• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: A. Grbović

14.11.2018

15:05

(FOTO) TERORISTIČKA GRUPA B13 OPET NAPADA I PRETI SRBIMA NA KIM! Naoružani su, agresivni, ne plaše se nikog, IZA NJIH STOJI TAČI...

Politika

(FOTO) TERORISTIČKA GRUPA B13 OPET NAPADA I PRETI SRBIMA NA KIM! Naoružani su, agresivni, ne plaše se nikog, IZA NJIH STOJI TAČI...

Podeli vest

Na službenom automobilu Apoteke iz Kosovske Mitrovice osvanuli su natpisi "UĆK, Fuck SRB, Bošnjačka i B13" a iza ispisivanje grafita stoji upravo grupa B13 koja deluje u Kosovskoj Mitrovici

Kosovska policija obavila je uviđaj ispred kosovskomitrovačke Apotekarske ustanove i traga za počiniocima.

- Video snimci službene kamere koja se nalazi na zgradi uprave i koja je usmerena upravo ka ovom automobilu prosleđeni su policiji. Slični incidenti i ranije su se dešavali - kazala je direktorka Apotekarske ustanove Ljiljana Delibašić.

Teroristička grupa B13 osumnjičena je za više napada na Srbe tokom ove i ranijih godina. Informer je prošle godine pisao o ovoj grupi i tada smo objavili ekskluzivne fotogradije kuće u kojoj se sastaju rukovodioci ove terorističke organizacije. Naši izvori tada su naveli da B13 ima podršku pojedinih pripadnika Kosovske bezbednosne službe koji ih naoružavaju.

Foto: A.Grbović

Prema Informerovim saznanjima, grupu čine mladići uzrasta do 25 godina koji su naoružani hladnim i vatrenim oružjem. 

Jedan od vođa ove grupe je Genc Cimili koji naređenja ostalim članovima izdaje preko izvesnog E.A.

- Oni su blisko povezani sa kriminalcima iz južnog dela Kosovske Mitrovice koji ih finansiraju i pružaju svaku vrstu podrške. Ti kriminalci su finansijeri stranke Hašima Tačija, tako da je jasno ko je nalogodavac serije napada na građane srpske nacionalnosti - kazao je prošle godine Informeru izvor iz bezbednosnih struktura sa Kosova i Metohije.

Foto: A.Grbović

Prema njegovim rečima, članovi grupe se najčešće kreću u Bošnjačkoj mahali a iz nje izlaze samo kada krenu u napad. 

- Okupljaju se u jednoj napuštenoj kući u ovom naselju u kojoj je samo jedna soba opremljena - rekao je Informeru izvor sa Kosova i Metohije.

Informer je uspeo da fotografiše kuću u kojoj se okupljaju članovi ove grupe a u jednom trenutku niz stepenice ovog objekta pojurila su dva mladića koja su se na albanskom jeziku, pretećim tonom, obratila našem novinaru.

Foto: A.Grbović

Na ovoj kući ispisan je grafit na engleskom jeziku "dobrodošli u B13." Grafiti sa nazivom ove grupe ali i Islamske drzave ispisani su u gotovo svin ulicama u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici.

- Grupa broji nekoliko desetina članova, uglavnom mlađih ljudi. Vrlo su agresivni i ne prezaju od policije. Reč je o grupi koja ima nekoliko vođa a jedan od njih deluje iz senke i dosta je stariji od ostalih ljudi iz ove organizacije. Upravo ta osoba je u direktnom kontaktu sa Tačijem - kaže naš sagovornik.

ŠIPTARI PLANIRALI NAPAD NA CRKVU I DVE DISKOTEKE! Optužena šestorica ISLAMSKIH EKSTREMISTA NA KOSOVU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija