• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

14.11.2018

21:19

LICEMERNO! NOVE UCENE SRBIJI SA ZAPADA! Najs: Oduzmite Šešelju mandat ako želite u EU!

Politika

LICEMERNO! NOVE UCENE SRBIJI SA ZAPADA! Najs: Oduzmite Šešelju mandat ako želite u EU!

Podeli vest

Bivši glavni tužilac Haškog tribunala Džefri Najs poručio je Srbiji da lideru radikala Vojislavu Šešelju mora da oduzme poslanički mandat ukoliko misli da uđe u Evropsku uniju!

Najs je rekao da je 'zapanjujuće to što srpska vlast nije objasnila zašto je Šešelj i dalje poslanik, iako je osuđeni ratni zločinac'!?!

- Činjenica da se Šešelju ne ukida poslanički mandat pokazuje da srpska vlast veruje da može napredovati prema EU, a da se ne osvrće mnogo ni na sopstvene zakone, kao što se nije osvrtala ni na ratnu istoriju Srbije, koja je devedesetih kršila i međunarodno pravo - objasnio je Najs.

Na drugoj strani, šef SRS Vojislav Šešelj smatra da Najs nije kompetentan da komentariše bilo šta u vezi sa njegovom kaznom, ali i sa pridruživanjem EU.

- Najs je jedna velika budala. Izbačen je iz Haškog tribunala jer je seksualno uznemiravao mladića koji je bio zaposlen u tužilaštvu. Napisao sam o njemu i knjigu pod naslovom 'Lažna haška pederčina Džefri Najs'. Svoju kaznu sam odležao, a presuda je istorijskog karaktera. Ako se donese presuda da se mora ići na izdržavanje kazne na šest meseci i više, onda automatski prestaje i radni odnos u preduzećima i poslanički mandat. Kod mene to nije slučaj. Postao sam narodni poslanik 2016. godine, nakon izdržavanja kazne koju sam 2012. odležao. Najs takođe ništa ne zna ni o EU, jer je izbačen i odatle. Nigde u našem zakonu ne stoji da osoba koja je osuđena u Hagu ne može biti narodni poslanik - poručuje Šešelj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Pa da nas ucenjuju zbog Srbina ,coveka ,nebi bilo zgorega .Vec zbog ovog srbskog olosa .Sto je Zirinovski bio po ulozi zadatoj u Rusiji pravoslavnoj ,tako i ovaj u nasoj Srbiji pravoslavnoj i dan danas .Zalosno .

BREŽANAC

pre 5 godina

Takav gad ne može Šešelju ni vodu da nosi, Šešelj je izdržao svoje i sad je slobodan građanin ove naša Velike Srbije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija