• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2018

11:03

VUČIĆ: Može Tači da juri Putina koliko hoće, RUSIJA NIKAD NEĆE PRIZNATI KOSOVO!

Politika

VUČIĆ: Može Tači da juri Putina koliko hoće, RUSIJA NIKAD NEĆE PRIZNATI KOSOVO!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednikom grčke Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom, obratio se medijima, posle čega je odgovarao na novinarska pitanja

Odgovrajući na pitanja novinara Vučić je rekao da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen kada se Priština bude ponašala civilizovano.

- Dijalog će biti nastavljen. Mi nikoga ne ucenjujemo, ostaje nam teška borba u vezi prijema Kosova u Interpol. Veliki je pritisak i na zemlje koje nisu priznale Kosovo, da glasaju za njihov ulazak. Mi nemamo moćne sponzore, uzdamo se "u se i svoje kljuse" - rekao je predsednik.

Kako dodaje, u Parizu je na raspolaganju imao četvoro ljudi, a neki drugi su vodili po četiri člana obezbeđenja i delegacijama po 50 ljudi. 

- Oni ga imaju, jer imaju spoljni prirast. Nas je treća Prizrenska liga formirana u Njujorku koštala nego prva i druga - kazao je Vučić.

Rusija ne menja svoj stav po pitanju KiM

Predsednik je prokomentarisao Tačijev susret sa Putinom u Parizu.

Nismo oduševljeni svakom fotografijom, ali svako ima svoju politiku i poziciju, kao što je ima i Srbija, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom fotografije na kojoj se u Parizu rukuju ruski predsednik Vladimir Putin i kosovsi predsednik Hašim Tači. 

- Može Tači da juri Putina koliko hoće, ali neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne saglasi - rekao je Vučić na pres konferenciji i istakao da smo u ovom trenutku "mnogo daleko od usaglašavanja".

Naveo je da kao što Rusija ima svoje interese, imaju ih i SAD. 

- To što se ja vidim sa Trampom ne znači da će SAD da promeni mišljenje o Kosovu, kao što ga neće promenti ni to što je Tramp rekao da su Srbi veliki narod - primetio je predsednik Vučić. 

Tako je uveren da ni Rusija neće menjati poziciju i da će, kao i do sada, biti uz Srbiju. 

Za fotografju Putina i Tačija je rekao da ne zna kada je napravljena u Parizu, gde je juče održana ceremonija povodom 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu, ali zna kako je Putin reagovao na samoj ceremoniji kada je shvatio sa kim se rukuje. 

A povodom Tačijevih navoda o tom razgovoru, rekao je: 

- Nije to moja stvar. To je pitanje za Rusiju i za Prištinu. Nije na nama da vodimo računa šta će da radi velika sila kao što je Rusija, nije na meni ni da kukam... - rekao je Vučić. 

- Ne verujem da je Putinu uvek lako, uprkos činjenici da EU de fakto podržava nezavisnost Kosova, a da se mi nalazimo na evropskom putu. Nije mu lako. Nismo oduševljeni svakom fotografijom. U politici nema ljubavi, već samo interesa - poručio je Vučić. 

Rusija je, istakao je, naš prijatelj, sa Rusijom imamo dobre odnose i imaćemo još bolje odnose. 

Naveo je da ruski predsednik Putin dolazi u Srbiju u januaru iduće godine, a da nikad neće otići u Prištinu. 

U decemrbu, dodaje, u Srbiju dolazi i francuski predsednik Emanuel Makron, koji, naglasio je, takođe neće otići u Prištinu. 

Istakao je da u Srbiju dolaze i kineski predsednik i premijer i predsednik Izraela, kao i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i drugi ljudi, sa različitih strana sveta. 

- Pitaju me kako mogu da poznajem Orbana i Soroša. Mogu, to je najveća pohvala srpskoj politici, jer je uspela da izvuče najviše na različitim stanama sveta - poručio je Vučić. 

- Nije istina da je raspored sedenja u Parizu bio po abecednom redu, to je politička odluka. Ali mi znači i izvinjenje ambasadora Mondolinija. Kad se bilo koji zapadni ambasador zbog nečega izvinio - dodao je predsednik.

(UŽIVO) PREDSEDNIK VUČIĆ SA MICOTAKISOM: Srbiju i Grčku veže neraskidivo prijateljstvo!

Foto: pink.rs

Kako dodaje, penzioneri su danas dobili uvećanje penzije. 

- Naša ekonomija napreduje. Imate čuvenu mašinu Javni dug sat, a da za Srbiju taj sat ne radi jer se ne zadužuje - istakao je Vučić.

Upitan o evropskoj vojsci Vučić je rekao da je naš posao da imamo našu vojsku sve snažniju i našu zemlju sve snažniju.

 - Treba da jačamo svoje kapacitete na svakom polju. Čestitam Vojsci Srbije jer su ljudi mogli da vide ogromnu razliku nego u prethodnim godinama. Imamo naša oklopna vozila, proizvedena u Srbiji, naručili smo nove bespilotne letelice iz Kine. To smo mogli da uradimo kada smo ekonomski osnažili svoju zemlju. Neki ranije su mnogo krali i gledali šta će novinari da napišu - ocenio je Vučić.

VUČIĆ PRIHVATIO IZVINJENJE FRANCUSKE! Hvala vam na divnim rečima i poštovanju za srpske žrtve - Makronu veličanstven doček!

Vučić je na pitanje novinara kako će Srbija regovati na takvu odluku Hrvatske rekao da daje sve od sebe i kao predsednik Republike i kao lider najodgovornije stranke da imamo bolje odnose sa Hrvatskom i da ih ne razume - zašto svaka politika koja se tamo vodi mora da bude, pre svega, uperena protiv Srba. 

- Ne razumem to - rekao je Vučić i dodao da će ozbiljnije komentare na njihovu odluku moći da podeli sa javnošću za nekoliko dana, kada sve to bude dobro proučio. 

Kaže da ne želi da daje izjave “tek onako” da bi bio popularan kod jednog dela naroda, već hoće da vidi precizno o čemu se radi, ali ne samo kada je reč o imovini poput odmarališta već i o poljoprivrednom zemljištu Srba koji su proterani. 

Poljoprivredno zemljište je, kaže, još znajčajnija tema. 

- Ne vidim nijedan razlog za bilo kakav sukob u buduhcnosti, možemo da se sukobljavamo po pitanju prošlosti sa Hrvatima I misim da je tu argumentacija mnogo više na našoj, nego na njihovoj srtani, ali moramo da saslušamo. Razumem tu vrstu emocije i strasti, ali, onaj ko se bavi politikom mora na kraju da donosi racionalne odluke - poručio je srpski predsednik. 

Kako kaže, i njemu nije bilo jednostavno u Parizu (na ceremoniji obeležavanja sto godina od primirija u Prvom svetskom ratu), ali je, dodaje, morao da umiri sebe i da donese najsvrsishodniju odluku u interesu Srbije. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 5 godina

Trči Tači za Putinom kao terijer, da izvine terijer sto ga poredim sa Tacijem.

Milo

pre 5 godina

Neće niti trebati da ga prizna kad digne vojsku do kraja meseca a od naredne godine uđe u Majku Albaniju ko šta ne treba priznanje ni Krim u Majci Rusiji?

Aleksa

pre 5 godina

Jurio ga kao ajkula ladju i dobi sta je dobio

Marko

pre 5 godina

Rusija je uz Srpski narod,i nikada nas neće izdati,niti će saradjivati sa šiptarskim teroristima.

Luka

pre 5 godina

Videli smo vec kako su pristinski zvanicnici leteli i vijali strane drzavnike da se slikaju i po Njujorku, Taci je to isto uradio u Parizu, nikakav dogovor nije uspeo da napravi.

Drago

pre 5 godina

Taci moze samo da se slika koliko hoce i nista vise od toga. On nema podrsku Rusije i nikada je nece imati.

nina

pre 5 godina

Ma, neka juri Putina koliko god hoće, svakako se zna na čijoj je strani Rusija.

Nevena

pre 5 godina

Gospodine Tači, ako ste potplatili Francusku, ne znači da će te i Rusiju.

baranja

pre 5 godina

Rusija je uz Srbiju i znamo da zlikovci Taci, Haradinaj, Ljimaj, ne znaju sta ce od muke jer su Rusija, Kina i Indija uz Srbiju!!!!!

Gale

pre 5 godina

Izmedju Rusije i Srbije postoji veliko prijateljstvo!

ogi

pre 5 godina

Rusija je nasa prijateljska, bratska zemlja, a Taci moze samo da sanja da ce Putin priznati nezavisno Kosovo.

Munja

pre 5 godina

To ako oni misle da se politkom nametanja i utrpavanja postizu veliki ciljevi, varaju se. Rusija je isuvise velika sila da bi nasela na njihovu praznu pricu.

Tara

pre 5 godina

Taci je platio da se slika sa Putinom, zamislite tu sramotu.

Ana

pre 5 godina

Rusija punu podršku pruža Srbiji po pitanju KiM, a Tači može da se igra jurke koliko hoće!

Maki

pre 5 godina

Tači je najveći uljez na ceremoniji u Parizu povodom primirja u I svetskom ratu!!!

Lili

pre 5 godina

Njihov "razgovor" nista nevredi, zna se uz koga su braca Rusi!

Marko

pre 5 godina

Pristina igra protivpravno a Srbija se sa tim, naravno ne slaye. Putin podrzava Srbiju u potpunosti a to sto se ponasao lepo prema Taciju je odraz kulture i dostojanstva, sto Taci ni ne zna sta je.

mara

pre 5 godina

Rusija je uz Srpski narod ,moze Taci da juri koliko hoce...

kikoman

pre 5 godina

Rusija i Putin jeste uz srpski narod, ali ne vole Vucica jer je dvolican

JaPaJa

pre 5 godina

Ali se on dva puta (2) rukovao sa Putinom u istom danu!!!!

Didi

pre 5 godina

Podrska Grcke po pitanju KIM je jako znacajna za nas,ovaj susret je jedan pokazatelj koliko se nasa dva naroda uzajamno postuju

Simon

pre 5 godina

Zeznuo se Taci jer Putina ne moze da potkupi. Putin nikada nece priznati Kosovo.

Smrad

pre 5 godina

Bitno je da će Vućić da prizna, lako za Ruse

Nickname

pre 5 godina

Rusija je naš veliki prijatelji, a i uostalom Putin ima mnogo bolju kondiciju od Tačija, tako da je svaki položaj da ga stigne bezuspešan.

Bojan

pre 5 godina

Rusija ce priznati nezavisnost Kosova onda kada to Srbija bude uradila, zanci nikad.

Nedim

pre 5 godina

Tačno je da je politika sve sami interes,ko je uopšte pozvao Tačija u Pariz kada KIM nije ni postojao u 1.SV.ratu,to je zaista velika greška i još je Vučić sedeo na drugoj strani i mogao je da gleda Putina ali i Tačija,zašto je sve tako deformisano i iskrivljeno?Albanci na KIM nikako da se oslobode opsesije o državi a Tači kaže"Rusija mora da menja stav prema KIM" za Tačija kao da je sve već gotovo i još koji trenutak i oni su Država?????Tito im je 1968 očitao lekciju i rekao nema promene Ustava zbog KIM i to nije vredelo.1949 nije ni Tito trebao da dozvoli da toliko Albanaca naseli KIM i pređu Prokletije,Ameri daju 40.000lutrija onih za "Zeleni karton"a25000 je dobitno pa ko dobije,a svaka lutrija je 50 dolara.

Aca90

pre 5 godina

Stav Rusije i Putina je jasan i oni podrzavaju svako resenje koje Srbije prihvati. Moze Taci da izbaci jos milion slika, moze da da jos milion evra da stoji pored njega, ali nikad ne moze promeniti stav Rusije i Putina prema Kosovu.

Marijana

pre 5 godina

Može Tači da juri Putina koliko hoće, ali neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne saglasi. Upravo to. Mnogo lepo rečeno.

Mima

pre 5 godina

Rusija je nas verni saveznik, i tako ce biti i u buducnosti.

Milica Milicic

pre 5 godina

Bratska Rusija ce uvek biti uz Srbiju.

Imperija

pre 5 godina

Ma Putin ga nije ni primetijo jel ko će sa ljigom da razgovara!

minja

pre 5 godina

Tači,ulizice,ulizice,znaš li da se guraš gde nisi poželjan.

Mare

pre 5 godina

" Hodnik diplomatija" se nastavlja. Od koga je i ne može bolje.

Manojlo

pre 5 godina

E Tači, ceo svet je video kako se ulaguješ Putinu! Smešno, da ne napišem jadno, ali od tebe se to i očekuje! Ali ovakva očigledna podrška Fransuske kosovskim vlastima, e to se već nije moglo očekivati! A mi smo se gotovo kleli u Francuze!

Mare

pre 5 godina

" Hodnik diplomatija" se nastavlja. Od koga je i ne može bolje.

Miki

pre 5 godina

Rusija je dugogodišnji prijatelj Srbiji i neće dopustiti da iko poljulja te odnose!

grucho

pre 5 godina

Sluda je ideja da bi Rusija menjala svoj stav.

srecko

pre 5 godina

Klasicno dodvoravanje Francukse i Makrona Americi.

ivana

pre 5 godina

Taci se hvali njihovim susretom na instagramu!Da nije smesno bilo bi tuzno!Da li zaista misli da ce razmenom nekoliko recenica okrenuti Rusiju protiv Srbije!!!????

mita

pre 5 godina

Sve pohvale Vučiću na argumentovanim odgovorima!Rusija nikada neće izdati Srbiju!

Nk

pre 5 godina

Rusija je na strani oravednih a to je Srbija. Ona nikada nece priznati Kosovo

SS

pre 5 godina

Vučiću,moli Boga da Putin samo bude gadljiv na šiptarske evriće,jer i mačak voli slaninu da omrsi brke.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59