• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.11.2018

20:50

PREMIJERKA ŽESTOKO BRANILA SRBIJU USRED BERLINA! Novinar Dojče Vele pokušao da isprovocira Anu Brnabić, a evo kako mu je ona odgovorila!

Politika

PREMIJERKA ŽESTOKO BRANILA SRBIJU USRED BERLINA! Novinar Dojče Vele pokušao da isprovocira Anu Brnabić, a evo kako mu je ona odgovorila!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić dala je danas u Berlinu intervju za Dojčle Vele. S druge strane imala je neprofesionalnog i pristrasnog novinara, koji inače radi za CNN i koji je na sve načine pokušao da isprovocira sagovornicu

Premijerka Brnabić, međutim, nije nasela na provokaciju, već je pokazala odlučnost i smelost, bila je veoma oštra prema novinaru CNN-a koji je radio intervju, i tako na najbolji način stala u odbranu svoje zemlje. I to usred Berlina, u srcu te iste Evrope koja Srbiju hoće samo ako predamo Kosovo.

Novinar je upitao premijerku da li je svesna da su Evropskoj uniji dojadile zemlje Zapadnog Balkana, na šta je premijerka je oštro odgovorila:

- Mislim da nije diplomatski da Vi pričate u ime Evropske Unije, to prosto nije u redu.

Novinar Dojče Vele (DW) je bio prilično uporan. pa je Ana Brnabić u jednom trenutku morala da ga pita:

- Je l mogu ja da kažem ili ćete vi imati intervju sami sa sobom? - bila je odlučna.

Njemu ni to nije bilo dovoljno. Insistirao je da premijerka kaže da je uslov za ulazak u EU priznanje tzv. nezavisnog Kosova:

Vi ste rekli da želite saradnju Srba i Alanaca, nekakav kompromis, kulturološko prožimanje, to su Vaše reči.

- Da, to jesam rekla.

Foto: FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE

 

Pa znate li Vi da će to trajati 20 godina, očemu Vi pričate?!

- Gospodine, neka će trajati 20 godina, rešenje mora biti kompromis. I ako traje toliko, u redu ako EU hoće da čeka 20 godine super, ako neće i to je u redu, mi reforme sprovodimo zbog naših građana - jasna je bila premijerka.

A da ne radite to samo zbog novca iz EU fondova? - upitao ju je voditelj.

- Ne, mi koristimo novac iz pristupnih fondova, a delimo sa EU iste vrednosti i reforme sprovodimo zbog građana.

Premijerka u razgovoru, u Berlinu, sa novinarom DW, u srcu Evrope, nije dozvolila da se o Srbiji govori proizvoljno, bez argumenata, da se iznose mišljenja koja ne odgovaraju realnosti. Posebno buran bio je razgovor o ratnim zločinima.

Novinar je insistirao da premijerka Brnabić prizna da se u Srebrenici desio genocid.

Ali pogledajte, pa međunarodne institucije su rekle da se genocid desio - rekao je on.

- Gospodine, u redu. Neka su rekle. Za Srbiju se genocid u Srebrenici nije dogodio. Odgovorno lice za taj užasan ratni zločin je izručeno Hagu i Srbija je uradila sve što je bilo do nje - hladnokrvno i odlučno mu je odgovorila premijerka Srbije.

Foto: FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Novinar je potom možda i prešao granicu i zaključio da premijerka nikada neće priznati genocid u Srebrenici.

To je za Vas crvena linija koju nećete preći, zar ne? Vi hoćete da prekrajate istoriju - upitao je on.

- Niko ne prekraja istoriju, mi samo kažemo ono što su činjenice za nas i dala sam Vam odgovor i ponoviću - u Srebrenici se nije desio genocid. Takođe, Vi posmatrate Srbiju kao da je ona neki izolovani sistem. Pogledajte kako zemlje u regionu tretiraju ratne zločince... - odgovorila mu je Brnabić.

Predsednica Vlade pokazala je smelost kakvu do sada nismo imali prilike često da vidimo. Nije se libila da na oštra pitanja odgovori još oštrije i nije dozvolila da se omalovažavaju uspesi koje je Srbija postigla, pa je otvoreno rekla:

Foto: FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE

 

- Vi ne možete omalovažavati sve uspehe koje je Srbija postigla i donositi proizvoljne procene. Ponosna sam na to kako se Srbija suočava sa svojom prošlošću - završila je ona,

Premijerka je istrajala u nameri da predstavi sve uspehe koje je Srbija postigla na polju eUprave, Vladavine prava, stabilizacieje ekonomije, iako je pre nekoliko godina bila na ivici bankrota...

INTERVJU DW SA PREMIJERKOM ANOM BRNABIĆ POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

BRNABIĆ NASTAVLJA POSETU BERLINU

BRNABIĆ: Rešenje za KiM je kompromis između dve strane!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ime

pre 5 godina

Od prvog trenutka mi je bila simpatična. Velika podrška Ani Brnabić!

Dragojlo

pre 5 godina

Moja Ana je pravi borac!!!Svaka vam cast premijerko!!

Miloš

pre 5 godina

Do juče su bili fašisti. Sada se razmeću evropskim vrednostima. Što ih to ne pita premijerka? Kada već mogu da pitaju šta hoće, može i ona da odgovori kako hoće

Vlado

pre 5 godina

Bravo za Anu, ali sa bezobraznim, nekulturnim i navespitanim CNN treba postupati baš kao što to radi Tramp.

Vo Nguyen Giap

pre 5 godina

Kakav crni novinar? Nemojte me zasmejavati. Na DW ne postoje novinari, već samo BND-ovci, odnosno priučena piskarala koja su prošla obaveštajni kurs u Briselu. Slično je i na radiju tzv. Slobodna Evropa. Veoma su nervozni jer shvataju da gube rat u vezi KiM. Od njihovog planiranog Svetog rimskog carstva u 21. veku neće biti ništa. To što su njihovi proksi vojnici u Srebrenici tako prošli, sami su krivi. Trebalo je da ih na vreme upozore, da teški zločini u Podrinju neće proći nekažnjeno.

Stojan

pre 5 godina

Oni i dalje teraju po toj propagandi. Ponoviti istu laz vise puta pa i sami pocnu da veruju u tu las. Nije stvar sta je ona odgovorila nego sto oni stalno ponavljaju kako je bio genocid. To je sto ce svi da citaju, da ih podsecaju na tu veliku laz. Cak i kad pozitivno pricaju o Srbiji uvek ubace poneku laz da bi umanjili pozitivu, tj. da bi koji slusa i dalje slusao njihove lazi.

Nina

pre 5 godina

Nacija kojoj taj novinar pripada odgovorni su za milione ljudi. Najveci barbaric narod, narod koji ne moze da prihvati da zivi mirno, i on da okrivljuje Srbe za nesto. Zaista nemaju stida.

rale

pre 5 godina

ovakva diplomatija je za udzbenike,bravo Brnabic.isto i Dacicev govor u njujorku,jos da je Vucic pokazao u parizu ,da nas bespotrebno ponizavaju,imali bih kompletnu sliku o srbiji,SRBIJI koja ima pravo da bude ponosna,i koja ne saginje glavu pred bilo koga.najveci problem srba su neprijatelji svoje zemlje u srbiji.dokazano da mnogi rade protiv svoje zemlje,a to je srpska opozicija.mozda bih trebalo i o njima izdati knjigu,o njihovim lopovlucima,kako su prodali kosovo,kako su unistili srbiju,kako je dzilas proterao ROME,upisati njihova imena sa velikim slovima,da buduca deca uce i da znaju,ko je izdao .prodao i opljackao zemlju.

Marcco

pre 5 godina

DW i CNN... dva direkna učesnika u ratovima devedesetih godina, podjednako kriva za smrt i bedu koliko i regionalni političari.

mclaud kg

pre 5 godina

Rezimske novine,rezimski i naslovi kao i komentari.Ove komentare pisu ovi vasi iz redakcije.Naravno da je novinar pitanjima gadjao premijerku pravo u centar.I vrapci na grani znaju da je poslednji korak ka evropskoj uniji priznavanje Kosova.Tj nije poslednji posle toga ce traziti od nas da udjemo u nato,onaj isti nato koji nas je zasipao osiromasenim uranijumom koji radi svoj posao i dan danas.Trazice da se odreknemo saradnje sa Rusijom i Kinom,i kad sve to ispunimo uzece nam i legitimitet drzave pa ce nas tako obezglavljene primiti u eu tamo 2030.Sva sreca pa postoji internet i razna obecanja politicke vrhuske jos od 2000god,2000.god prema pricama tadasnje vlasti dos-a u eu ulazimo 2008god.Odna te iste 2008god nas uveravaju da ulazimo u eu 2012.god.A onda 2012 kaze nas tadasnji prvi podpredsednik vlade da najkasnije do 2016.god smo u eu.Na danasnji dan situacija je sledeca da ulazimo 2025.Hvala.Znam da se komentar nece objaviti pozdrav od profesora.

Marcco

pre 5 godina

Tim Sebastian... Englez, dugogodišnji novinar BBC-a... slušam i gledam ga već 20 godina. Ima pik na Srbiju i Srbe, a stepen te njegove mržnje je za psihijatriju. Hajde pogledajte sada i intervju koji je vodio sa Klintonom! Mislim da je iskoristio dve tegle Vazelina jer toliko duboko nije mogao na suvo da mu uđe. Tek da se zna odakle duva vetar....

Jelena

pre 5 godina

Rečita, oštra, pravedna i ponosna naša premijerka! Bravo!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija