• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

13.11.2018

11:07

(VIDEO) PALMA NA PINKU: Nisam ljut na Bandića, Hrvatska je ljubomorna na Srbiju jer smo popularniji od njih u EU!

Politika

(VIDEO) PALMA NA PINKU: Nisam ljut na Bandića, Hrvatska je ljubomorna na Srbiju jer smo popularniji od njih u EU!

Podeli vest

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma kaže da se ne ljuti na gradonačelnika Zagreba Milana Bandića što se ogradio od njegove posete glavnom gradu Hrvatske, i da mu i dalje stoji poziv da dođe u Srbiju

 

Marković za TV Pink kaže da se nije čuo sa Bandićem, koji je nedavno pozvao Markovića u Zagreb da bi se posle te posete izvinio javnosti u Hrvatskoj i u oglasu koji je platio novinama naveo da nije znao šta je Marković radio 90-tih godina.

- Nisam ni ja njega zvao, ni on mene nije zvao - kaže Marković i dodaje da u potpunosti razume Bandića jer sledi usvajanje budžeta u skupštini Zagreba, a da Bandić kao gradonačelnik za to nema većinu.

Bandiću, međutim, kaže, ne mogu da zamere na rezultatima koje postiže kao gradonačelnik.

- Ne ljutim se na Bandića. I dalje mu stoji poziv da dođe u Srbiju - rekao je Marković.

Kaže da su mu u Zabrebu zamerili što je nekada bio u stranci Željka Ražnatovića Arkana i što su pre dva meseca gosti u Jagodini bili penzionisani generali Vladimir Lazarević i Veselin Šljivančanin.

Kako je naveo, dogovor je bio da sa Bandićem ne priča o prošlosti i hratskim i srpskim generalima.

- Mi u našoj zemlji pričamo o našim generalima, oni neka pričaju o njihovim - rekao je Marković i naglasio da je namera bila da on i Bandićem razgovaraju o ekonomskoj saradnji.

Hrvatska, navodi Marković, treba da se ugleda Francusku i Nemačku koje su godinama ratovale, a danas su najbolji saradnici.

- Poruka Hrvatskoj - prestanite više da šaljete militantne poruke. Hrvatska je ljubomorna na Srbiju, jer Srbija ima veću popularnost u EU kao država koja nije član EU za razliku od Hrvatske - rekao je Marković.

Foto: pink.rs

Tekst potpisa

Srbija, kaže, želi da sarađuje sa svim bivišim republikama nekadašnje Jugoslavije, posebno sa Hrvatskom.

- Neka dođu Srbiju, niko neće imati problem - poručio je Marković i naveo da za četiri, pet, šest godina kada Sbija uđe u EU neće ni postojati granica između Srbije i Hrvatske.

Naglasio je da predsednik Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić stalno pružaju ruku pomirenja.

- U Hrvatskoj će dosta godina proći da se civilizuju i da se više ne svađamo - rekao je Marković i dodao da u Zagrebu nema nijednog srpskog privrednika i preduzeća dok je u Beogradu posluje 200 preduzeća iz Hrvatske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan Ilić

pre 5 godina

Da, da Palma - tvoja logika ! Videlo se u nedelju u Parizu koliko smo popularni.Opet su hrvati morali biti ljubomorni.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija