudne odluke!

mita

pre 5 godina

Pitanje KIM treba da se već jednom reši.Verujem da će nam Vučić doneti dobre vesti iz Pariza.

Ivana

pre 5 godina

Iako nema detalja o temi sastanka, naslućuje se da će suština biti zaokret Berlina i prestanak popuštanja Prištini.

Tijana

pre 5 godina

Merkelova pruza ruku i rukuje se , a cesto izneveri nasa ocekivanja , da li je ovo dan kada nece uraditi istu stvar?

Bogica

pre 5 godina

Ne bi bilo loše da ona pokaže više razumevanja za Srbiju.

Goca

pre 5 godina

Sastanak od ogromnog značaja za Srbiju. Nemačka , kao i sama Merkelova, moraju da uvide da je jedini cilj Srbije mir i stabilnost u čitavom regionu.Nadamo se njihovoj podršci.

Marko

pre 5 godina

Pristina zeli da provocira. Mrznja joj izlazi na nos i tu nema dijaloga. Moraju se spustiti na zemlju pa potraziti Srbiju da razgovaramo.

Milica Milicic

pre 5 godina

Jos jedan sastanak Vucica i Merkel, polako do resenja.

Maja

pre 5 godina

Znaci nam podraska Merkelove i nadam se da ce predsednik izvuci ono najbolje za Srbiju al za sve to potrebno je vreme i strpljenje

minja03

pre 5 godina

Kada je KIM u ptanju svaki razgovor nam znači puno.

Milan

pre 5 godina

Ovo je veoma vazan sastanka za Srbiju. Veoma je bitno da imao podrsku Merkelove oko resavanja problema na Kosovu...

Dmitar

pre 5 godina

Pa šta rade predstavnici zemalj gubitnika u prvom svetskom ratu kao što su Kolinda Grabar Kitarović gospođa Angela Merkel, Hašim Tači i još mnogi drugi. Sad su iujednačeni pobednici i gubitnici.

vivijen

pre 5 godina

Imaćemo podršku Nemačke na putu mira I stabilnosti.

Zorica

pre 5 godina

Kada je u pitanju KiM potrebna je pomoc da se resi to mirnim putem

Zevlan

pre 5 godina

Dzaba kada Taci sedi uz Putina a ovog naseg nigde nema. Pitanje je i da li ga je Merkel primila. Ne verujem. Sve mi se cini da predsednika Vucica ne hebu ni 5 posto.

Grobar

pre 5 godina

A sta da se radi.Izgleda da Taci bolje stoji i sa Trampom i sa Putinom od Vucica.On sa njim u prve redove a ovaj nas ni na zacelju ga nema.

Sladjan

pre 5 godina

Nadam se da ce nakon razgovora sa Aleksandrom Vucic Merkelova promeniti stav o Kosovu . Albanci su poslednjih dana povukli nekoliko katastrofalnih poteza pre svega protiv sebe i narusili laznu sliku da zele dijalog sa Srbijom.

Nevena

pre 5 godina

Najbitnije je odrzati stabilnost i ocuvati mir.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija